Καινοτόμο Πρόγραμμα Διαχείρισης του Στρες για Παιδιά & Εφήβους με Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1

Στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών «H Eπιστήμη του Στρες και η Προαγωγή της Υγείας», της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, η ΠΕΑΝΔ προσκαλεί τα μέλη της, παιδιά και εφήβους με νεανικό διαβήτη να διαχειριστούν το στρες, αλλάζοντας την ποιότητα και τον τρόπο ζωής τους, με έναν ξεχωριστό τρόπο!

Το «Πρόγραμμα Διαχείρισης του Στρες και Προαγωγής της Υγείας σε Παιδιά και Εφήβους με Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1» περιλαμβάνει την εκμάθηση επιστημονικά τεκμηριωμένων μεθόδων διαχείρισης του στρες και προαγωγής της υγείας. Πρωταρχικοί στόχοι του προγράμματος αποτελούν ο επιτυχής έλεγχος του στρες και η μείωση των επιπέδων γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους με Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1 ηλικίας 8-18 ετών μεγλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη > 7.2% και τους γονείς. Τα παιδιά και οι γονείς που επιθυμούν να συμμετέχουν και πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής θα εντάσσονται στο πρόγραμμα.

Επισημαίνεται πως το πρόγραμμα παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ προς όλα τα μέλη του συλλόγου. Η διάρκεια του προγράμματος είναι 12 εβδομάδες. Απαιτείται φυσική παρουσία του παιδιού και της μητέρας αυτού ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία». Οι συναντήσεις είναι ομαδικές και πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο ή Κυριακή απόγευμα μεταξύ των ωρών 14:00-20:00.

Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με το σύλλογο μέχρι 30 Απρίλη 2015.

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ ή στο τηλέφωνο: 210 779 6660, Δευτέρα-Τετάρτη 17:00-21:00 & Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή 10:00-14:00, Κινητό: 695 620 5015 ή στο email: info@peand.gr