Την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» υποστήριξε έμπρακτα και φέτος η bwin

Η bwin, μέσω του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης bwincares, υποστήριξε μεμονωμένα το έργο και των εννέα (9) σωματείων-μελών της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» ενώ παράλληλα προσέφερε ουσιαστική υποστήριξη στις καθημερινές λειτουργικές ανάγκες της. 

Μέσω πρωτοβουλιών και δράσεων υποστήριξε πάνω από 30.000 παιδιά και τις οικογένειες τους. Επιγραμματικά, μεταξύ άλλων: 
• Προμήθεια εξοπλισμού για το χώρο της πισίνας θεραπείας στο Κέντρο Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά»
• Στήριξη αθλητικών δραστηριοτήτων των νηπίων για ένα χρόνο «Παπαστράτειου Παιδικής Στέγης Αθηνών» 
• Ενίσχυση προγράμματος αποκατάστασης άπορων παιδιών στα οποία παρέχονται ατομικές συνεδρίες φυσικοθεραπείας, εργοθεραπείας και λογοθεραπείας και στους γονείς τους Ειδική Διαπαιδαγώγηση και Συμβουλευτική στο Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας «Χατζηπατέρειο».  
• Ενίσχυση του προγράμματος «Το δέντρο της ζωής» της «Μέριμνας», εταιρεία για τη φροντίδα παιδιών και οικογενειών στην αρρώστια και το θάνατο.
• Ανανέωση μέρος του εξοπλισμού εργαστηρίου επαγγελματικής κατάρτισης του Ιδρύματος Προστασίας & Αποκατάστασης Παιδιών & Νέων με Νοητική Υστέρηση «Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ».
• Εξασφάλιση διαμονής άπορων γονέων από την Περιφέρεια που το παιδί τους νοσηλεύεται στα νοσοκομεία Αθηνών, με την «Πνοή» Φίλοι εντατικής θεραπείας παιδιού.
• Στήριξη του «Μαραθώνιου Σύρου» μέσω της συμμετοχής της ομάδας “Run για να αλλάξει τον διαβήτη” την οποία δημιούργησε η «Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη»
• Προμήθεια αθλητικού εξοπλισμού για τα παιδιά από το Σωματείο «Οι Φίλοι του Παιδιού»
• Υποστήριξη στη δημιουργία μίας νέας Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για ενήλικες με εγκεφαλική παράλυση στον Άγιο Δημήτριο Αττικής, της Εταιρίας Προστασίας Σπαστικών «Πόρτα Ανοιχτή».

Επίσης:
• Παιδιά της Ένωσης, συμμετείχαν στα καλοκαιρινά camps μπάσκετ, τον Ιούλιο στο ΣΕΦ.
• Δωρεά van στην Ένωση για να μεταφέρει τρόφιμα και αγαθά πρώτης ανάγκης σε οικογένειες όλης της Αττικής που το έχουν ανάγκη.
• Δεκάδες παιδιά της Ένωσης, παρακολούθησαν προπονήσεις και αγώνες της ΚΑΕ Ολυμπιακός και προπονήθηκαν σε Ολυμπιακά αθλήματα με πρωταθλητές ολυμπιακών αγωνισμάτων. Οι Κατερίνα Δαλάκα (Πρωταθλήτρια στίβου), Θεοδώρα Γκουντούρα (Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ξιφασκίας), Κωνσταντίνος Μαστρογιάννης (Πρωταθλητής Καράτε) είναι μερικοί από τους ένδεκα (11) αθλητές του προγράμματος «bwinners: Στηρίζουμε τη Νέα Γενιά Ολυμπιονικών».  

Τέλος και φέτος, στο πλαίσιο της μεγάλης χορηγίας της bwin στην ΚΑΕ Ολυμπιακός στους εκτός έδρας αγώνες της Ομάδας σε χώρες που δεν δραστηριοποιείται η bwin, προβλήθηκε το λογότυπο της Ένωσης «Μαζί για το παιδί» στην επίσημη εμφάνιση της ομάδας.

Η Πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί, Αλεξάνδρα Μαρτίνου, δήλωσε αναφορικά με τη συνεργασία: «Η bwin στηρίζει με προσήλωση και αφοσίωση το όραμα της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» εδώ και χρόνια με πράξεις ουσιαστικές. Οι άνθρωποι της bwin στηρίζουν τις προσπάθειες μας για έναν κόσμο με χαρούμενα και χαμογελαστά παιδιά,  αυτός ο κόσμος είναι το καθημερινό μας στοίχημα. Η εταιρεία είναι δίπλα μας στις μεγάλες δράσεις μας και πρωτοβουλίες μας  σε όλη την Ελλάδα αλλά και ταυτόχρονα δίπλα στα σωματεία της Ένωσης. Μαζί, δρούμε για έναν κόσμο πιο όμορφο για τα παιδιά μας. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας Μαζί για το Παιδί!»

Με τη σειρά της η Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας της bwin, Ιωάννα Μπερίου, δήλωσε:  «Τα τελευταία χρόνια η bwin βρίσκεται στο πλευρό της Ένωσης. Πρόκειται για μία συνεργασία που μας κάνει διπλά περιφανούς. Πρώτον γιατί το έργο της Ένωσης είναι ιδιαίτερα σημαντικό, πολύτιμο και καθοριστικό στην κοινωνία.  Δεύτερον γιατί όλοι εμείς οι εργαζόμενοι της bwin, οι οποίοι αποτελούμε και τους Πρεσβευτές του οράματος για ένα καλύτερο και πιο βιώσιμο μέλλον, έχουμε τη χαρά να προσφέρουμε έμπρακτα και ουσιαστικά και στα εννέα ιδρύματα τα οποία βρίσκονται κάτω από τη “ομπρέλα” της Ένωσης. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να αποτελούμε σύμμαχο και αρωγό της προσπάθειας της Ένωσης.»

Δείτε το σχετικό βίντεο: