Στην τελική ευθεία το 6ο No Finish Line Athens

Τρέχουμε για 6η συνεχόμενη χρονιά για τους σκοπούς της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» στον Φιλανθρωπικό Αγώνα No Finish Line Αθηνών ο οποίος θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ  από τις 25 έως τις 29 Μαΐου.

Σήμερα η Οργανωτική Επιτροπή του διεθνούς φιλανθρωπικού αγώνα, του 6ου No Finish Line  παρουσίασε τις πρέσβειρες και τους πρεσβευτές που προστέθηκαν στη φετινή διοργάνωση, τους χορηγούς και υποστηρικτές, αλλά και τους θεσμικούς συνεργάτες που θα συμβάλουν στην επίτευξη του στόχου που δεν είναι άλλος από το να εξασφαλίσει η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» ίσες ευκαιρίες στα παιδιά του πολέμου που έχουν καταφύγει από την εμπόλεμη ζώνη της Ουκρανίας στη χώρα μας.

«Ο σκοπός μας φέτος είναι η ενίσχυση του ξενώνα που θα εγκαινιάσουμε σε λίγες ημέρες για μητέρες και παιδιά πρόσφυγες από την Ουκρανία. Ας προσπαθήσουμε να στηρίξουμε τα παιδιά αυτά που έχουν βιώσει τον πόλεμο, όπως κάνουμε τα τελευταία 26 χρόνια για κάθε παιδί που το έχει ανάγκη σε όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για παιδιά που έρχονται αντιμέτωπα με την φτώχεια, την κακοποίηση, την αρρώστια ή την αναπηρία. Σκοπός μας είναι πάντα να δίνουμε ίσες ευκαιρίες σε κάθε παιδί», είπε η πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» Αλεξάνδρα Μαρτίνου, αναφερόμενη στον σκοπό του 6ου No Finish Line.

Γιορτή της οικογένειας

Από την πλευρά του ο  Γιάννης Νικολάου, ο Γενικός Γραμματέας του No Finish Line International τόνισε ότι πρόκειται για την γιορτή της οικογένειας. Συγκεκριμένα ανέφερε,  «Από το 2017 που έχουμε φέρει τον αγώνα στην Ελλάδα – γιατί πρόκειται για ένα διεθνές εγχείρημα – στηρίζουμε περισσότερα από 30.000 παιδάκια. Το NFL έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Είναι η μεγάλη γιορτή της οικογένειας. Όλοι το βλέπουν ως μία ιδανική έξοδο. Είναι όμως και μία μοναδική δυνατότητα εταιρειών και οργανισμών για σύσφιξη σχέσεων με το προσωπικό τους, αλλά και για όλον τον κόσμο να ξεφύγει από την καθημερινότητά του. Κάνουν περπάτημα μετά μουσικής και αυτό δίνει πολύ μεγάλη ώθηση. Υπάρχουν άνθρωποι που έρχονται για δέκα λεπτά και στο τέλος μένουν από μία έως και πέντε ώρες. Γι αυτό και βάλαμε φετινό στόχο να ξεπεράσουμε τα 50.000 χιλιόμετρα».

 Γιώργος Πατούλης: Όλα τα παιδιά του κόσμου είναι δικά μας παιδιά

 «Χαίρομαι πραγματικά που βρίσκομαι σε αυτήν την οικογένεια, σε αυτήν την ομάδα, σε αυτήν την προσπάθεια που έχει να κάνει με το παιδί. Νομίζω ότι είναι μία πρόκληση για όλους μας να καταγράψουμε χιλιόμετρα, να καταγράψουμε συμμετοχές. Η Περιφέρεια Αττικής ενώνει τις δυνάμεις της. Όλα τα παιδιά του κόσμου είναι δικά μας παιδιά και βεβαίως αυτά που έχουν ανάγκη ακόμη περισσότερο. Καλούμε όλους τους ανθρώπους της Αττικής να βρεθούν στο ΟΑΚΑ», δήλωσε μεταξύ άλλων κατά τον χαιρετισμό του ο  Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Τα μηνύματα των αθλητών

Η Ολυμπιονίκης &Παγκόσμια Πρωταθλήτρια μήκους Νίκη Ξάνθου είναι  Πρέσβειρα του 6ου No Finish Line Athens: Η ίδια έστειλε μήνυμα για να υπάρξει συμμετοχή από τον κόσμο. Συγκεκριμένα είπε, «Αυτός ο αγώνας είναι διαφορετικός. Μπορείς να τρέξεις, να περπατήσεις, να κάνεις μία βόλτα με τα παιδιά σου, με τις φίλες σου. Είναι ένα event που έχει χαρά, έχει διασκέδαση, έχει προσφορά προς τα παιδιά. Όλοι πρέπει να είμαστε εκεί και εκτός του ότι θα προσφέρουμε, θα περάσουμε και όμορφα. Θα πρέπει να βγάλουμε τον πρωταθλητισμό για λίγο από μέσα μας και να γίνουμε ένα με τον κόσμο. Θα είναι μία μεγάλη γιορτή, θα υπάρχει μουσική, χορός και νομίζω ότι όλοι οι γονείς πρέπει να φέρουν τα παιδιά τους, γιατί πρέπει να τα μαθαίνουν να έχουν φιλανθρωπικές δράσεις».

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη είναι  Ολυμπιονίκης, Παγκόσμια Πρωταθλήτρια βάδην & είναι και αυτή  Πρέσβειρα του 6ου No Finish Line Athens. Στο μήνυμα της ανέφερε: «Μακάρι να μπορούσα όλα αυτά τα χρόνια που περπατάω να μεταφραζόταν αυτό σε χρηματική προσφορά. Απλά με μία καθημερινή μου προπόνηση! Εκείνες τις ημέρες θα είμαστε εκεί να βαδίσουμε πλάι σε όλους όσους θα σπεύσουν στο ΟΑΚΑ. Να πάρουμε τα παιδιά από το χέρι, να πάρουμε τα κατοικίδιά μας, τους φίλους μας, να περπατήσει ο καθένας και η καθεμία όσο και όπως μπορεί. Θα είναι ωραίο να δείξουμε και στον κόσμο το αγώνισμά μας που έχει φέρει Ολυμπιακό μετάλλιο στη χώρα μας».

Η καλλιτεχνική προσέγγιση

Ο γνωστός τραγουδιστής Ησαΐας Ματιάμπα είναι και αυτός  Πρεσβευτής του 6ου No Finish Line Athens και δηλώνει χαρούμενος  και συγκινημένος καθώς από το ρόλο του πατέρα αντιλαμβάνεται το «μέγεθος» και την αξία αυτού του αγώνα: «Είναι μία προσπάθεια που έχει σαν βάση το παιδί. Και το παιδί είναι το μέλλον του κόσμου. Πρέπει να είμαστε δίπλα τους και να το κάνουμε απλόχερα. Συγκινούμαι στην ιδέα αυτή, γιατί ως μπαμπάς προσπαθώ να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Χαίρομαι πολύ που θα είμαι στην έναρξη του αγώνα και θα εμπλουτίσω τον σκοπό του αγώνα μουσικά, χορευτικά αλλά και αθλητικά. Θέλω πολύ να λάβω κι εγώ μέρος».

Τα πρόσωπα

Δώδεκα ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένα πρόσωπα της ελληνικής κοινωνίας όσον αφορά το παιδί, ο Γιώργος Καπουτζίδης, η πρέσβειρα της Ένωσης Μαζί για το Παιδί Δούκισσα Νομικού, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, οι Ολυμπιονίκες Νικόλας Κακλαμανάκης, Νίκη Ξάνθου, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, Γιάννης Μπουρούσης, οι παγκόσμιες πρωταθλήτριες Κυριακή Φιλτισάκου, Χριστίνα Παπαδοπούλου, Έφη Κουρκουτσάκη, η βαλκανιονίκης Αναστασία Μαρινάκου, αλλά και ο ιδιαίτερα αγαπητός και πολυσχιδής καλλιτέχνης Ησαϊας Ματιάμπα, είναι μερικά μόνο από τα ονόματα που μέσω του 6ου No Finish Line Athens ενώνουν τις φωνές τους για το κοινό καλό και τον κοινό σκοπό της “Ένωσης Μαζί για το Παιδί”.