Αγκαλιάσαμε 38.193 παιδιά και τις οικογένειες τους το 2022

Το «Μαζί για το Παιδί» το 2022 αγκάλιασε 38.193 παιδιά και τις οικογένειες τους στην Ελλάδα με την πολύτιμη στήριξη ιδιωτών, εταιρειών και των εθελοντών του. Μέσω των δράσεων και των προγραμμάτων του  διασφαλίζει το δικαίωμα σε  παιδιά  και νέους στη χώρα μας να έχουν μια καλύτερη ζωή και ισότιμες ευκαιρίες εξέλιξης για το μέλλον τους. 

Εδώ και 27 χρόνια, το «Μαζί για το Παιδί», προασπίζει τις έννοιες της προσφοράς και της αλληλεγγύης ώστε να μετουσιώνονται σε κατάλληλη μορφή υποστήριξης, καλύπτοντας με τρόπο ουσιαστικό τις ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών που αγκαλιάζει.

Μέσω της κοινωνικής του υπηρεσίας, το «Μαζί για το Παιδί», προσπάθησε να καλύψει τα ολοένα και αυξανόμενα αιτήματα οικογενειών που είναι αντιμέτωπες με τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Παράλληλα, προσέφερε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε φορείς παιδικής προστασίας σε όλη την Ελλάδα. 

Ταυτόχρονα, η επιστημονική ομάδα του «Μαζί για το Παιδί» προσέφερε δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες απατώντας σε κλήσεις και υλοποιώντας δωρεάν ψυχοεκπαιδευτικά σεμινάρια και ομάδες γονέων σε όλη την χώρα.

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, το «Μαζί για το Παιδί» βρέθηκε δίπλα στα παιδιά και στους νέους της  ακριτικής Θράκης με σκοπό να τους προσφέρει ίσες ευκαιρίες στην υγεία και την παιδεία.

Τέλος,  δόθηκε στα σωματεία-μέλη της Ένωσης οικονομική στήριξη για την υλοποίηση προγραμμάτων με στόχο την  βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών που αγκαλιάζουν, ενώ υπήρξε συνεισφορά σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε δομές προστασίας παιδιών σε όλη την χώρα.

Για την υγεία & ευημερία

Η επιστημονική ομάδα της Γραμμής  115 25 και το 2022 ήταν δίπλα σε γονείς, εφήβους, παιδιά και εκπαιδευτικούς που χρειάστηκαν συμβουλευτική στήριξη. Επίσης πραγματοποιήθηκαν δωρεάν ψυχο-εκπαιδευτικά σεμινάρια και ομάδες γονέων σε όλη την Ελλάδα ενώ δόθηκε επιπλέον έμφαση στον πληθυσμό των ακριτικών και νησιωτικών περιοχών.  

 • Προσφέρθηκαν 55.460 λεπτά δωρεάν συµβουλευτικής σε περισσότερους από 3.785 ωφελούµενους
 • Υλοποιήθηκαν 49 δωρεάν ψυχο-εκπαιδευτικά σεµινάρια συνολικής διάρκειας 240 ωρών σε 982 ωφελούμενους από όλη την Ελλάδα
 • Πραγματοποιήθηκαν 6 δωρεάν διαδικτυακές ομάδες γονέων συνολικής διάρκειας 54 ωρών σε 55 ωφελούμενους από όλη την Ελλάδα

Παράλληλα, το «Μαζί για το Παιδί» στήριξε ακριτικές μονάδες υγείας με σκοπό να παρέχουν εξελιγμένες ιατρικές υπηρεσίες  με τη δωρεά 4 ιατρικών μηχανήματων.

Για την  καταπολέμηση της φτώχειας 

Το «Μαζί για το Παιδί» εξασφάλισε είδη πρώτης ανάγκης σε φορείς παιδικής προστασίας σε όλη την Ελλάδα ενώ στήριξε έμπρακτα οικονομικά ευάλωτες οικογένειες με ανήλικα παιδιά . Συγκεκριμένα:

 • Μοιράστηκαν 105 τόνοι ειδών πρώτης ανάγκης σε 186 φορείς παιδικής προστασίας πανελλαδικά
 • Εξασφαλίστηκε δωρεάν σίτιση για 6 µήνες σε 437 ωφελούµενους εκ των οποίων 267 ήταν παιδιά
 • Προσφέρθηκαν 216.720 γεύματα σε 968 παιδιά ιδρυμάτων
 • Διανεμήθηκαν  17.605 παπούτσια σε 119 φορείς ανά την Ελλάδα

Για  την εκπαίδευση

Το «Μαζί για το Παιδί» αγκάλιασε τα παιδιά και τους νέους στην ακριτική Θράκη και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας με παρεμβάσεις που εστιάζουν στην ισότιμη πρόσβαση σε ποιοτική εκπαίδευση. 

Συγκεκριμένα:  

 • Στηρίχθηκαν  5.884 μαθητές σε 47 σχολεία
 • Προσφέρθηκαν  5.137 τεμάχια υλικοτεχνικού εξοπλισμού και εκπαιδευτικού υλικού
 • Ανακατασκευάστηκαν  3 σχολικά γήπεδα
 • Δημιουργήθηκε μια παιδική χαρά
 • Αναβαθμίστηκαν 4 εργαστήρια πληροφορικής-ρομποτικής, 1 εργαστήριο φυσικών επιστημών και 2 σχολικές βιβλιοθήκες
 • Δημιουργήθηκαν  6 αίθουσες διαδραστικής μάθησης, 1 εργαστήριο φυσικών επιστημών και 1 εργαστήριο πληροφορικής-ρομποτικής
 • Διαμορφώθηκε 1 αίθουσα σχολικού πλανηταρίου

Για την οικονομική ενίσχυση

Η στήριξη των σωματείων-ιδρυμάτων τόσο αυτών που αποτελούν την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» όσο και των παιδικών φορέων της χώρας αποτελεί σημαντικό άξονα των δράσεων του «Μαζί για το Παιδί». Συγκεκριμένα: 

 • Μοιράστηκαν πάνω από € 500.000 για τη στήριξη προγραμμάτων των μελών της Ένωσης
 • Έγινε διανομή προϊόντων, αξίας €1.017.589, σε φορείς παιδικής προστασίας σε όλη την Ελλάδα

Περισσότερα για το κοινωνικό αποτύπωμα των δράσεων του «Μαζί για το Παιδί» το 2022, μπορείτε να δείτε στο βίντεο: