Δράση «Ένα Σακίδιο για τον Δρόμο»

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με  το Δίκτυο Μεταναστριών «Μέλισσα»  για τα παιδιά-πρόσφυγες, σχεδιάζοντας και διοργανώνοντας το πρόγραμμα «Ένα Σακίδιο για τον Δρόμο».

Η βασική ιδέα είναι να συγκεντρωθούν όλα τα απαραίτητα πράγματα που μπορούν να καλύψουν τις βασικές ανάγκες των παιδιών προσφύγων κατά τη διάρκεια του οδοιπορικού τους-μαζί με την οικογένεια τους- στον τελικό  τους προορισμό. Μαζί με το σακίδιο κάθε παιδί αποκτά και ένα καινούριο ζευγάρι παπούτσια TOMS.

Ξεκινήσαμε συγκεντρώνοντας προϊόντα, όπως είδη  ατομικής υγιεινής, μπάρες δημητριακών, σφυρίχτρα, φακό, σετ α’ βοηθειών, ένα σημειωματάριο, μολύβια, χρώματα καθώς και ένα μικρό παιχνίδι για κάθε παιδί.

Μια αλυσίδα εθελοντών ενεργοποιήθηκε και κάθε ένα σακίδιο προετοιμάστηκε με ιδιαίτερη φροντίδα και αγάπη για τον τελικό του παραλήπτη.

Η πρώτη δράση πραγματοποιήθηκε την  Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου όπου επισκεφθήκαμε τις εγκαταστάσεις του Ανοιχτού Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων στον ΕλαιώναKατά τη διάρκεια της επίσκεψης μας, μοιράστηκαν περισσότερα από 600 ζευγάρια παπούτσια TOMS από την Ένωση, καθώς  και πάνω από 200 σακίδια με είδη πρώτης ανάγκης στα παιδιά που φιλοξενούνται προσωρινά στο Κέντρο του Ελαιώνα με τη βοήθεια εθελοντών των δύο οργανώσεων.Δείτε περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

Η δεύτερη δράση υλοποιήθηκε την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου στις εγκαταστάσεις της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων όπου ο χώρος λειτούργησε ως σημείο συνάντησης οικογενειών προσφύγων από τη Συρία. Η δράση έγινε με την υποστήριξη του Εργατικού Κέντρου Αθηνών. Δείτε περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

Η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί και οι διανομές θα γίνονται ανά τακτά διαστήματα σε συνεννόηση με τις δομές φιλοξενίας και τις προσφυγικές κοινότητες, με σκοπό την έμπρακτη υποστήριξη προς στα παιδιά-πρόσφυγες και τις οικογένειες που βίωσαν την οδύνη του πολέμου και του ξεριζωμού.

H συνεργασία των δύο οργανώσεων θα συνεχιστεί με στόχο την βελτίωση των συνθηκών ζωής παιδιών και οικογενειών μεταναστών που χρειάζονται στήριξη σε διάφορα επίπεδα της καθημερινότητας τους.

Η δράση υλοποιείται με την υποστήριξη του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αθηναίων και  με την ευγενική υποστήριξη των εταιρειών TOMS, Above, Bic, Elgeka, Intersport, Nestlé, Rolco, Skag, Technocrom, οι οποίες προσέφεραν  δωρεάν τα προϊόντα τους, καθώς και την γενναιόδωρη συνεισφορά πολιτών και εθελοντών.