Προσφορά ζωής από την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» στο Γ.Ν.Α Ευαγγελισμός για #Covid-19

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» παρέδωσε, μέσω του σωματείου-μέλους της «ΠΝΟΗ»-Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού»,  στις 24 Ιουνίου ιατρικό εξοπλισμό στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ευαγγελισμός», στο πλαίσιο των δράσεων της για την υγεία την εποχή του Covid-19. 

Παρουσία του Υφυπουργού Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, τα ιατρικά μηχανήματα παραδόθηκαν από τον  Αντιπρόεδρο της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», Ιωάννη Παπαδάτο στον  Διοικητή του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», Αναστάσιο Γρηγορόπουλο.

Ειδικότερα, η δωρεά περιλαμβάνει: 

• 13 monitors
• 27 ογκομετρικές αντλίες AGILIA VP MC WIFI GR
• 6 σταθμούς διαχείρισης αντλιών
• 4 θέσεων AGILIA LINK 4 EU2, 3 ογκομετρικές αντλίες AGILIA VP MC WIFI GR
• 6 ειδικά στατώ βαρέως τύπου
• 10 αεροθαλάμους με μάσκα ενηλίκων
• 600 σετ χορήγησης αντλίας VLST00 

Ο κ. Παπαδάτος, Αντιπρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» σε δήλωση του υπογράμμισε, «Στόχος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» είναι η προάσπιση της υγείας των παιδιών και των οικογενειών τους, όμως τώρα λόγω της πανδημίας Covid-19 αποφασίσαμε να στηρίξουμε τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορονοϊό σε όλη την Ελλάδα.  Σήμερα παραδώσαμε ιατρικό εξοπλισμό  συνολικού ύψους 142.500 ευρώ στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Πιστεύουμε πως είναι  μια «κληρονομιά», η οποία συμβάλλει στην θωράκιση του Εθνικού  Σύστηματος Υγείας να ανταπεξέλθει στις καθημερινές προκλήσεις ειδικότερα σε αυτή τη δύσκολη εποχή που βιώνουμε. Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς και υποστηρικτές μας  που βρίσκονται δίπλα μας σε αυτήν την προσπάθεια.»

Ο κ. Αναστάσιος Γρηγορόπουλος, Διοικητής του ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός – Οφθαλμιατρείο Αθηνών –Πολυκλινική», δήλωσε:: «Eκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες  μας  για την έμπρακτη υποστήριξη  των Σωματείων «ΠΝΟΗ» και «Μαζί για το Παιδί», όσο και των  εμπλεκόμενων λοιπών Δωρητών  προς το Νοσοκομείο. Η  δωρεά  του συγκεκριμένου  ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού αποτελεί τόσο έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς  του νοσοκομείου μας,  όσο και ελάχιστη ένδειξη  της κοινωνικής  ευαισθησίας που σας διακρίνει καθώς επίσης και ελπιδοφόρο μήνυμα  για την ανάπτυξη και την υποστήριξη του χώρου της υγείας και ειδικά των Νοσοκομείων, σε αυτή την ιδιαίτερα απαιτητική περίοδο.  Ευχόμαστε το παράδειγμά σας να  ακολουθήσουν και  άλλοι φορείς και σωματεία.»