Γιορτάζοντας το Πάσχα με τα παιδιά της Παιδικής Στέγης

Η Παιδική Στέγη, σωματείο μέλος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», με σκοπό τη στήριξη της εργαζόμενης μητέρας, προσφέρει φροντίδα και εκπαίδευση σε παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Αυτά τα παιδιά, επισκέφτηκε σήμερα η Υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου και η Πρέσβειρα της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» Δούκισσα Νομικού, τις οποίες υποδέχτηκε η Πρόεδρος της Ένωσης, Αλεξάνδρα Μαρτίνου.

Τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί της Παιδικής Στέγης υποδέχθηκαν τους επίσημους καλεσμένους με ένα διαδραστικό παιχνίδι που μάλιστα έφερε περιβαλλοντικό πρόσημο. Ένα δέντρο από ανακυκλώσιμα υλικά, στήθηκε στο κέντρο του κήπου και τα παιδιά  που είχαν φιλοτεχνήσει τα πασχαλινά τους αυγά, τα κρέμασαν στα κλαδιά του δέντρου με τη βοήθεια των προσκεκλημένων. Όταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία του στολίσματος οι ομάδες των μικρών μαθητών σχημάτισαν έναν κύκλο γύρω από το δέντρο και ακολούθησε ένα μουσικοκινητικό δρώμενο.

Η Πρέσβειρα της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» Δούκισσα Νομικού μαζί με παιδιά της Παιδικής Στέγης, διάβασε παιδικά παραμύθια, τραγούδησε τραγούδια και τους ευχήθηκε «Καλό Πάσχα» προσφέροντας σε κάθε παιδί ένα παιδικό βιβλίο των εκδόσεων ΔΙΟΠΤΡΑ.

Η Υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου και η Πρέσβειρα της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» Δούκισσα Νομικού μοιράστηκαν την αγάπη των μικρών παιδιών και δήλωσαν:

Δόμνα Μιχαηλίδου: Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί δεν είναι χώροι φύλαξης. Είναι χώροι δημιουργικής απασχόλησης όπου τα παιδιά –ανεξάρτητα από το εισόδημα των γονιών τους και τη γειτονιά όπου μεγαλώνουν- εξελίσσονται μέσα από το παιχνίδι, αναπτύσσουν την φαντασία και την κρίση τους, καλλιεργούν δεξιότητες, κοινωνικοποιούνται και ανακαλύπτουν τα ταλέντα τους.  Σήμερα, τα παιδιά και οι εργαζόμενοι στην Αργέντειο Παιδική Στέγη μας απέδειξαν ότι αυτό ήδη γίνεται. Συνεχίζουμε λοιπόν. Έτσι θέλουμε να είναι όλοι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, σε όλη τη χώρα, για όλα τα παιδιά, χωρίς καμία εξαίρεση. Αυτός είναι ο δικός μας στόχος , αυτό θέλουμε να πετύχουμε με το πρόγραμμα «Κυψέλη».

Δούκισσα Νομικού: «Τα παιδιά είναι οδηγοί ζωής»

Η Δούκισσα Νομικού, στο πλαίσιο της συνάντησης, δήλωσε: «Ως Πρέσβειρα της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», είμαι δίπλα στα παιδιά με όλες μου τις δυνάμεις. Αντλώ δύναμη, εμπνέομαι από την αθωότητα, την αλήθεια, τη δύναμη της ψυχής τους. Κάθε συνάντηση μαζί τους είναι ένα μάθημα ζωής για μένα!»

 

Αλεξάνδρα Μαρτίνου: Σημαντικό για τις οικογένειες το έργο του σωματείου  «Παιδική Στέγη»

Η Πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» Αλεξάνδρα Μαρτίνου, σε δήλωση της μετά το πέρας της εκδήλωσης είπε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι και υπερήφανοι που μέσω της Παιδικής Στέγης, συμβάλλουμε,  ως Ένωση, στην καθημερινότητα αυτών των παιδιών και των εργαζόμενων μητέρων τους.  Η Παιδική Στέγη, είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», που φιλοξενεί 350 παιδιά από την Αθήνα και τον Πειραιά. Σήμερα, μας δόθηκε η ευκαιρία να χαρούμε μαζί με τα παιδιά και να «ξεναγήσουμε» τους καλεσμένους μας, στο έργο που καθημερινά επιτελείται στις στέγες μας.»