Δωρεάν Online Ομάδα Στήριξης Γονέων με παιδιά προσχολικής ηλικίας (0-6 ετών)

Το Συμβουλευτικό Κέντρο για γονείς, παιδιά και εφήβους του «Μαζί για το Παιδί» διοργανώνει την παρακάτω online Ομάδα Γονέων για τη στήριξη του γονικού τους ρόλου:

Online Ομάδα Στήριξης Γονέων με παιδιά προσχολικής ηλικίας (0-6 ετών)

Η online Oμάδα θα πραγματοποιηθεί σε 5 εβδομαδιαίες, ωριαίες συναντήσεις:

  • Τρίτη, 21 Ιουνίου, 12:00-13:00
  • Τρίτη, 28 Ιουνίου, 12:00-13:00
  • Τρίτη, 5 Ιουλίου, 12:00-13:00
  • Τρίτη, 12 Ιουλίου, 12:00-13:00
  • Τρίτη, 19 Ιουλίου, 12:00-13:00

Οι γονείς, στο σύνθετο και συχνά δύσκολο ρόλο τους, έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά με πολλαπλές προκλήσεις που προκύπτουν σε κάθε αναπτυξιακή φάση του παιδιού τους, έχοντας σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους, με στόχο πάντα την υγιή ψυχο-συναισθηματική τους ανάπτυξη και κοινωνική ένταξη.

Στόχος Ομάδας: H εκπαίδευση και η καθοδήγηση σε πιο αποτελεσματικά μοντέλα γονικής παρέμβασης.
Με τη βοήθεια της Ψυχολόγου / Συμβούλου Ψυχικής Υγείας, γίνεται εξερεύνηση διάφορων εναλλακτικών τρόπων προσέγγισης σε θέματα που δυσκολεύουν τους γονείς, έτσι ώστε να αποκτήσουν καταλληλότερα «εργαλεία» για την ενίσχυση του ρόλου τους καθώς και να επιτύχουν μία πιο αποτελεσματική επικοινωνία ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας. Παράλληλα, τα μέλη της ομάδας, εμπλουτίζουν τις δεξιότητές τους στην αντιμετώπιση πρακτικών αλλά και συναισθηματικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν με τα παιδιά τους, μέσα από το μοίρασμα, την αλληλεπίδραση και την ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ τους.

Γενικές σημειώσεις:

  • Η κάθε online ομάδα έχει χαρακτήρα βιωματικό, συγκεκριμένη θεματολογία και κύκλο ζωής 5 ωριαίων εβδομαδιαίων συναντήσεων.
  • Η συμμετοχή και στις 5 συναντήσεις είναι απαραίτητη εκτός σοβαρού απροόπτου.
  • Η ομάδα έχει κλειστό χαρακτήρα, δηλαδή συμμετοχές θα γίνονται δεκτές έως και τη δεύτερη συνάντηση.
  • Η συμμετοχή στην ομάδα είναι δωρεάν.

Πως μπορείτε να παρακολουθήσετε την ομάδα:

Για τη συμμετοχή σας στην ομάδα, χρειάζεται να συνδεθείτε, μέσω SKYPE, και να προσθέσετε στις επαφές σας το λογαριασμό skype του Συμβουλευτικού Κέντρου: 115 25 MAZI GIA TO PAIDI.

Αναλυτικές οδηγίες για χρήση του SKYPE μπορείτε να διαβάσετε στο εγχειρίδιο ΕΔΩ

* Ο αριθμός συμμετοχών για την ομάδα έχει συμπληρωθεί.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή σας στην ηλεκτρονική ομάδα,  επικοινωνήστε τηλεφωνικά στο 115 25 από Δευτέρα έως Παρασκευή, 9:00-21:00 ή ηλεκτρονικά στο 11525@mazigiatopaidi.gr