Το Μαζί για το Παιδί «αγκάλιασε» 1.700 παιδιά στον Έβρο

Στον ακριτικό Έβρο, εκεί όπου αρχίζει η Ελλάδα, η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» δήλωσε παρούσα στηρίζοντας περισσότερα από 1.700 παιδιά. 

Με δράσεις ολιστικής παρέμβασης έγιναν σημαντικά έργα με γνώμονες την υγεία και την εκπαίδευση των πιο απομακρυσμένων περιοχών της πατρίδας μας. 

Συγκεκριμένα παραδόθηκαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο  Έβρου δύο  αναπνευστήρες  και δύο θερμοκοιτίδες και στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου ένα αναίμακτο χολερυθρινόμετρο για βρέφη. Μια προσφορά ζωής και ιδιαίτερης σημασίας για τις ανάγκες του τοπικού πληθυσμού. 

Επίσης, η Ένωση «Μαζί για το Παιδί»  κάλυψε εξολοκλήρου τις πάγιες εκπαιδευτικές ανάγκες  32 εκπαιδευτικών μονάδων των δήμων Σουφλίου,  Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας, ενισχύοντας μεταξύ άλλων παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, δημοτικές βιβλιοθήκες, καθώς  και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών στην ευρύτερη περιοχή. 

Στο πλαίσιο της δωρεάς, προσέφερε περισσότερα από 2.600 τεμάχια εξοπλισμού, όπως διαδραστικούς πίνακες, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τεχνολογικό, αθλητικό και εκπαιδευτικό εξοπλισμό, βιβλία, χάρτες, παιχνίδια εσωτερικού και εξωτερικού χώρου καθώς και έπιπλα.

Αλεξάνδρα Μαρτίνου: Κατορθώσαμε να ικανοποιήσουμε τα αιτήματα των 32 σχολείων του Έβρου

Η Πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί»  η κα. Αλεξάνδρα Μαρτίνου, που στη διάρκεια της εκδήλωσης των εγκαινίων του Καραθεοδώρειου Δημοτικού που έγινε στο προαύλιο του σχολείου, ήταν ντυμένη με την παραδοσιακή φορεσιά της Ν. Βύσσας, την οποία της παραχώρησαν οι γυναίκες του πολιτιστικού συλλόγου της περιοχής, δήλωσε «χαρούμενη και συγκινημένη» από την αποδοχή του κόσμου και ικανοποιημένη που ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα ενίσχυσης των 32 σχολικών μονάδων του Έβρου. 

«Χάρις την πολύτιμη στήριξη των χορηγών μπορέσαμε να υλοποιήσουμε αυτήν την ζωτική δράση για τα παιδιά της ακριτικής περιοχής της χώρας μας. Κατορθώσαμε να ικανοποιήσουμε τα αιτήματα των 32 σχολείων του Έβρου. Πάντα υπάρχουν πολλές ανάγκες, θα προσπαθήσουμε να ξανάρθουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Σοφία Ζαχαράκη (υφ. Παιδείας): Σπουδαίο έργο της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί»

«Στη Νέα Βύσσα του Έβρου για να εγκαινιάσουμε το Καραθεοδώρειο Δημοτικό Σχολείο του οποίου την ανάπλαση και τον εξοπλισμό ανέλαβε η Ένωση «Mαζί για το Παιδί». Ένα σπουδαίο έργο που θα δώσει στους μαθητές καινούργιο εξοπλισμό, μια καλά οργανωμένη βιβλιοθήκη, νέα αίθουσα για το τμήμα υποδοχής και καινούργιο γήπεδο μπάσκετ. Κυρίως όμως έμπνευση να μάθουν, να δημιουργήσουν και να επηρεάσουν θετικά τον κόσμο γύρω τους. Με συγκίνηση παρακολουθήσαμε τα λόγια αγάπης των παιδιών, του δημάρχου, του διευθυντή του σχολείου και της προέδρου της Ένωσης κας. Αλεξάνδρας Μαρτίνου», ανέφερε χαρακτηριστικά η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη η οποία συνεχάρη την πρωτοβουλία της Ένωσης Μαζί για το Παιδί να στηρίξει τα παιδιά του Έβρου και μάλιστα ήταν παρούσα στα εγκαίνια του Καραθεοδωρείου. 

Στη συνέχεια συμμετείχε στις επισκέψεις της ομάδας του «Μαζί για το Παιδί» στα ακριτικά σχολεία του νομού, στα Δίκαια και στον Κυπρίνο. 

Μαριάνθη Σκορδαλά, Διευθύντρια του Νεογνολογικού Τμήματος: Αυτού του είδους οι προσφορές είναι πολύτιμες 

Η Ένωση Μαζί για το Παιδί έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα και στη διασφάλιση της υγείας των παιδιών του Έβρου. Προσέφερε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο  Έβρου δύο  αναπνευστήρες  και δύο θερμοκοιτίδες και στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου ένα αναίμακτο χολερυθρινόμετρο για βρέφη
Για τη σημαντικότητα της εν λόγω δωρεάς στο Π.Γ.Ν.Α. η διευθύντρια του Νεογνολογικού Τμήματος Μαριάνθη Σκορδαλά. «Αυτού του είδους οι προσφορές είναι πολύτιμες και ευπρόσδεκτες στα νοσοκομεία, με την έννοια ότι βοηθάνε την ανανέωση του εξοπλισμού, ο οποίος πρέπει να είναι τελευταίας τεχνολογίας για να έχουμε την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση των νεογνών που νοσηλεύουμε», αναφέρει χαρακτηριστικά. Η σπουδαιότητα της δωρεάς έγκειται και στον αριθμό των περιστατικών που καλείται ν΄ αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο τμήμα καθώς όπως σημειώνει η κ. Σκορδαλά: «Δεχόμαστε περιστατικά από πέντε νομούς, δηλαδή καλύπτουμε μία περιοχή 600.000 κατοίκων. Οπότε καταλαβαίνεται ότι η καλή λειτουργία της μονάδας, ο εκσυγχρονισμός με τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα, δεδομένου ότι περιθάλπουμε παιδιά από 24 εβδομάδων, βάρους περίπου 500-600 γραμμαρίων, μέχρι τον πρώτο μήνα της ζωής τους, είναι ζωτικής σημασίας». 

Η ανάπλαση του ιστορικού Καραθεοδώρειου Δημοτικού Σχολείου στη Νέα Βύσσα Ορεστιάδας

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί»  επισκεύασε χώρους του Καραθεοδώρειου  Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου στη Νέα Βύσσα, Ορεστιάδας, στο οποίο φοιτούν περισσότεροι από 90  μαθητές. Παράλληλα, εξόπλισε τη  Σχολική Βιβλιοθήκη  του Δημοτικού με  270  τίτλους βιβλίων και ανακαίνισε  τα γήπεδα μπάσκετ και βόλλεϋ του σχολείου.
Ψυχοεκπαιδευτικά σεμινάρια από το επιστημονικό προσωπικό της Γραμμής 115-25
Αντιπροσωπεία της επιστημονικής ομάδας της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» βρέθηκε στο Σουφλί, στο Διδυμότειχο, στην Αλεξανδρούπολη και στο χωριό Κυπρίνος Ορεστιάδας και  υλοποίησε  ψυχοεκπαιδευτικά σεμινάρια, ατομικές και ομαδικές συνεδρίες.
Ειδικότερα το επιστημονικό προσωπικό της Γραμμής 115 25 και του Συμβουλευτικού Κέντρου του «Μαζί για το Παιδί» μίλησε στους γονείς, στους εκπαιδευτικούς και στους εφήβους για κρίσιμα θέματα όπως «Διαχείριση θυμού», «Επικοινωνία στην οικογένεια», «Παιδί και internet», «Ψυχο -κοινωνικά προβλήματα παιδιών και εφήβων με νεύρο – αναπτυξιακές διαταραχές».  Επίσης, πραγματοποιήθηκαν εργαστήρια art therapy σε παιδιά δημοτικού και γυμνασίου.

Χορηγοί και Υποστηρικτές της Δράσης

Η δράση υλοποιήθηκε  χάρη στην ευγενική χορηγία των: Trafigura Group, Dynagas, Chartworld Shipping Corporation, Ocean Gold Tankers και Trafigura Foundation.

Θερμές ευχαριστίες επίσης για την υποστήριξή τους, στους : 
-Εργαζόμενους της εταιρείας Teleperformance που συγκέντρωσαν χρήματα για την αγορά  βιβλίων στο Καραθεοδώρειο Δημοτικό στη Νέα Βύσσα Ορεστιάδας
-Aegean Airlines η οποία διαθέτει δωρεάν τα εισιτήρια της αποστολής
-Hertz για την προσφορά οχημάτων για την μετακίνηση της ομάδας
-Μαθητές του Κολλεγίου Αθηνών και Ψυχικού που συγκέντρωσαν με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους, βιβλία και παιχνίδια για τους μαθητές του Έβρου.