Το 3ο No Finish Line Athens για το Μαζί για το Παιδί

Το  No Finish Line Athens, ο κορφυφαίος αθλητικός  και φιλανθρωπικός αγώνας θα στηρίξει για 3η συνεχόμενη χρονιά την Ένωση Μαζί για το Παιδί. Θα διεξαχθεί από  τις 10 έως 14 Απριλίου  στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ο αγώνας αρχίζει την Τετάρτη 10 Απριλίου στις 19:00 και ολοκληρώνεται την Κυριακή 14 Απριλίου στις 13:00 και μέσα σε αυτό το διάστημα στον 90ωρο ατομικό Φιλανθρωπικό Αγώνα οι συμμετέχοντες μπορούν να περπατήσουν ή να τρέξουν ότι ώρα θέλουν, όποια στιγμή της ημέρας ή της νύχτας θέλουν, για όσες φορές και ημέρες θέλουν, με όποιο τρόπο και ρυθμό θέλουν και για όση διάρκεια θέλουν, μέσα στην κυκλική διαδρομή 1.000 μ. γύρω από το Κανάλι του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για να προσφέρουν χρήματα καταγράφοντας χιλιόμετρα.

Το No Finish Line της Αθήνας το 2018 στη δεύτερη χρονιά διεξαγωγής του, κατέγραψε εντυπωσιακή αύξηση συμμετοχών, χιλιομέτρων, επισκεπτών και δωρεάς προς το Μαζί για το Παιδί, ανεβάζοντας τη διοργάνωση σε πολύ υψηλά επίπεδα διεθνώς και πλέον το 2019 οι στόχοι είναι ακόμη μεγαλύτεροι.

Ο σκοπός

Φέτος το ποσό που θα συγκεντρωθεί από το No Finish Line θα  μετατραπεί σε ώρες εκπαίδευσης για τα παιδιά της Ένωσης Μαζί για το Παιδί. Συγκεκριμένα θα εμπλουτιστούν εκπαιδευτικά προγράμματα που αφορούν την ψυχοκινητική εξέλιξη, την επαγγελματική κατάρτιση και την  ενδυνάμωση των δεξιοτήτων παιδιών και νέων που στηρίζονται από τα σωματεία που απαρτίζουν την Ένωση. Η εκπαίδευση προσφέρει την ευκαιρία να γίνουν αυτά τα παιδιά ισότιμα μέλη της κοινωνίας μας. 

Εγγραφές

Οι  εγγραφές  έχουν ήδη ξεκινήσει τόσο για τον 90ωρο φιλανθρωπικό αγώνα, όσο και για τους παράλληλους αγώνες  και τις ψυχαγωγικές εκδηλώσεις που θα περιλαμβάνει το φετινό πρόγραμμα. ΕΔΩ

Oι ομάδες τρέχουν και προσφέρουν
Παράλληλα με τον 90ωρο ατομικό Αγώνα, υπάρχει και ο ομαδικός, με τις ομάδες υποστήριξης να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Πρόκειται για ειδική κατηγορία που έχει κοινωνικό αλλά και αγωνιστικό χαρακτήρα μεταξύ των ομάδων, που δημιουργούνται από εταιρείες, οργανισμούς, ιδρύματα, πρεσβείες, οργανώσεις, συλλόγους και σχολεία. Ηδη η συμμετοχή στον ομαδικό αγώνα είναι πάρα πολύ μεγάλη και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή με μήνυμα στο mary@nflathens.com.

Ο 24ωρος Yπερμαραθώνιος του NFLAthens
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά θα γίνει και ο 24ωρος αγώνας που θα αρχίσει το Σάββατο 13 Απριλίου στις 10:00 και θα ολοκληρωθεί 24 ώρες αργότερα, με ειδικά έπαθλα για τους τρεις πρώτους νικητές στις κατηγορίες ανδρών και γυναικών. Το αντίτιμο για τη συμμετοχή είναι 20 ευρώ και έγκυρες συμμετοχές θα θεωρηθούν μόνο όσες έχουν εξοφληθεί έως την Τρίτη 26 Μαρτίου 2019.

Για πρώτη φορά, στο πλαίσιο του No Finish Line, θα διεξαχθεί κλασικός Μαραθώνιος Αγώνας 42,195μ., την Παρασκευή 12 Απριλίου και με ώρα έναρξης 19:00 και θα είναι ο πρώτος νυχτερινός μαραθώνιος αγώνας δρόμου 42,195μ. στην Ελλάδα.
Για λόγους ασφαλείας ορίστηκε ως ανώτατο όριο τα 300 άτομα και θα τηρηθεί χρονική σειρά προτεραιότητας στις εγγραφές, με το κόστος συμμετοχής να είναι 15 ευρώ και με ειδικά έπαθλα για τους τρεις πρώτους νικητές στις κατηγορίες ανδρών και γυναικών, καθώς επίσης και στις ειδικές κατατάξεις και απονομές επάθλων στους πρώτους άνδρες και γυναίκες των ακόλουθων κατηγοριών: -45 ετών, +45 ετών.

Οι Πρεσβευτές

Πρεσβευτές του No Finish Line της Αθήνας είναι για μία ακόμη χρονιά οι Ολυμπιονίκες Κατερίνα Στεφανίδη, Νικόλας Κακλαμανάκης καθώς και ο ηθοποιός και σεναριογράφος Γιώργος Καπουτζίδης.

Οι Χορηγοί

Χορηγοί του No Finish Line Athens είναι για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Εθνική Ασφαλιστική και για πρώτη φορά η Mastercard. 

Το No Finish Line της Αθήνας πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. 

Και λίγα στατιστικά στοιχεία…

Τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του NFL Athens 2018  δείχνουν πως οι συμμετέχοντες όλων των ηλικιών αγκάλιασαν  με ενθουσιασμό  τον σκοπό της διοργάνωσης που είναι η συγκέντρωση ενός ποσού για την υλοποίηση προγραμμάτων από το «Μαζί για το Παιδί».

Συγκεκριμένα, σε σύγκριση με την επιτυχημένη εναρκτήρια διοργάνωση του 2017, η δεύτερη χρονιά του NFL Athens παρουσίασε:
• Αύξηση 82% στον αριθμό συμμετεχόντων, από 6.202 άτομα σε 10.178 άτομα
• Αύξηση 94% στα καταγεγραμμένα χιλιόμετρα, από 50.903χλμ. σε 95.295χλμ.
• Αύξηση 94% στη χρηματική δωρεά πρός το «Μαζί για το Παιδί», από 25.451,5 ευρώ σε 47.647,5 ευρώ
• Αύξηση 67% στον αριθμό επισκεπτών, από 30.000 άτομα σε 50.000 άτομα

Το No Finish Line Athens είναι μία διοργάνωση του διεθνή οργανισμού No Finish Line International, που εδρεύει στο Μονακό και έχει αναθέσει την υλοποίησή του αγώνα της Αθήνας στον αθλητικό και πολιτιστικό σύλλογο Ερμής 1877.

Για απευθείας επικοινωνία με την διοργάνωση μπορείτε να στείλετε μήνυμα στο info@nflathens.com ή στο http://nflathens.com/