«Ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη βρέφους και νηπίου»

Το Συμβουλευτικό Κέντρο για γονείς, παιδιά και εφήβους του Μαζί για το Παιδί διοργανώνει μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας ZOOM  δωρεάν ψυχο-εκπαιδευτικό σεμινάριο για γονείς με θέμα:

«Ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη βρέφους και νηπίου», Παρασκευή  2/10 και ώρα 10:30-12:00 

*Οι συμμετοχές  συμπληρώθηκαν. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την τηλεφωνική γραμμή 115 25.

Ποια είναι τα στάδια της βιολογικής και ψυχικής ανάπτυξης ενός παιδιού; Πώς επιδρά το οικογενειακό περιβάλλον στην ψυχο-συναισθηματική του ανάπτυξη; Πώς μπορεί το οικογενειακό περιβάλλον να επιδράσει θετικά στην προσαρμογή του νηπίου στο παιδικό σταθμό ή το νήπιο;
Όσο το παιδί μεγαλώνει, βιώνει ταυτόχρονα πολύ έντονες αλλαγές σε πολλά επίπεδα – γνωστικό, γλωσσικό, σωματικό, κοινωνικό, συναισθηματικό. Το περιβάλλον παίζει σπουδαίο ρόλο στη διευκόλυνση της επεξεργασίας που κάνει το παιδί.

Οι σχέσεις με τους σημαντικούς άλλους στην οικογένεια αλλά και στο βρεφικό και παιδικό σταθμό, έχουν καθοριστική επίδραση στη διαμόρφωση της προσωπικότητας και την κοινωνικο- συναισθηματική ανάπτυξη. 

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η κατανόηση των αλλαγών που συμβαίνουν στο παιδί και ενίσχυση του γονικού ρόλου στην επεξεργασία αυτών.
Το ψυχοεκπαιδευτικό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας ZOOM. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν link για να συνδεθούν μισή ώρα πριν την έναρξη του σεμιναρίου.

Πληροφορίες: στην Τηλεφωνική  Γραμμή 115 25  ή στο email: 11525@mazigiatopaidi.gr