Το Μαζί για το Παιδί «αγκαλιάζει» τα παιδιά της Θράκης

Το Μαζί για το Παιδί αγκαλιάζει τα παιδιά και τις οικογένειες της ακριτικής Θράκης.  Με ένα πρόγραμμα δράσεων  που ξεκινήσαν τον Απρίλιο και θα ολοκληρωθούν έως το Σεπτέμβριο του 2019, στοχεύει στην ενίσχυση υποδομών υγείας και εκπαίδευσης αλλά και στην εκπαίδευση του τοπικού πληθυσμού στους συγκεκριμένους τομείς σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και δήμους. 

Δωρεά εξοπλισμού για νεογνά

Οι δράσεις του «Μαζί για το Παιδί» έχουν ολιστικό χαρακτήρα δίνοντας με αυτόν τον τρόπο ιδιαίτερη βαρύτητα στα παιδιά  και τις οικογένειες της ακριτικής περιοχής της χώρας μας.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης ήδη έχουν παραδοθεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο  Έβρου  Παθολογικός Τομέας Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών & Νεογνολογικό Τμήμα δύο  μη παρεμβατικοί αναπνευστήρες  και δύο θερμοκοιτίδες ενώ στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, δόθηκε ένα αναίμακτο χολεριθρινόμετρο για βρέφη. Μια προσφορά ζωής και ιδιαίτερης σημασίας. 

Δωρεάν Εκπαιδευτικά σεμινάρια για γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικούς

Στην Αλεξανδρούπολη, στο Σουφλί, στο Διδυμότειχο και στην Ορεστιάδα οι επιστημονικοί συνεργάτες της Ένωσης Μαζί για το Παιδί παρέθεσαν δωρεάν σεμινάρια επιμόρφωσης ειδικού ενδιαφέροντος σε επαγγελματίες υγείας αλλά και σε γονείς και εφήβους. 
Συγκεκριμένα ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ της Ένωσης  Ιωάννης Παπαδάτος, παιδίατρος και Διευθυντής Μονάδος Εντατικής Θεραπείας Ευρωκλινικής Παίδων Αθηνών καθώς και ο κ. Κωνσταντίνος Τζιούβας: Παιδίατρος Εντατικολόγος, επιμελητής Β ΜΕΘ Παίδων ΓΝΠΑ “Π. & Α. Κυριακού” πραγματοποίησαν σεμινάριο κάρδιο αναπνευστικής ανάνηψης (CPR) σε γιατρούς και γονείς στον Δήμο Σουφλίου στις 16 Απρίλιου, και στον Δήμο Διδυμοτείχου στις 17 Απριλίου.

Παράλληλα, οι εξωτερικές επιστημονικές συνεργάτιδες της Ένωσης Μαζί για το Παιδί, Ευδοκία Ταγκούλη, Παιδοψυχίατρος Επιμ. Α΄, MSc, Phd της Ιατρικής Σχολής Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Βασιλική Ντρε, Παιδιατρική & Ψυχιατρική Νοσηλεύτρια –Επισκέπτρια Υγείας, MSc, Phd της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ πραγματοποίησαν στις 15 Απριλίου στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αλεξανδρούπολης  , Εκπαιδευτικό σεμινάριο σε μαθητές με θέμα «Σχολικός εκφοβισμός – cyber bulling» και Εκπαιδευτικό σεμινάριο για γονείς με θέμα «Διαχείριση άγχους και εξετάσεων».
Στο Δήμο Σουφλίου στις 16 Απριλίου έλαβε χώρα εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Διαταραχές Φάσματος του Αυτισμού» και εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Οικογένειες παιδιών με αναπτυξιακές διαταραχές – επιβάρυνση – ανάγκες».

Στο Δήμο Διδυμότειχου  στις 17 Απρίλιου  πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτικό σεμινάριο σε γονείς με θέμα «Σχολικός εκφοβισμός – cyber bulling»: Εκπαιδευτικό σεμινάριο σε γονείς και εκπαιδευτικούς με θέμα «Διαχείριση κρίσιμων καταστάσεων στο σχολικό περιβάλλον».
Στον Δήμο Ορεστιάδας στις  18 Απριλίου στο Δημαρχείο στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου (οδός Βασιλέως Κωνσταντίνου 9-11) πραγματοποιήθηκαν  εκπαιδευτικα σεμινάρια για γονείς με θέμα «Διαχείριση άγχους και εξετάσεων» και  «Διαταραχές Φάσματος του Αυτισμού».

Είδη γυναικείας προσωπικής υγιεινής και φροντίδας

Την ίδια ώρα ομάδα  κοινωνικών  λειτουργών της  Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» παρέδωσαν προϊόντα γυναικείας υγιεινής σε πληθυσμούς νεαρών κοριτσιών στις περιοχές Αλεξανδρούπολης, Σουφλίου, Διδυμότειχου  και Ορεστιάδας. Η παράδοση έγινε σε συνεργασία με τις κοινωνικές δομές των προαναφερθέντων δήμων.

Δωρεά Εξοπλισμού σε εκπαιδευτικές μονάδες
Η εκστρατεία θα ολοκληρωθεί το Σεπτέμβριο του 2019 με την κάλυψη πάγιων εκπαιδευτικών αναγκών  σε 30 εκπαιδευτικές μονάδες των δήμων Σουφλίου,  Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας. Μεταξύ άλλων η Ένωση θα ενισχύσει παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία δημοτικά και γυμνάσια καθώς και δημοτικές βιβλιοθήκες και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών στην ευρύτερη περιοχή, παρέχοντας διαδραστικούς πίνακες, τεχνολογικό, αθλητικό και εκπαιδευτικό εξοπλισμό, βιβλία, παιχνίδια και έπιπλα, ενώ θα βοηθήσει και στη διαμόρφωση της Σχολικής Βιβλιοθήκης του Καραθεοδώρειου Δημοτικού Σχολείου στη Βύσσα Ορεστιάδας.

Συμπαραστάτες στο έργο της  Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» στην Θράκη, που συντέλεσαν σημαντικά για να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί αυτό το  εγχείρημα είναι οι: 
-Trafigura, Dynagas, Chartworld, Ocean Gold και Trafigura Foundation
– Εργαζόμενοι της εταιρείας Teleperformance συγκεντρώνοντας χρήματα για τη διαμόρφωση της βιβλιοθήκης στο Καραθεοδώρειο Δημοτικό Ορεστιάδας
-Aegean Airlines η οποία διαθέτει την δωρεάν μετακίνηση της επιστημονικής ομάδας. 
-Lease Plan για την παραχώρηση οχήματος για την μεταφορά αγαθών.
-Always για την προσφορά ειδών γυναικείας προσωπικής υγιεινής
-Δήμος Διδυμότειχου που έχει αναλάβει την φιλοξενία των εκπροσώπων της Ένωσης Μαζί για το Παιδί.