Βραβεία «Μαζί για το Παιδί»

Mε μεγάλη επιτυχία  πραγματοποιήθηκε η επετειακή Τελετή Απονομής Βραβείων της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» με αφορμή την συμπλήρωση 20 Χρόνων Προσφοράς της, την Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου.  Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη στην οδό Πειραιώς  και με έντονες στιγμές συγκίνησης, γιορτάστηκε ο εθελοντισμός με πρωταγωνιστές αφανείς ήρωες της καθημερινότητας που ανατρέπουν τα κοινωνικά δεδομένα και προσφέρουν ανιδιοτελώς και διαχρονικά, σημαντικό έργο στους συνανθρώπους τους.

Βραβείο «Έργο Ζωής»

Με το βραβείο «Έργο Ζωής» βραβεύονται προσωπικότητες οι οποίες έχουν επιδείξει πολυετή και πολυσχιδή εθελοντική δράση και έχουν αφιερώσει τη ζωή τους με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια προσφέροντας υλική, πνευματική, ιατρική ή ηθική υποστήριξη στα παιδιά στο συνάνθρωπο σε ανάγκη.

Το βραβείο απονεμήθηκε στην  κ. Μαρία Τριφωνίδη, Πρόεδρο  του Σωματείου «Φλόγα», Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια, το οποίο φροντίζει για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών που νοσούν από καρκίνο.

Από τα πρώτα χρόνια της ενασχόλησής της με την «Φλόγα» έως και σήμερα, η κ. Τριφωνίδη έχει αναλάβει πολυάριθμες πρωτοβουλίες και δίνει καθημερινή μάχη για την ανακούφιση και την υποστήριξη χιλιάδων παιδιών που πάσχουν από νεοπλασματικές ασθένειες, αποτελώντας την ψυχή της οργάνωσης.

Βραβείο «Μάθημα Ζωής»

Το βραβείο «Μάθημα Ζωής» απονέμεται σε προσωπικότητες από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, οι οποίες με την θετική τους στάση απέναντι στη ζωή υπερβαίνουν το «εγώ» και προσφέρουν εθελοντικά στο «εμείς» αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση.

Το βραβείο απονεμήθηκε στην κ. Έρρικα Οικονόμου, η οποία συμβιώνοντας επί μια δεκαετία με τον καρκίνο, αναλαμβάνει με ψυχραιμία την ευθύνη για τη βελτίωση της υγείας της και της ζωής της, ενώ παράλληλα φροντίζει για τη βελτίωση των συνθηκών της ζωής πολλών άλλων ανθρώπων, προσφέροντας σημαντικό εθελοντικό έργο από την πρώτη γραμμή για περισσότερα από 20 χρόνια. 

Σήμερα, η κ. Οικονόμου μετά από 10 χρόνια θεραπείας, παραμένει ένας δοτικός άνθρωπος με προτεραιότητα τους άλλους, σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο και δε χάνει το κέφι και την όρεξή της για ζωή, ενώ υποστηρίζει ότι γίνεται καλύτερη προσφέροντας και αντλεί δύναμη απ’ τους  γύρω της, δίνοντας αγάπη.

Βραβεία 20 ετών προσφοράς

Με αφορμή τον εορτασμό της  20ετούς πορείας της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί»  τιμήθηκαν  για την προσφορά τους οι κυρίες Κάρεν Μαυρίδη και Μαίρη Καρέλλα Διαμαντοπούλου.

Η κ. Μαυρίδη είναι ο άνθρωπος που είχε την ιδέα να δημιουργηθεί η Ένωση «Μαζί για το Παιδί». Ερχόμενη στην Ελλάδα το 1971 άρχισε να ασχολείται ενεργά με τον εθελοντισμό και  παρατήρησε  ότι ο αριθμός των παιδιών σε ανάγκη ήταν τεράστιος και ότι οι τότε υπάρχουσες πιστοποιημένες οργανώσεις παιδικής προστασίας, δεν ήταν  σε θέση  να ανταπεξέλθουν  μεμονωμένα, στο σύνολο του προβλήματος.

Έτσι το 1996 προέκυψε η ιδέα μιας Ένωσης οργανώσεων, που θα την αποτελούσαν  μέχρι  10 αυτόνομες  μη κυβερνητικές οργανώσεις  παιδικής  προστασίας με στόχο την συνεργασία, αντί  τον ανταγωνισμό πολλαπλασιάζοντας την αποτελεσματικότητα της προσφοράς τους. Χάρη σε αυτή την απλή ιδέα, που αγκαλιάστηκε με ενθουσιασμό από τα πρώτα 8 ιδρυτικά μέλη της Ένωσης, γεννήθηκε το «Μαζί για το Παιδί».

Η κ. Καρέλλα Διαμαντοπούλου επί 50 χρόνια, έχει αφιερώσει ουσιαστικά τη ζωή της στους άλλους, με έμφαση στα παιδιά με αναπηρία. Από το 1984 έως και τον Απρίλιο του 2010 διετέλεσε Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ το 2011, ανακηρύχθηκε Επίτιμη Πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ.

Από το 1996 έως το 2008, επί Προεδρίας της, η ΕΛΕΠΑΠ συνεργάστηκε με την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» και μέσα σε πνεύμα απόλυτης σύμπνοιας και συνεργασίας, συνέβαλε ουσιαστικά για την επίτευξη του απώτερου στόχου της, τη στήριξη και βοήθεια του άπορου, άρρωστου και κοινωνικά περιθωριοποιημένου παιδιού.

Στο πλαίσιο της τελετής των βραβείων,  η Ένωση τίμησε τους χορηγούς  και τους εθελοντές που στήριξαν το έργο της, μέσα στη χρονιά που μας πέρασε.Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» ευχαριστεί θερμά την κ. Σία Κοσιώνη για την παρουσίαση της βραδιάς.

Αποκλειστικός Χορηγός της εκδήλωσης ήταν η MYLAN Φαρμακευτική.