Μαζί γράφουμε το μέλλον

Το «Μαζί για το Παιδί» και η BIC ενώνουν τις δυνάμεις τους τη νέα σχολική χρονιά στηρίζοντας τους μαθητές στην πρόληψη και διαχείριση του σχολικού άγχους.

Η  BIC στηρίζει τη λειτουργία της Γραμμής 115 25 και του Συμβουλευτικού Κέντρου του «Μαζί για το Παιδί» που προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους σε μαθητές, γονείς, και εκπαιδευτικούς.

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» και η BIC δημιουργούν από κοινού δράσεις ψυχοεκπαίδευσης εστιασμένες στην καταπολέμηση του άγχους των εξετάσεων, αλλά  και την ενθάρρυνση των μαθητών για την διαχείριση της σχολικής πραγματικότητας και την ομαλή επικοινωνία με το γονεϊκό πλαίσιο.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2022-2023, θα υλοποιηθούν από την επιστημονική ομάδα της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» δωρεάν ψυχοεκπαιδευτικά σεμινάρια στη σχολική κοινότητα (μαθητές, εκπαιδευτικούς και συλλόγους γονέων και κηδεμόνων) σε δημόσια σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και τηλεφωνικές, δια ζώσης ή και online συνεδρίες σε γονείς και εφήβους.

Ταυτόχρονα, η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» θα παρέχει ψυχοεκπαιδευτική υποστήριξη που σχετίζεται με το σχολικό άγχος. Για παράδειγμα,  η ομαλή μετάβαση των παιδιών κατά την αλλαγή σχολικής βαθμίδας (πχ μετάβαση από το δημοτικό στο γυμνάσιο), η διαχείριση του σχολικού εκφοβισμού, το διάβασμα και ρόλος-εμπλοκή γονέων και πολλά άλλα τα οποία στοχεύουν στην πρόληψη σχολικού άγχους και τείνουν να υλοποιούνται σε γονείς παιδιών ηλικίας από 6-12 ετών.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της από κοινού προσπάθειας θα προβληθεί τηλεοπτικό  σποτ για το άγχος των εξετάσεων με σκοπό την ενημέρωση του κοινού για την λειτουργία της υπηρεσίας της δωρεάν Γραμμής 115 25 της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».

*Στο σημείο αυτό θα είναι embedded το σποτ ΕΔΩ

Η υπηρεσία της Γραμμής 115 25 της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» παρέχει τις υπηρεσίες της δωρεάν, από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00-21:00. Περισσότερα για την Γραμμή και το Συμβουλευτικό Κέντρο του «Μαζί για το Παιδί» ΕΔΩ

Μάθετε περισσότερα για την καμπάνια ΕΔΩ (link που θα οδηγεί στο microsite της BIC)

BIC  - Μαζί Γράφουμε το Μέλλον

Όραμα και στόχος της εταιρείας BIC είναι η βελτίωση των συνθηκών εκπαίδευσης των παιδιών τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο όσο και στην Ελλάδα.

Στη χώρα μας, η BIC ΒΙΟΛΕΞ εδώ και δέκα χρόνια πραγματοποιεί δράσεις και ενέργειες με αποδέκτες παιδιά, εκπαιδευτικούς, σχολεία αλλά και γονείς. Οι δράσεις περιλαμβάνουν προϊοντικές χορηγίες σε φορείς που το χρειάζονται, σεμινάρια για εκπαιδευτικούς καθώς και συνεργασίες με ΜΚΟ που το έργο τους έχει επίκεντρο παιδιά σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.

Συνεισφέροντας με όποιους τρόπους μπορούμε στη βελτίωση των συνθηκών εκπαίδευσης των παιδιών μας συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους μας. Τις προηγούμενες χρονιές με την καμπάνια «Το άγχος δεν γράφει καλά» στόχος μας ήταν να ευαισθητοποιήσουμε γονείς και εκπαιδευτικούς σχετικά με το άγχος των μαθητών. Η συνεργασία μας με την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» και της δωρεάν γραμμής στήριξης 115 25 είναι μοναδική ευκαιρία να προσφέρουμε «λύσεις» σε όσους αντιμετωπίζουν θέματα σχολικού άγχους.

«Στην BIC πιστεύουμε ότι με την εκπαίδευση κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο»

Disclaimer: Η συνεργασία της BIC με την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» δε συνδέεται με την αγορά προϊόντων BIC από τους καταναλωτές.