Τρία νέα γήπεδα στη Σαμοθράκη από την Ένωση «Μαζί για το Παιδί & την bwin

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» σε συνεργασία με την bwin για ακόμη μια χρονιά είναι δίπλα στα παιδιά της ακριτικής Ελλάδας και των απομακρυσμένων περιοχών. 
Φέτος στη Σαμοθράκη ανακατασκευάστηκαν  πλήρως τρία γήπεδα και οι περιβάλλοντες χώροι αυτών, σε ένα έργο καθοριστική σημασίας για τους μαθητές του νησιού.

Αναλυτικότερα, ανακατασκευάστηκαν πλήρως δύο γήπεδα (μπάσκετ, βόλεϊ) στο Δημοτικό Σχολείο Καμαριώτισσας και ένα γήπεδο μπάσκετ στο Γυμνάσιο-Λύκειο Σαμοθράκης, ενώ καλλωπίστηκαν και βάφτηκαν όλοι οι περιβάλλοντες χώροι αυτών, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς 2021-2022. Οι περίπου 250 μαθητές (στο σύνολο των 320 του νησιού) που φοιτούν τόσο στο ακριτικό Δημοτικό σχολείο όσο και στο Γυμνάσιο-Λύκειο, θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να παίζουν σε ολοκαίνουργια γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ και χάντμπολ. 

Στα τρία τερέν, συνολικού εμβαδού άνω των 1.200 τ.μ., επιστρώθηκε ειδικός ασφαλής τάπητας, ο οποίος χρησιμοποιείται σε επαγγελματικές εγκαταστάσεις, δημιουργήθηκαν διαγραμμίσεις για τα τρία αθλήματα και εγκαταστάθηκε ο απαραίτητος εξοπλισμός, ώστε να καταστούν τα γήπεδα χρηστικά. Παράλληλα, βαφτήκαν όλοι οι περιμετρικοί τοίχοι, καθώς και οι κερκίδες του γηπέδου στο Γυμνάσιο-Λύκειο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά, από το 2020, η bwin και η Ένωση «Μαζί για το Παιδί», έχουν ανακατασκευάσει συνολικά πέντε γήπεδα συνολικού εμβαδού άνω των 1.800 τ.μ. σε δύο ακριτικά μέρη στην Ελλάδα.

Η Πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», Αλεξάνδρα Μαρτίνου, δήλωσε: «Στην Ένωση «Μαζί για το Παιδί» εργαζόμαστε καθημερινά στα 25 χρόνια λειτουργίας μας για τη δημιουργία κατάλληλων προϋποθέσεων που θα προσφέρουν ίσες ευκαιρίες στα παιδιά και τους νέους που βρίσκονται σε κάθε σημείο της χώρας μας. Ευχαριστούμε θερμά τη bwin, πολύτιμη συνοδοιπόρο και σταθερή αρωγό του έργου μας, που ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκληση μας να προσφέρουμε στους μαθητές της Σαμοθράκης υψηλού επιπέδου αθλητικές εγκαταστάσεις συμβάλλοντας έμπρακτα στην ανάπτυξη του ομαδικού πνεύματος και της ευγενούς άμιλλας των παιδιών και των νέων της περιοχής.»

Ο Δήμαρχος Σαμοθράκης, Νικόλαος Γαλατούμος, ανέφερε «Με μεγάλη μας χαρά, βλέπουμε να υλοποιούνται έργα βελτίωσης των αθλητικών υποδομών του νησιού μας, στο Δημοτικό Σχολείο Καμαριώτισσας και στο Γυμνάσιο-Λύκειο Σαμοθράκης. Αναμένονται εντός των ημερών και σχολικά είδη πριν την έναρξη της καινούργιας σχολικής χρονιάς. Είμαστε πολύ ευτυχείς για το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας, ευχαριστώ πολύ  όλους όσους συνέβαλλαν στην υλοποίηση των έργων και ευελπιστούμε στο μέλλον και σε άλλη συνεργασία που τόσο έχει ανάγκη το πληγωμένο νησί μας.»

Η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Καμαριώτισσας, Πολύμνια Γιαννέλου με την σειρά της ανέφερε: «Ευχαριστούμε θερμά την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» και την bwin για την ευγενική προσφορά τους που αφορά στην ανακατασκευή των δύο γηπέδων του σχολείου μας. Πραγματικά, τέτοιες ενέργειες δίνουν δύναμη σε μαθητές και εκπαιδευτικούς να συνεχίσουν το δύσκολο και συνάμα συναρπαστικό έργο τους. Εύχομαι υγεία και δύναμη ώστε να συνεχίσετε ανάλογες προσπάθειες σε ακριτικές περιοχές της χώρας μας.»

Η Διευθύντρια του ΓΕΛ Σαμοθράκης Καλλιόπης Ταμπάκη, δήλωσε «Σας ευχαριστούμε πολύ για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα μας. Είναι κοινή η προσπάθεια να προσφέρουμε το καλύτερο στα παιδιά και κυρίως σε αυτά που ζουν στις ακριτικές περιοχές που στερούνται υποδομών και ευκαιριών σε σχέση με τα παιδιά των πόλεων. Εύχομαι η συνεργασία να συνεχιστεί και να αναπτύξουμε και άλλες δράσεις μαζί, αφού οι στόχοι και τα κίνητρα είναι κοινά και οι ανάγκες των παιδιών συνεχώς αυξάνονται στην εποχή της πανδημίας.»

Τέλος, εκ μέρους της bwin, η Ιωάννα Μπερίου, Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας, τόνισε: «Όλοι εμείς στην bwin, έχουμε κοινό όραμα και στόχο να βρισκόμαστε συνεχώς δίπλα σε κοινωνικές ομάδες σε κάθε γωνιά της χώρας, υποστηρίζοντας με όποιον τρόπο μπορούμε την καθημερινότητα τους. Έτσι, σε συνεργασία με τον διαχρονικό συνεργάτη μας, την Ένωση «Μαζί για το Παιδί», βρεθήκαμε στην ακριτική Σαμοθράκη, ανακατασκευάζοντας πλήρως τρία γήπεδα. Τα καταστήσαμε και πάλι χρηστικά και ασφαλή, για να υποδεχθούν τους μαθητές τη νέα σχολική χρονιά. Ο αθλητισμός βρίσκεται στον πυρήνα κάθε κοινωνικής μας πρωτοβουλίας, γιατί τα παιδιά και οι νέοι μέσα από αυτόν μαθαίνουν να σέβονται, να παίζουν με κανόνες και όρια, να αγωνίζονται, να διεκδικούν. Είναι πολύ σημαντικό όλα τα παιδιά να έχουν ίση πρόσβαση στον αθλητισμό. Προάγοντας την ευγενή άμιλλα, δημιουργούμε τους αυριανούς πρωταθλητές.» 

Οι συγκεκριμένες δράσεις στο ακριτικό νησί του Βορείου Αιγαίου θα ολοκληρωθούν το φθινόπωρο του 2021 με ακόμα περισσότερα έργα και πρωτοβουλίες, για όλα τα παιδιά και τους νέους. 

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί: