Κέντρο Αλληλεγγύης Αθήνας | Ένας χρόνος κοινής δράσης: πολλαπλασιαστικά οφέλη & αποτελέσματα

Την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016, η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» και οι οργανώσεις «Άρσις», «Praksis», «Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού», η «Υπηρεσία Ασύλου» και το «αλληλεγγύη-SolidarityNow» πραγματοποίησαν κοινή Συνέντευξη Τύπου με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου δράσης στο Κέντρο Αλληλεγγύης Αθήνας. Οι συμμετέχοντες φορείς παρουσιάσαν το έργο τους, τα αποτελέσματα της δράσης αλλά και τα πολλαπλασιαστικά οφέλη της προσφοράς δωρεάν υπηρεσιών στους ωφελούμενους, λειτουργώντας σε μία κοινή δομή.

Στη διάρκεια ενός έτους λειτουργίας του Κέντρου Αλληλεγγύης Αθήνας, από τον Δεκέμβριο του 2014 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2015, ο συνολικός αριθμός ωφελούμενων ανήλθε στους 30.255, ενώ ο αριθμός των υπηρεσιών που παρασχέθηκαν έφθασε τις 70.800.

Ο συντονιστής προγραμμάτων από την Ένωση «Μαζί για το Παιδί», Κωνσταντίνος Ταγκούλης, έκανε αναφορά στα δύο προγράμματα που στεγάζονται από τον Ιανουάριο του 2015 στο Κέντρο Αλληλεγγύης Αθήνας, την Συμβουλευτική Γραμμή «115 25» και το «Συμβουλευτικό Κέντρο», τα οποία αθροιστικά μέσα σε ένα έτος εξυπηρέτησαν περισσότερους από 9.000 ωφελούμενους. Η Συμβουλευτική Γραμμή «11525» και το «Συμβουλευτικό Κέντρο» της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», προσφέρουν μέσω εξειδικευμένου προσωπικού δωρεάν υπηρεσίες για οποιοδήποτε θέμα απασχολεί γονείς και παιδιά  με σκοπό την ευαισθητοποίηση, καθοδήγηση και ψυχο-συναισθηματική στήριξη κάθε οικογένειας.

Επίσης, στο πλαίσιο της παρουσίασής του, πέραν των ποσοτικών και ποιοτικών στοιχείων, αναφέρθηκε σε κοινές δράσεις ενημερωτικού, ανθρωπιστικού και ψυχαγωγικού περιεχομένου που αναπτύχθηκαν με συστεγαζόμενους φορείς, επιβεβαιώνοντας την αξία της συνύπαρξης στον ίδιο χώρο ξεχωριστών εθελοντικών οργανώσεων.

Διαβάστε περισσότερα στοιχεία για την Συμβουλευτική Γραμμή «115 25» και το «Συμβουλευτικό Κέντρο» ΕΔΩ

Οι Υπηρεσίες που προσφέρονται στο Κέντρο Αλληλεγγύης Αθήνας, περιλαμβάνουν:

-Νομική Βοήθεια από την «Άρσις»
-Ιατρικές Υπηρεσίες από την «Praksis»
-Υπηρεσίες Απασχολησιμότητας από την «Praksis»
-Λειτουργία Kέντρου Ημέρας για το Παιδί από το «Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού»
-Υπηρεσίες Συμβουλευτικής από την Ένωση «Μαζί για το Παιδί»
-Εξέταση αιτημάτων ασύλου από την «Υπηρεσία Ασύλου»

To «αλληλεγγύη-SolidarityNow» συντονίζει και επικοινωνεί τις δράσεις του Κέντρου, στο σύνολό τους.

Οι υπηρεσίες παρέχονται στο Κέντρο Αλληλεγγύης δωρεάν και απευθύνονται σε όλους: ενήλικες και παιδιά που βρίσκονται αντιμέτωποι με τη φτώχια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, με προβλήματα στέγασης και ασφάλισης, σε μετανάστες και αιτούντες άσυλο/πρόσφυγες, καθώς και σε κάθε οικογένεια που επιθυμεί να λάβει εξειδικευμένες υπηρεσίες συμβουλευτικής. Στο Κέντρο Αλληλεγγύης ακολουθούμε πολιτική «ανοιχτών θυρών» και είναι προσβάσιμο σε όλους ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκείας, εθνοτικής καταγωγής και κοινωνικής θέσης.

Διαβάστε περισσότερα στο σχετικό Δελτίο Τύπου ΕΔΩ

*Το Κέντρο Αλληλεγγύης λειτουργεί με την οικονομική υποστήριξη του OpenSocietyFοundations, των EEANorwayGrants και της Πρεσβείας της Νορβηγίας στην Ελλάδα, και σε συνεργασία του Δήμου Αθηναίων.