Δράση στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στον Ελαιώνα

Η Γιασμίν, η Σεμπιχέ, η Σίντρε και περισσότερα από 150 παιδιά πρόσφυγες από τη Συρία, Ιράκ και Αφγανιστάν που διαμένουν προσωρινά με τις οικογένειες τους στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα απέκτησαν ένα καινούργιο ζευγάρι παπούτσια TOMS και ένα σακίδιο με βασικά είδη ανάγκης για τον δρόμο προς τον τελικό τους προορισμό. Η μεγαλύτερη ανταμοιβή για εμάς ήταν το ζεστό τους χαμόγελο! 

Η επισκεψή μας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου στο πλαίσιο της δράσης «Ένα Σακίδιο για τον Δρόμο» και υλοποιήθηκε με τη βοήθεια των εθελοντών μας και σε συνεργασία με το Δίκτυο Μεταναστριών «Μέλισσα». Στόχος της δράσης μας είναι να συμβάλλουμε στη βελτίωση των συνθηκών ζωής παιδιών και οικογενειών προσφύγων που χρειάζονται στήριξη σε διάφορα επίπεδα της καθημερινότητας τους.

Τα σακίδια περιέχουν είδη  ατομικής υγιεινής, μπάρες δημητριακών, σφυρίχτρα, φακό, σετ α’ βοηθειών, ένα σημειωματάριο, μολύβια, χρώματα καθώς και ένα μικρό παιχνίδι για κάθε παιδί. Μαζί με το σακίδιο κάθε παιδί αποκτά και ένα καινούριο ζευγάρι παπούτσια TOMS.

Η δράση υλοποιείται με την υποστήριξη του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αθηναίων και  με την ευγενική στήριξη των εταιρειών TOMS, Above, Bic, Elgeka, Intersport, Nestlé, Rolco, Skag, Technocrom, οι οποίες προσέφεραν  δωρεάν τα προϊόντα τους, καθώς και την γενναιόδωρη συνεισφορά εθελοντών.