Το Μαζί για το Παιδί προσέφερε 108.000 πάνες σε μωρά σε ανάγκη με την στήριξη των Pampers®

Το Μαζί για το Παιδί, σε συνεργασία με τα Pampers®, προσέφερε 108.000 πάνες σε οικογένειες που το έχουν ανάγκη. Η διάθεση των προϊόντων πραγματοποιήθηκε σε 16 σημεία της χώρας και συγκεκριμένα σε Άγιο Δημήτριο, Αιδηψό, Αλιβέρι, Ελευσίνα, Ερέτρια, Ζωγράφου, Θήβα, Κερατσίνι, Μέγαρα,   Ταύρο, Χαλάνδρι, Χαλκίδα, καθώς και 4 σημεία στο κέντρο της Αθήνας.  Οι περισσότερες από 100.000 πάνες διατέθηκαν σε ευάλωτες οικογένειες, σε συνεργασία με φορείς παιδικής προστασίας, κοινωνικές υπηρεσίες και κοινωνικά παντοπωλεία των αντίστοιχων δήμων.

Κάθε λεπτό, 267 παιδιά έρχονται στον κόσμο, 16.041 κάθε ώρα, 385.000 κάθε μέρα και κάθε ένα από αυτά αξίζει την καλύτερη φροντίδα. Μέσω της πρωτοβουλίας αυτής, δημιουργήθηκε μια μεγάλη αγκαλιά αγάπης και υποστήριξης για τα νεογέννητα και τις οικογένειές τους.

Η κυρία Ματίνα Αντωνίου, Κοινωνική Λειτουργός, Υπεύθυνη του Προγράμματος «Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι» του Μαζί για το Παιδί δήλωσε: «Ευχαριστούμε θερμά τα Pampers® και την P&G, που γίνεται αρωγός στην προσπάθειά μας να στηρίξουμε βρέφη και τις οικογένειές τους που βρίσκονται σε ανάγκη. Το Μαζί για το Παιδί, στοχεύει να εξασφαλίσει πως κάθε παιδί σε κάθε γωνιά της Ελλάδας έχει πρόσβαση στα βασικά αγαθά προκειμένου να μεγαλώσει και να αναπτυχθεί σωστά. Σκοπός μας μέσα από την κοινή αυτή δράση, είναι να επεκτείνουμε το δίκτυο βοήθειας και να αγκαλιάσουμε όσα περισσότερα παιδιά μπορούμε

Δείτε το σχετικό βίντεο της δράσης ΕΔΩ

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα «Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι», του Μαζί για το Παιδί

Το πρόγραμμα «Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι» δημιουργήθηκε το 2012 για να υποστηρίξει τα παιδιά που ζουν σε δομές ή/και υποστηρίζονται από φορείς παιδικής προστασίας.

Περισσότεροι από 200 φορείς σε όλη την Ελλάδα συμμετέχουν στο δίκτυο του προγράμματος, το οποίο ενισχύει 18.000 παιδιά ετησίως με την παροχή τροφίμων, ειδών πρώτης ανάγκης, σχολικών ειδών, παιχνιδιών, ρουχισμού, υπόδησης και επίπλων.

Σκοπός του προγράμματος είναι η μείωση των κοινωνικο-οικονομικών ανισοτήτων και η δημιουργία καλύτερων συνθηκών διαβίωσης για τα παιδιά και τις οικογένειές τους, ενώ παράλληλα βοηθά και στην αναβάθμιση των δομών.

Τα αγαθά συγκεντρώνονται στις εγκαταστάσεις του Μαζί για το Παιδί, σε όλη τη διάρκεια του έτους, σε συνεργασία με σχολεία όλων των βαθμίδων, εταιρείες του ιδιωτικού τομέα, ιδιώτες, καθώς και με την Τράπεζα Τροφίμων. Στη συνέχεια, αξιολογούνται, ταξινομούνται και προσφέρονται στους συνεργαζόμενους φορείς πανελλαδικά, σε αντιστοιχία με τις ανάγκες τους.