Η δράση Easter Bunny του Μαζί για το Παιδί φέρνει χαρά σε 2.600 παιδιά σε όλη την Ελλάδα

Το Μαζί για το Παιδί για ακόμα μια χρονιά προσέφερε πασχαλινά δώρα σε 2.600 παιδιά που φιλοξενούνται σε 26 φορείς παιδικής προστασίας σε όλη την Ελλάδα, μέσω της δράσης «Easter Bunny».

Φέτος, συγκεντρώθηκαν λαμπάδες, σοκολατένια αυγά, τσουρέκια αλλά και καινούργια υποδήματα τα οποία δόθηκαν σε παιδιά που υποστηρίζει το Μαζί για το Παιδί.

Η πρωτοβουλία αυτή υλοποιήθηκε με την ευγενική συμμετοχή εταιριών, ιδιωτών, εκπαιδευτικών, μαθητών σχολείων και εθελοντών. Συγκεκριμένα, μαθητές των σχολείων Αρσακείου-Τοσιτσείου Εκάλης, Εκπαιδευτηρίων Δούκα, Εκπαιδευτηρίων Ι.Μ Παναγιωτόπουλος, Εκπαιδευτηρίων Κωστέα Γείτονα, Ελληνογαλλικής Σχολής Jeanne D’arc καθώς και οι εργαζόμενοι των εταιριών ALD Automotive, efood, Intercars, LeasePlan, Remax Ελλάς και Spitogatos συμμετείχαν εθελοντικά στη δράση, δημιουργώντας λαμπάδες και συγκεντρώνοντας δώρα για τα παιδιά. Κάποιοι είχαν, επίσης, την ευκαιρία να επισκεφθούν τις δομές και να παραδώσουν οι ίδιοι τα πασχαλινά πακέτα στα παιδιά και να μοιραστούν τη χαρά τους. Δείτε περισσότερα σχετικά με τη δράση ΕΔΩ

Λίγα λόγια για τη δράση «Easter Bunny» του Μαζί για το Παιδί

Η πρωτοβουλία «Easter Bunny» είναι μέρος τους προγράμματος «Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι» που δημιούργησε το Μαζί για το Παιδί το 2012 με στόχο την υποστήριξη παιδιών που ζουν σε δομές παιδικής προστασίας.

Περισσότεροι από 200 φορείς σε όλη την Ελλάδα συμμετέχουν στο δίκτυο του προγράμματος, το οποίο ενισχύει 18.000 παιδιά ετησίως με την παροχή τροφίμων, ειδών πρώτης ανάγκης, σχολικών ειδών, παιχνιδιών, ρουχισμού, υπόδησης και επίπλων.

Σκοπός του προγράμματος είναι η μείωση των κοινωνικο-οικονομικών ανισοτήτων και η δημιουργία καλύτερων συνθηκών διαβίωσης για τα παιδιά και τις οικογένειές τους, ενώ παράλληλα βοηθά και στην αναβάθμιση των δομών.

Τα αγαθά συγκεντρώνονται στις εγκαταστάσεις του Μαζί για το Παιδί, σε όλη τη διάρκεια του έτους, σε συνεργασία με σχολεία όλων των βαθμίδων, εταιρείες του ιδιωτικού τομέα, ιδιώτες, καθώς και με την Τράπεζα Τροφίμων. Στη συνέχεια, αξιολογούνται, ταξινομούνται και προσφέρονται στους συνεργαζόμενους φορείς πανελλαδικά, σε αντιστοιχία με τις ανάγκες τους.