Συνεργασία Συμβουλευτικού Κέντρου της Ένωσης με το Δίκτυο μεταναστριών στην Ελλάδα «Μέλισσα»

Το Συμβουλευτικό Κέντρο για μητέρες/γονείς, παιδιά και εφήβους της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» σε συνεργασία με το Δίκτυο μεταναστριών στην Ελλάδα «Μέλισσα» διοργανώνουν την Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2015, 16:00-18:00, ψυχο-εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Ψυχο-συναισθηματική ανάπτυξη βρέφους & νηπίου».

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα αναλυθούν τα στάδια ανάπτυξης ενός παιδιού, η επίδραση του οικογενειακού περιβάλλοντος στην ψυχο-συναισθηματική του ανάπτυξη. Παράλληλα, θα  γίνει αναφορά στην επίδραση στην ανάπτυξη της προσωπικότητας και στην κοινωνικο-συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών που ασκούν οι σχέσεις που βιώνουν με σημαντικούς ενήλικες, αλλά και με συνομήλικους τόσο στο πλαίσιο της οικογένειας όσο και εκτός αυτής, όπως σε βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία.

Στόχος του σεμιναρίου που θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της «Μέλισσας» (Φερών 18, Πλατεία Βικτωρίας) είναι μέσα από τη συζήτηση να αναγνωρίσουν και να εστιάσουν οι γονείς στο πως μπορούν να ενισχύσουν τα παιδιά τους μέσα από την αλληλεπίδραση, ώστε να εξασφαλίσουν μια υγιή ψυχο-συναισθηματική ανάπτυξη.

Πρόκειται για το πρώτο από έναν κύκλο σεμιναρίων που αναμένεται να επεκταθεί και στις εγκαταστάσεις του Συμβουλευτικού Κέντρου της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», το οποίο στεγάζεται από τον Ιανουάριο 2015 στο «Κέντρο Αλληλεγγύης» του Δήμου Αθηναίων (Παλαιό Φρουραρχείο, έναντι Μετρό Στ. Λαρίσης) με πρωτοβουλία του οργανισμού Solidarity Now.

Περισσότερες πληροφορίες για σεμινάρια, συνεδρίες και Ομάδες Γονέων μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 11525, από τις 09.00-21.00 ή στο email: 11525@mazigiatopaidi.gr