Η οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών | Έκθεση Ζωγραφικής

Με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες στο θέμα της οδικής ασφάλειας για την αποφυγή και πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και την καλλιέργεια οδικής παιδείας και συμπεριφοράς από μικρή ηλικία, η πρωτότυπη έκθεση ζωγραφικής εκπαιδευτικού χαρακτήρα «Η οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών» πραγματοποιείται στο εμπορικό κέντρο Golden Hall.

Περιλαμβάνοντας ζωγραφικές δημιουργίες παιδιών, η έκθεση, που διοργανώνεται από την Ελληνική Αστυνομία, σε συνεργασία με τη «Συμμαχία για την Ελλάδα», εγκαινιάζεται από τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Τσουβάλα, τη Δευτέρα 20 Μαρτίου, στις 6 το απόγευμα, και θα είναι ανοιχτή στο κοινό με ελεύθερη είσοδο.

Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2016, μέσα από πρόσκληση της Ελληνικής Αστυνομίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Σώματος, προς τα παιδιά και τους γονείς τους, να στείλουν ηλεκτρονικά ζωγραφιές, με θέμα «Ταξιδεύω με ασφάλεια στις γιορτές – συμβουλές στους γονείς». Το ενδιαφέρον και η ανταπόκριση υπήρξε εντυπωσιακή, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν 280 παιδικές ζωγραφιές με τις πιο ευφάνταστες και εύστοχες εικόνες και μηνύματα.

Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε η περαιτέρω αξιοποίηση των όμορφων αυτών παιδικών δημιουργιών, μέσα από την έκθεση που περιλαμβάνει 214 από τις ζωγραφιές, οι οποίες παραχωρήθηκαν με τη συγκατάθεση των γονέων.

Παιδιά και γονείς καλούνται να επισκεφτούν την έκθεση, να δουν τις παιδικές δημιουργίες και να ενημερωθούν από αστυνομικούς της Τροχαίας, που θα βρίσκονται στον χώρο για να εκπαιδεύσουν τους μικρούς επισκέπτες σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής. Μάλιστα, για τον σκοπό αυτό, έχει εγκατασταθεί στον χώρο της έκθεσης πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής για τα παιδιά. Επιπλέον, όσα παιδιά επισκέπτονται την έκθεση θα μπορούν να ζωγραφίσουν τις δικές τους δημιουργίες, με θέμα την οδική ασφάλεια.

Την πρωτοβουλία υποστηρίζει οργανωτική επιτροπή από στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και ανθρώπους του πολιτισμού και του επιχειρηματικού κόσμου. Τα μέλη της επιτροπής θα επιλέξουν 12 από τις ζωγραφιές, οι οποίες θα πλαισιώσουν το θεματικό ημερολόγιο της Ελληνικής Αστυνομίας για το επόμενο έτος. Μεταξύ των μελών της επιτροπής, είναι και η Αντιπρόεδρος του Μαζί για το Παιδί, κυρία Αλεξάδρα Μαρτίνου.

Πληροφορίες προς επισκέπτες:
Εμπορικό κέντρο Golden Hall: λεωφ. Κηφισίας 37 – A, Μαρούσι. Ώρες λειτουργίας έκθεσης: 09.00 – 21.00. Τα σχολεία και σωματεία, που ενδιαφέρονται να επισκεφθούν την έκθεση και να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής της Τροχαίας, παρακαλούνται να επικοινωνούν καθημερινά στα τηλέφωνα του Γραφείου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας: 213 1520505 και 210 6924558.