Το κοινωνικό μας αποτύπωμα το 2023

Πραγματοποιήσαμε 18 συναντήσεις σε γονείς διάρκειας

λεπτών



Υλοποιήσαμε 72 ψυχοεκπαιδευτικά σεμινάρια σε

σε εφήβους, γονείς, εκπαιδευτικούς από όλη την Ελλάδα


Προσφέραμε συμβουλευτικές υπηρεσίες σε

ωφελούμενους

Η τηλεφωνική Γραμμή 115 25 του Μαζί για το Παιδί αποτελεί έναν αξιόπιστο σύμμαχο για γονείς, εκπαιδευτικούς και εφήβους από το 2009, παρέχοντας δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη.

Η λειτουργία της Γραμμής  στοχεύει στην παροχή ψυχολογικής στήριξης και στην ενδυνάμωση γονέων, εκπαιδευτικών και εφήβων σχετικά με προβληματισμούς και δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους και στην ενίσχυση των ευρύτερων οικογενειακών και υποστηρικτικών πλαισίων των παιδιών και των εφήβων.

Τα πιο δημοφιλή θέματα που απασχολούν τους ωφελούμενους της υπηρεσίας είναι: διαχείριση άγχους και εξετάσεις, επικοινωνία στην οικογένεια, οριοθέτηση, σχολικός εκφοβισμός, ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη βρέφους & νηπίου και εφηβεία, παιδί και ίντερνετ, διαζύγιο έχοντας παιδιά.

Η Γραμμή 115 25 είναι στελεχωμένη από έμπειρη επιστημονική ομάδα και εκπαιδευμένους εθελοντές με συνεχή κλινική εποπτεία. Τηρείται το απόρρητο και όλες οι κλήσεις είναι επώνυμες, εμπιστευτικές και δεν ηχογραφούνται. Οι κλήσεις είναι δωρεάν από οποιοδήποτε πάροχο σταθερής/κινητής τηλεφωνίας.

Από το 2017 είναι μέλος του Διεθνούς Δικτύου Τηλεφωνικών Γραμμών για τη Στήριξη του Παιδιού (Child Helpline International) που αριθμεί 181 μέλη-τηλεφωνικές γραμμές για τη στήριξη του παιδιού σε 147 χώρες διεθνώς.

Συμβουλευτικό Κέντρο

Πέρα από τις τηλεφωνικές κλήσεις, η Γραμμή 115 25 συμπληρώνει τις υπηρεσίες της και μέσω του Συμβουλευτικού Κέντρου,  όπου παρέχονται δωρεάν διαδικτυακά ή με φυσική παρουσία

  • Ολοκληρωμένοι κύκλοι συμβουλευτικών συνεδριών
  • Ομάδες στήριξης γονέων
  • Ψυχο-εκπαιδευτικά σεμινάρια με συγκεκριμένη θεματολογία για γονείς, εκπαιδευτικούς και εφήβους.

Δράσεις Προγράμματος

Ψυχοεκπαιδευτικά Σεμινάρια

Ομάδες Γονέων

Ψυχοεκπαιδευτικά Σεμινάρια

Ομάδες Γονέων

Ωράριο λειτουργίας και επικοινωνία

Η Γραμμή 115 25 και το Συμβουλευτικό Κέντρο λειτουργεί, από Δευτέρα έως Παρασκευή,: 9:00-19:00.
Στεγάζεται στην Αγίου Θωμά 14 στους Αμπελοκήπους.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 11525
email: 11525@mazigiatopaidi.gr

Η Συμβολή του προγράμματος στους Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης