Οι Άνθρωποι μας

Γιάννης Ανέστης

Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής

Ο Γιάννης Ανέστης είναι ψυχολόγος, απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Απέκτησε το μεταπτυχιακό του δίπλωμα στις «Κλινικές Παρεμβάσεις στις Εξαρτήσεις» του Πανεπιστημίου Κρήτης. Έχει εκπαιδευτεί στη Συστημική Ψυχοθεραπεία. Εργάστηκε για δύο χρόνια στην ΕΛΕΠΑΠ Χανίων, παρέχοντας ψυχοκοινωνική στήριξη σε παιδιά και εφήβους, συμβουλευτική γονέων και διοργανώνοντας ψυχοεκπαιδευτικά σεμινάρια ευαισθητοποίησης με θέμα την αναπηρία. Στο πλαίσιο πρακτικής άσκησης, έχει εργαστεί στο ΚΕ.Θ.Ε.Α. και τον Ο.ΚΑ.ΝΑ. Από τον Απρίλιο του 2024 είναι μέλος της επιστημονικής ομάδας του «Μαζί για το Παιδί», όπου συνεχίζει να υποστηρίζει παιδιά και τις οικογένειές τους.

Ματίνα Αντωνίου

Υπεύθυνη Προγράμματος Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι

Η Ματίνα Αντωνίου μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας, ασχολήθηκε ενεργά, από το 2005 – 2018 σε τηλεφωνικές Συμβουλευτικές Γραμμές για παιδιά, γονείς & εφήβους, ενώ το 2008 έθεσε σε λειτουργία τη Συμβουλευτική τηλεφωνική γραμμή 11525 Μαζί για το Παιδί. Έως το 2018 υπήρξε επικεφαλής της γραμμής 11525 & του Συμβουλευτικού Κέντρου του Μαζί για το Παιδί, ενώ σήμερα παρέχει τις υπηρεσίες της ως Υπεύθυνη του Προγράμματος Προσφέρω Γιατί Νοιάζομαι, το οποίο στηρίζει δομές Παιδικής Προστασίας σε όλη τη χώρα. Είναι μητέρα ενός 7χρονου κοριτσιού.

Μυρτώ Γαλανοπούλου

Στέλεχος Επικοινωνίας

Η Μυρτώ εισήχθη το 2018 στο τμήμα Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Έκανε την πρακτική της σε διαφημιστική εταιρεία και έχει εργαστεί σε δύο εταιρείες στο τμήμα Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων. Είναι μέλος της ομάδας του Μαζί για το Παιδί από τον Νοέμβριο του 2023 και εργάζεται στο τμήμα Επικοινωνίας. Tης αρέσει να παρακολουθεί αγώνες μπάσκετ και να επισκέπτεται την Σύρο.

Νίκος Γιώτας

Κοινωνικός Λειτουργός – Ψυχοθεραπευτής

Ο Νίκος Γιώτας στα πλαίσια του πτυχίου της κοινωνικής εργασίας πραγματοποίησε πρακτική σε κέντρο ψυχικής υγείας, σε ορφανοτροφείο αρρένων, σε δημοτικό σχολείο και επαγγελματικό λύκειο. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο NY College στην κλινική και συμβουλευτική ψυχολογία. Στη πορεία εκπαιδεύτηκε στο Θεραπευτικό και Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο Υπαρξιακής Συστημικής Προσέγγισης "Αντίστιξη". Ολοκληρώνοντας την εκπαίδευση, απέκτησε τον τίτλο του ψυχοθεραπευτή. Από τον Ιανουάριο του 2018 αποτελεί μέλος της επιστημονικής ομάδας της συμβουλευτικής γραμμής 11525 και του συμβουλευτικού κέντρου της ΑΜΚΕ Μαζί για το Παιδί.

Άννα Ζηλάκου

Επικεφαλής Marketing και Fundraising

Η Άννα Ζηλάκου διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της επικοινωνίας, ενώ πάντα την ενδιάφερε το αποτύπωμα της δουλειάς της. Μετά από μια μακρά πορεία σε εταιρείες επικοινωνίας, τα τελευταία χρόνια την κέρδισε και τo fundraising και εργάστηκε σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς. Έχει πτυχίο από το τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και MSc in Social and Public Communication από το London School of Economics. Τον Μάρτιο 2024 εντάχθηκε στο δυναμικό του Μαζί για το Παιδί.

Σοφία Καμαρέτα

Υπεύθυνη έργων

H Σοφία έχει σπουδάσει Business Administration στο Deree και Nonprofit Management στο California State University East Bay. Έχει δουλέψει σε μικρότερα και μεγαλύτερα ιδρύματα, ως Grants Administrator και ως Project Manager. Ανήκει στην ομάδα του Μαζί για το Παιδί από το 2016. Proud fact: Η Σοφία έχει τερματίσει δύο φορές τον Μαραθώνιο της Αθήνας, μία φορά τον Διάπλου του Τορωναίου Κόλπου και το Brevet Ψηλορείτη. Ευχαριστιέται να φτιάχνει puzzles με τον Άρη της, κοτσίδες στην Μαρίνα της και να τρώει το φαγητό που μαγειρεύει ο Ίων.

Λένια Κοντογούρη

Γενική Διευθύντρια

Η Λένια έχει δραστηριοποιηθεί επί σειρά ετών σε φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών, στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και στην πολιτική επικοινωνία. Έχει διατελέσει σύμβουλος Υπουργού σε θέματα αγροτικής εκπαίδευσης, έχει επιμεληθεί πολιτικές καμπάνιες, έχει αρθρογραφήσει σε εφημερίδες και περιοδικά. Ξεκίνησε από τον έντυπο Τύπο και στη συνέχεια έκανε παραγωγές στην τηλεόραση και διοργάνωσε πολιτιστικές εκδηλώσεις. Στο χώρο της Κοινωνίας των Πολιτών ξεκίνησε επαγγελματικά πριν από 10 περίπου χρόνια και την ενθουσίασε ο άμεσος αντίκτυπος του έργου που υλοποιείται. Σπούδασε Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου ΜΑ in Creative and Media Enterprises από το Warwick University του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ελένη Κουτσοπούλου

Διοικητική Υπεύθυνη Συμβουλευτικής Γραμμής, Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια

Η Ελένη Κουτσοπούλου πραγματοποίησε τις σπουδές της στο τμήμα Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ. Μετά την αποφοίτησή της, το ενδιαφέρον της εστιάστηκε στην συστημική οικογενειακή ψυχοθεραπευτική προσέγγιση στην οποία και εκπαιδεύτηκε στη Μονάδα Οικογενειακής Θεραπείας του ΨΝΑ. Έχει παρακολουθήσει μετεκπαιδευτικά προγράμματα που εστιάζονται στην πρόληψη και την προαγωγή ψυχικής υγείας εφήβων και ενηλίκων. Έχει απασχοληθεί εθελοντικά και επαγγελματικά σε ψυχοθεραπευτικά πλαίσια. Από το 2021 αποτελεί μέλος της επιστημονικής ομάδας της συμβουλευτικής γραμμής 11525 και του Συμβουλευτικού Κέντρου της ΑΜΚΕ Μαζί για το Παιδί.

Δανάη Κωνσταντινίδη

Συντονίστρια Προγράμματος Ακριτικών Περιοχών

Η Δανάη γνώρισε το «Μαζί για το Παιδί» και τους ανθρώπους του μέσα από εθελοντική προσφορά. Το 2023 εντάχθηκε στην ομάδα του και ασχολείται με το πρόγραμμα «Μαζί στις Ακριτικές». Το να έχουν όλα τα παιδιά απ’ άκρη σ ’άκρη της Ελλάδας τα καλύτερα δυνατά εφόδια για μια ολοκληρωμένη εκπαιδευτική εμπειρία είναι για τη Δανάη στόχος, κίνητρο, ευχή.

Μάγια Μεταξοπούλου

Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια

Η Μάγια Μεταξοπούλου είναι ψυχολόγος με μετεκπαιδεύσεις στις βραχείες παρεμβάσεις Γνωσιακής Συμπεριφορικής Θεραπείας από το Anna Freud Centre του Λονδίνου και στην Αναπτυξιακή Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Ως μέλος του Βρετανικού Συστήματος Υγείας (NHS) παρείχε ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε παιδιά, εφήβους και οικογένειες εντός κέντρων ημέρας, σχολείων και ιδρυμάτων. Αντλώντας από αυτές τις εμπειρίες, συμμετέχει στην εκπλήρωση των στόχων του «Μαζί για το Παιδί» για την προαγωγή της ψυχικής υγείας και ευημερίας των παιδιών, των νέων και των οικογενειών στην Ελλάδα.

Τατιάνα Μουλούλη

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΚΡΙΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ

Η Τατιάνα από νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με τον εθελοντισμό. Έχοντας εργαστεί για περισσότερα από 25 χρόνια στη διαφήμιση, στις δημόσιες σχέσεις και στις πωλήσεις, το 2012 την κέρδισε ο κόσμος της κοινωνίας των πολιτών. Η σχέση της με το Μαζί για το Παιδί, ξεκίνησε εθελοντικά ενώ από το 2018 έγινε μόνιμο μέλος της ομάδας, αρχικά ως υπεύθυνη προγραμμάτων, εθελοντισμού και εξεύρεσης πόρων. Η μεγάλη της αγάπη είναι το πρόγραμμα «Μαζί στις Ακριτικές» το οποίο αγκάλιασε από το ξεκίνημα του. Αναπτύσσοντας το πρόγραμμα, της δόθηκε η ευκαιρία να έρθει κοντά στα παιδιά των ακριτικών περιοχών της Ελλάδας, βελτιώνοντας τις υποδομές εκπαίδευσης και υγείας ώστε να μπορούν να διεκδικήσουν το μέλλον που ονειρεύονται.

Ιόλη Οικονόμου

Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια

Η Ιόλη Οικονόμου είναι ψυχολόγος και Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια με μεταπτυχιακό στην Αναπτυξιακή Ψυχοπαθολογία της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ. Επιπλέον, έχει μετεκπαιδευτεί στη παροχή ψυχικής στήριξης στην ασθένεια και στο πένθος, στην οικογενειακή κλινική ψυχολογία καθώς και στην κλινική ψυχοπαθολογία. Έχει απασχοληθεί σε πλαίσια που αφορούν τη στήριξη σε χρόνια ασθένεια όπως η παιδο- ογκολογική μονάδα του ΑΧΕΠΑ και η Εταιρεία Σκλήρυνσης κατά πλάκας, σε σχολεία, ΕΚΕΨΥΕ και σε ψυχοπαιδαγωγικά κέντρα. Από το 2022 αποτελεί μέλος της επιστημονικής ομάδας του «Μαζί για το Παιδί» στελεχώνοντας την Γραμμή 11525 και το Συμβουλευτικό Κέντρο.

Εβίνα Σωτηροπούλου

Υπεύθυνη Επικοινωνίας

Η Εβίνα έχει ΒΑ στο Marketing Management και MA σε Digital Communication & Social Media από το Deree, καθώς και ΜΑ σε Mass Communications από το Leicester University της Αγγλίας. Το 2007, έπειτα από πορεία σε εταιρείες επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων, ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με την Κοινωνία των Πολιτών υλοποιώντας για το Μαζί για το Παιδί δράση στήριξης φορέων παιδικής προστασίας σε 10 διαφορετικά σημεία της Ελλάδας. Από το 2015 γίνεται- για δεύτερη φορά-μέλος της ομάδας του Μαζί για το Παιδί, αναλαμβάνοντας το κομμάτι της επικοινωνίας και των media relations του οργανισμού, συμβάλλοντας στην προώθηση του έργου του.

Λουκία Τερτίπη

Υπεύθυνη Προγράμματος Στήριξης Ευάλωτων Οικογενειών

H Λουκία Τερτίπη είναι κοινωνική λειτουργός με πολυετή εμπειρία σε ΜΚΟ και εξειδίκευση σε προσφυγικό, παιδική προστασία και αναπηρία. Είναι κάτοχος πτυχίου Κοινωνικής Εργασίας από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και μεταπτυχιακού από το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Τμήμα Γεωλογίας με τίτλο «Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος Καταστροφών και Κρίσεων». Τον Δεκέμβριο 2023 εντάχθηκε στο δυναμικό του Μαζί για το Παιδί και είναι υπεύθυνη για το πρόγραμμα «Στήριξη Ευάλωτων Οικογενειών».

Γιώργος Τσιντζέλης

Υπεύθυνος Αποθήκης

Ο Γιώργος έχει σπουδάσει μηχανικός περιβάλλοντος στο Mεσογειακό Πανεπιστήμιο Κρήτης. Έχοντας εργαστεί σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς κατέληξε πως αυτό που έχει νόημα στη ζωή του είναι η προσφορά. Πιστεύει ότι άνθρωποι μέσα από την προσφορά εξελίσσονται, πηγαίνουν μπροστά και διαμορφώνουν ιδανικές συνθήκες τόσο την ζωή τους όσο και για τους γύρω τους. Ο Γιώργος λατρεύει το snowboard και την κλασική φιλοσοφία. Νιώθει υπέροχα όταν ο καιρός είναι κατάλληλος για snowboard και όταν βρίσκεται αντιμέτωπος με καινούργιες προκλήσεις που προκύπτουν μέσα από την δουλειά του στο Μαζί για το Παιδί.

Άννα Τσουρή

Υπεύθυνη διοικητικών - οικονομικών λειτουργιών