Σε νέες εγκαταστάσεις η Γραμμή 11525 και το Συμβουλευτικό Κέντρο του Μαζί για το Παιδί

Νέα στέγη απέκτησε η Γραμμή 115 25 και το Συμβουλευτικό Κέντρο του Μαζί για το Παιδί από τις αρχές του χρόνου. Οι υπηρεσίες της Ένωσης στεγάζονται πλέον στον 2ο όροφο στην Αγίου Θωμά 14 στους Αμπελοκήπους και λειτουργούν από τις 9.00 έως τις 21.00.

Συμβουλευτική Γραμμή

Η «Γραμμή 115 25» προσφέρει δωρεάν τις ακόλουθες υπηρεσίες:
• Συμβουλευτική για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζει ένα παιδί ή ένας έφηβος έως 18 ετών
• Λήψη ανώνυμων & επώνυμων καταγγελιών για περιστατικά κακοποίησης ανηλίκων
• Παραπομπές & ενημέρωση για υπηρεσίες που προσφέρουν άλλοι φορείς για το παιδί και την οικογένεια σε πανελλαδικό επίπεδο
• Πληροφορίες για τις υπηρεσίες της Ένωσης και των μελών της

Απόρρητο: Οι κλήσεις στη «Γραμμή 115 25» είναι εμπιστευτικές και δεν ηχογραφούνται, ενώ το επιστημονικό της προσωπικό απαρτίζεται αποκλειστικά από ψυχολόγους, συμβούλους ψυχικής υγείας και κοινωνικούς λειτουργούς που δεσμεύονται από κώδικα δεοντολογίας για την τήρηση απορρήτου.

Το προσωπικό της «Γραμμής 115 25» δίνει υπεύθυνες απαντήσεις σε κρίσιμα θέματα όπως:

• Ψυχική υγεία των παιδιών (άγχος, θυμός, διαπροσωπικές σχέσεις εφήβων, σχέσεις γονέων-παιδιών κ.α.)
• Βία στο σχολείο και άλλα σχολικά προβλήματα
• Ενδο-οικογενειακή βία
• Σχέσεις, άγχος, επιθετικότητα και οριοθέτηση
• Διαχείριση διαζυγίου με παιδιά
• Παιδιά με ειδικές ανάγκες

Χρεώσεις: Οι κλήσεις στη «Γραμμή 115 25» έχουν χρέωση 1 αστικής μονάδας από σταθερό ΟΤΕ για αστικά και υπεραστικά τηλέφωνα ανεξαρτήτως διάρκειας κλήσης. Οι χρεώσεις για κάθε άλλο πάροχο σταθερής και κινητής τηλεφωνίας διαφέρουν ανάλογα με τον τιμοκατάλογο του παρόχου.

Η Γραμμή 11525 του Μαζί για το Παιδί είναι μέλος του Διεθνούς Δικτύου Τηλεφωνικών Γραμμών για τη στήριξη του Παιδιού (Child Helpline International). Το Δίκτυο έχει σκοπό την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών και νέων παγκοσμίως και αριθμεί 181 μέλη-τηλεφωνικές γραμμές για τη στήριξη του παιδιού σε 147 χώρες διεθνώς. Τα μέλη του συνεργάζονται άμεσα και μοιράζονται την τεχνογνωσία τους με κοινό στόχο την προστασία και την ασφάλεια των παιδιών και νέων.

Η αναγνώριση του έργου της Γραμμής 11525 του Μαζί για το Παιδί από το Child Helpline International είναι ένα σημαντικό επίτευγμα που ενδυναμώνει τις ενέργειές μας για την προστασία και τη φροντίδα της ψυχικής υγείας του παιδιού και της οικογένειας.

Συμβουλευτικό Κέντρο

Παράλληλα με την Συμβουλευτική γραμμή  λειτουργεί και Συμβουλευτικό Κέντρο για γονείς. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν για τα ίδια θέματα,  ενώ λειτουργούν δωρεάν Ομάδες Γονέων για την στήριξη και την καθοδήγηση τους, καθώς και  δωρεάν Ψυχο-Eκπαιδευτικά Σεμινάρια με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση τους.

Ταυτόχρονα, πραγματοποιούνται συνεδρίες δια ζώσης, είτε με όλη την οικογένεια, τους γονείς, ή τους εφήβους με στόχο την ψυχολογική στήριξη και καθοδήγηση γονέων, παιδιών & εφήβων για πληθώρα θεμάτων (σχολικά προβλήματα, εφηβεία, διαχείριση σχέσεων, ρόλων και συναισθημάτων κ.α.).

Επίσης, λειτουργούν διαδυκτιακές ομάδες και σεμινάρια στήριξης γονέων με θέματα που αφορούν την σύγχρονη οικογένεια μέσω της κοινωνικής πρωτοβουλίας eλα, μια πιλοτική  ηλεκτρονική υπηρεσία  που δίνει τη δυνατότητα σε γονείς και παιδιά που διαμένουν στην επαρχία, άτομα με ειδικές ανάγκες και περιορισμένη κινητικότητα, καθώς και σχολεία, συλλόγους γονέων και οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών, εκτός νομού Αττικής, να απολαμβάνουν ηλεκτρονικά τις υπηρεσίες που προσφέρει το Συμβουλευτικό Κέντρο.