Το Μαζί για το Παιδί βρίσκεται στο πλευρό των κοινοτήτων και των περιοχών που πλήττονται από φυσικές καταστροφές, υγειονομικές ή άλλες κρίσεις, προφέροντας άμεση βοήθεια για την ανακούφισή τους.  

Εκτός από τις άμεσες ενέργειες, η ομάδα του Μαζί για το Παιδί σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και τους αρμόδιους φορείς προχωράει και σε στοχευμένες παρεμβάσεις για τη μακροπρόθεσμη στήριξη στις περιοχές που έχουν πληγεί.

Συγκεκριμένα, συμβάλλει στην αποκατάσταση και αναβάθμιση υποδομών όπως σχολεία, κέντρα υγείας και νοσοκομεία, εξασφαλίζοντας ότι οι κάτοικοι πληγεισών περιοχών, μπορούν να επιστρέψουν στην κανονικότητα το συντομότερο δυνατό.

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Μαζί για το Παιδί επισκέπτεται τους κατοίκους των περιοχών και ύστερα από διερεύνηση και σε συνεργασία με τους τοπικούς κοινωνικούς φορείς, παρέχει επιπρόσθετη βοήθεια σε οικογένειες με ανήλικα παιδιά, όταν διαπιστώνεται ανάγκη.

Παράλληλα, προσφέρεται η δυνατότητα δωρεάν ψυχολογικής υποστήριξης στις πληγείσες οικογένειες μέσω της Συμβουλευτικής Γραμμής 115 25 και του Συμβουλευτικού Κέντρου του Μαζί για το Παιδί.

Δράσεις Προγράμματος

Θεσσαλία | Πλημμύρες

Έβρος | Δίνοντας ξανά ζωή στο Δημοτικό Σχολείο της Παλαγίας

Βόρεια Εύβοια | Πυρκαγιές

Η Συμβολή του προγράμματος στους Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης