To 8ο NFL ATHENS στηρίζει το Μαζί για το Παιδί

Σκοπός η στήριξη παιδιών με αναπηρία ή με πρόβλημα υγείας.

Παρουσιάστηκαν οι στόχοι και ο σκοπός καθώς και οι πρεσβευτές του 8ο Νο Finish Line, της μεγαλύτερης φιλανθρωπικής αθλητικής διοργάνωσης στην Ελλάδα που στηρίζει το Μαζί για το Παιδί από το 2017, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο The Mall Athens.

Το 8ο NFL Athens θα διεξαχθεί από τις 15 έως τις 19 Μαΐου στην Αγορά του ΟΑΚΑ και φέτος έχει ως σκοπό τη στήριξη παιδιών με αναπηρία ή με πρόβλημα υγείας που αγκαλιάζει το Μαζί για το Παιδί.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων η Πρόεδρος του Μαζί για το Παιδί, κ. Αλεξάνδρα Μαρτίνου: «Το NFL Athens είναι ένα από τα μοναδικά αθλητικά γεγονότα που τρέχει ο κόσμος, και αθλείται για να βοηθήσει κάποιους άλλους. Είναι αγώνας που δεν έχει τέλος. Είναι πολλά τα χρήματα που μας έχει δώσει το NFL Athens εδώ και 7 χρόνια και κάθε χρόνο τα χρήματα πάνε για διαφορετικό σκοπό. Το Μαζί για το Παιδί λειτουργεί για 28 χρόνια και έχει έναν σκοπό να βοηθήσουμε τα παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη. Πέρσι τα χρήματα διατέθηκαν για μονογονεϊκές οικογένειες, φέτος τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από την διοργάνωση θα δοθούν σε οικογένειες που έχουν κάποιο παιδί που έχει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας ή κάποια αναπηρία. Πρέπει για όλα τα παιδιά να φροντίζουμε ώστε να έχουν ίσες ευκαιρίες στη ζωή για να εκπληρώσουν τα όνειρά τους».

Η πρόεδρος του NFL Athens κ. Σοφία Κέδε, στάθηκε στην συγκινητική ανταπόκριση του κόσμου αλλά και των σχολείων και εταιρειών που φέτος οδήγησαν σε μεγάλη αύξηση συμμετοχών. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Το 2017 όταν ξεκινήσαμε πιστεύαμε ότι κάτι θα βγει, τώρα στην 8η χρονιά μας λένε όλοι μη σταματήσετε, συγχαρητήρια και συνεχίστε έτσι! Έχουμε περάσει ένα όμορφο μήνυμα: τα παιδιά περπατάνε για τα παιδιά. Ο στόχος για φέτος είναι να ξεπεράσουμε τα 100.000 χιλιόμετρα! Ωστόσο είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι έχουν διπλασιαστεί οι συμμετοχές των σχολείων, αλλά και η ραγδαία αύξηση των εταιρειών σε σχέση με πέρσι. Πέρσι είχαμε 8.000 συμμετοχές αλλά ήταν πραγματικά συγκινητική η στήριξη του κόσμου φέτος. Η διοργανωτική επιτροπή είχε θέσει ως στόχο τις 9.000 συμμετοχές και τελικά πολύ γρήγορα καλύφθηκαν πριν το τέλος της προθεσμίας των εγγραφών με αποτέλεσμα να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά και να αυξήσουμε τις συμμετοχές φτάνοντας τις 9.980 με κάποιες έξτρα θέσεις και για τους παράλληλους αγώνες. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς σε όσους έχουν αγκαλιάσει τη διοργάνωση».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο αναπληρωτής υπουργός αθλητισμού και παιδείας κ. Ιωάννης Βρούτσης, ο διευθύνων σύμβουλος και γενικός γραμματέας του No Finish Line International κ. Γιάννης Νικολάου που εκπροσώπησε τον διεθνή φιλανθρωπικό οργανισμό του Μονακό, η κ. Αλεξάνδρα Μαρτίνου Πρόεδρος του Μαζί για το Παιδί και η κ. Σοφία Κέδε Πρόεδρος του No Finish Line Athens.

Ακόμα παρευρέθηκαν, η αντιπεριφερειάρχης βορείου τομέα κ. Λουκία Κεφαλογιάννη, η αντιπεριφερειάρχης παιδείας, καινοτομίας, κοινωνικής πολιτικής κ. Έρρικα Πρεζεράκου και η αντιπεριφερειάρχης αθλητισμού και Ολυμπιακού ιδεώδους κ. Βασιλική Μιλλούση, οι οποίες τίμησαν το NFL Athens με την παρουσία τους, ενώ το «παρών» έδωσε και ως συνδιοργανωτής ο γενικός διευθυντής-συντονιστής του ΟΑΚΑ κ. Κωνσταντίνος Χαλιορής.

Λίγα λόγια για τον αγώνα:

Η εκκίνηση του 8ου NFL Athens θα δοθεί την Τετάρτη 15 Μαΐου 2024 ώρα 9:30 στην Αγορά του ΟΑΚΑ και δρομείς ανεξαρτήτου ηλικίας ή φυσικής κατάσταση με μία και μόνο εγγραφή μπορούν να περπατήσουν ή να τρέξουν όποια στιγμή της ημέρας ή της νύχτας θέλουν, για όσες φορές και ημέρες θέλουν και για όση διάρκεια θέλουν, σε κυκλική διαδρομή ενός χιλιομέτρου. Σκοπός όλων των συμμετεχόντων είναι η καταγραφή χιλιομέτρων που μετατρέπονται σε χρήματα για την υλοποίηση των προγραμμάτων του «Μαζί για το Παιδί».

Η λήξη του φιλανθρωπικού αγώνα, στον οποίο συμμετέχουν κάθε χρόνο χιλιάδες ευαισθητοποιημένοι πολίτες, αθλητές και αθλούμενοι, σύλλογοι και σχολεία, οργανισμοί και εταιρείες απ’ όλη την Ελλάδα, θα είναι στο ίδιο σημείο την Κυριακή 19 Μαΐου και ώρα 13:30 το μεσημέρι μετά από πέντε ημέρες γεμάτες άθληση και αναψυχή, μουσική και χορό στην Αγορά του ΟΑΚΑ.

Μεγάλοι Χορηγοί του 8ου No Finish Line Athens είναι η Εθνική Ασφαλιστική και η Lidl Ελλάς. Διακεκριμένοι χορηγοί είναι το Ζαγόρι Φυσικό Μεταλλικό Νερό, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών και ο όμιλος Αntenna. Επίσημοι χορηγοί η ΜΕΒΓΑΛ, η Herbalife, η Ιαπωνική και η Crossover. Μεγάλοι Υποστηρικτές είναι οι Παπαδοπούλου, Barilla, Algida, Φιξ Άνευ και Counterpain. Διακεκριμένοι Υποστηρικτές η Frezyderm, τα Village Cinemas, το ξενοδοχείο Moxy Athens City, η εταιρεία υπηρεσιών αυτοκίνησης Avis και η εταιρεία υπηρεσιών ταχυμεταφοράς ACS. Επίσημοι Υποστηρικτές είναι οι εταιρείες, Fiore, Εν Ολύμπω, Μπεγνής, Χαϊδεμένος και Instaride. Χορηγοί Επικοινωνίας είναι οι Easy 97.2, Athens Voice και Sportsfeed.gr