Μοιράζουμε παπούτσια σε άπορα παιδιά σε όλη την Ελλάδα

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» ανακοινώνει τη  συνεργασία της με περισσότερες από 160 Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις και Κοινωνικές Υπηρεσίες Δημοσίων Φορέων, που περιθάλπουν άπορα παιδιά ανά την Ελλάδα, με σκοπό να παρέχει ένα καινούριο ζευγάρι παπούτσια σε κάθε παιδί σε ανάγκη.

Στο πλαίσιο της φιλοσοφίας One For One, της εταιρείας παπουτσιών TOMS, που προσφέρει ένα δωρεάν καινούριο ζευγάρι παπούτσια για κάθε ζευγάρι που αγοράζουν οι καταναλωτές, η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» επιλέχθηκε ως ο επίσημος συνεργάτης της TOMS (Giving Partner), για τη διανομή των δωρεάν παπουτσιών στα παιδιά της Ελλάδας.

Η συνεργασία, η οποία ανακοινώθηκε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Μάιο στο νέο κατάστημα TOMS στη Θεσσαλονίκη, εξασφαλίζει τη συνεχή υποστήριξη της TOMS στα παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη στην Ελλάδα, προσφέροντας καινούρια παπούτσια κάθε χρόνο.

Σκοπός της συνεργασίας είναι να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες του ωφελούμενου πληθυσμού για την καλοκαιρινή/φθινοπωρινή περίοδο 2015 και να βελτιωθεί μακροπρόθεσμα η καθημερινότητα των παιδιών που χρειάζονται παπούτσια για να παίξουν, να πάνε στο σχολείο αλλά και να αποφύγουν τα προβλήματα υγείας που δημιουργούνται από τη χρήση χρησιμοποιημένων ή ακατάλληλων παπουτσιών.

Στο πλαίσιο της δράσης,  η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» ξεκίνησε  τις διανομές δωρεάν παπουτσιών από τις αρχές Μαΐου.  Έως τώρα έχουν μοιραστεί περισσότερα από 11.000 ζευγάρια παπούτσια σε  φορείς στην Αττική, τη Λαμία, το Βόλο, τη Λάρισα, τα Τρίκαλα, την Κόρινθο, την Πάτρα, τη Ναύπακτο, την Κρήτη , τη Σάμο, την Κέρκυρα, την Ηπείρο, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία αλλά και παραμεθόριες περιοχές και τα νησιά που δέχθηκαν μεγάλο κύμα προσφύγων ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η TOMS έχει ως φιλοσοφία να βελτιώνει τις ζωές των ανθρώπων. Αναγνωρίζει τις ανάγκες σε παγκόσμιο επίπεδο και δημιουργεί προϊόντα για να τις καλύψει. Αυτή η απλή ιδέα είναι που την κάνει κάτι περισσότερο από μία εταιρεία, είναι ένα κίνημα που συνεχώς εξελίσσεται.

Το μεγάλο εγχείρημα που έχει αναλάβει η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» δε θα μπορούσε να υλοποιηθεί χωρίς την ανεκτίμητη βοήθεια εθελοντών αλλά και τη συγκινητική συμπαράσταση ευαισθητοποιημένων εταιρειών που συνδράμουν καθημερινά το έργο μας σε όλη την Ελλάδα και τους ευχαριστούμε θερμά!

Δημοσιότητα Δράσης:

www.xronos.gr

www.dramania.gr

http://drama-tika.blogspot.gr

www.youtube.com