Δωρεάν Ψυχοεκπαιδευτικά σεμινάρια για γονείς της Κρήτης & των Κυκλάδων

Το Συμβουλευτικό Κέντρο για γονείς, παιδιά και εφήβους της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» διοργανώνει μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας ZOOM δύο δωρεάν ψυχο-εκπαιδευτικά σεμινάρια για γονείς  που διαμένουν στην Κρήτη & τις Κυκλάδες με θέμα:

1.«Επικοινωνία στην Οικογένεια» | Εγγραφή ΕΔΩ

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η διερεύνηση, η κατανόηση και η επίλυση των δυσκολιών που προκύπτουν στην επικοινωνία μεταξύ των γονέων και των παιδιών. Θα συζητηθούν αποτελεσματικοί τρόποι παρέμβασης και οριοθέτησης που διευκολύνουν την επικοινωνία και προστατεύουν τη σχέση γονέων-παιδιών από τις συνεχείς προστριβές και συγκρούσεις.

Ημέρα: Τετάρτη 24/11/2021
Ώρα: 18:00- 19:30
 

2.Έφηβοι-γονείς: Προκλήσεις για μια νέα ισορροπία στην σχέση τους | Εγγραφή ΕΔΩ

Η εφηβεία είναι μια περίοδος έντονων σωματικών και ψυχικών αλλαγών, μια περίοδος μετάβασης από την παιδική στην ενήλικη ζωή που δημιουργεί ανησυχίες, συγκρούσεις και την πρόκληση για τον επαναπροσδιορισμό της σχέσης γονέων-εφήβων. 

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να ανοίξει η συζήτηση για τον τρόπο που η εφηβεία επηρεάζει τον τρόπο που ο έφηβος σχετίζεται με τους γονείς του/της και για το πώς απαντούν οι γονείς σε αυτές τις αλλαγές, ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις αυτής της περιόδου με ψυχραιμία, κατανόηση και σταθερότητα.

Ημέρα: Δευτέρα 29/11/2021
Ώρα: 11:00- 12:30

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, ο αριθμός θέσεων είναι περιορισμένος 
Τα σεμινάρια είναι δωρεάν.

Απευθύνεται αποκλειστικά σε κατοίκους της Κρήτης και των Κυκλάδων.

Πληροφορίες: στην Τηλεφωνική  Γραμμή 115 25  ή στο email: 11525@mazigiatopaidi.gr

*Τα ψυχοεκπαιδευτικά σεμινάρια διεξάγονται με την ευγενική υποστήριξη της εταιρείας “Ελληνικά Καλώδια”.