Kids SunDay για τους σκοπούς της Μέριμνας

Μια ιδιαίτερη ξεχωριστή εμπειρία για τα παιδιά θα λάβει χώρα την Κυριακή στις 26 Ιανουαρίου  στο πλαίσιο του Bobos Arts Festival στο The HUB Events.
Δημιουργικά εργαστήρια και μια πρωτότυπη παιδική παράσταση για την όπερα εμπνευσμένα από το μύθο της Αλκυόνης θα μπορούν να απολαύσουν μικροί αλλά και μεγάλοι. Τα έσοδα από την εκδήλωση θα δοθούν στο σωματείο Μέριμνα, μέλος της Ένωσης “Μαζί για το Παιδί”. 

Το πρόγραμμα

12.00-13.00 | Θεατρική παράσταση «Τι τρέχει με την όπερα;» 

Μια παράσταση με θέμα την όπερα από το φωνητικό σύνολο 8tetto, η οποία δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να κατανοήσουν και να αγαπήσουν την τέχνη του μουσικού θεάτρου.

Τι είναι η όπερα; Τι κάνει ένας μαέστρος; Μπορούν οι «γάτες» να τραγουδήσουν όπερα; Ποιος είναι ο πραγματικός πρωταγωνιστής της παράστασης;

Ένα κουαρτέτο κλασικών τραγουδιστών και ένας πιανίστας αναλαμβάνουν να φέρουν τα παιδιά σε επαφή με τον μαγικό -αλλά και ενίοτε παρεξηγημένο- κόσμο της όπερας, μέσα από μια χιουμοριστική, διαδραστική παράσταση γεμάτη ιστορίες και τραγούδια από την όπερα, στην οποία τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά.

Στην παράσταση ακούγονται έργα των Mozart, Rossini, Bizet, Verdi και άλλων γνωστών συνθετών, ενώ όλα τα τραγούδια και η μουσική αποδίδονται ζωντανά.

 

13.00-15.00 | Δημιουργικά εργαστήρια & παιχνίδια

Μια σειρά εικαστικών εργαστηρίων εμπνευσμένων από τις Αλκυονίδες ημέρες, στα οποία τα παιδιά θα δημιουργήσουν τις δικές τους πρωτότυπες κατασκευές. Μεγάλα συνεργατικά κολάζ, ήλιοι, ουράνια τόξα και όμορφα διακοσμητικά στοιχεία, με πολύ χρώμα και αστείρευτη φαντασία.

Το πρόγραμμα συμπληρώνεται από μια σειρά διασκεδαστικών κινητικών παιχνιδιών.

Σχεδιασμός & υλοποίηση δράσεων: Ομάδα Πολιτισμού Πeripatos

Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για τις ανάγκες του έργου της Μέριμνας.

Ώρες: 12.00-15.00

H εκδήλωση απευθύνεται σε παιδιά από 3-12 ετών.

Εισιτήρια: 15€ / άτομο

Αγορά εισιτηρίων
The HUB Events

Αλκμήνης 5, Αθήνα
Τηλ.: 210 3411009
Μετρό: Κεραμεικός