Ψυχοεκπαιδευτικά σεμινάρια στην Βολισσό Χίου

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» θα πραγματοποιήσει ψυχο-εκπαιδεύτικά σεμινάρια στο σχολείο της Βολισσού στη Χίο με ευγενική υποστήριξη της Eurobank, στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας της Τράπεζας για το δημογραφικό ζήτημα «ΜΠΡΟΣΤΑ για την οικογένεια».

Σκοπός των σεμιναρίων είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση των συμμετεχόντων για θέματα που αντιμετωπίζουν στο οικογενειακό πλαίσιο, καθώς  και η ενδυνάμωση τους στο γονικό τους ρόλο. Τα σεμινάρια είναι δωρεάν και απευθύνονται στις οικογένειες με ανήλικα παιδιά που κατοικούν στον ακριτικό Έβρο, στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του προγράμματος προσφέρεται δωρεάν τηλεφωνική υποστήριξη σε πανελλαδικό επίπεδο μέσω της Συμβουλευτικής Γραμμής 115 25 του «Μαζί για το Παιδί» για προβληματισμούς και δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες στην καθημερινότητά τους. 

Πρόγραμμα Σεμιναρίων

«Διάβασμα και εμπλοκή/ρόλος γονέων» | Σάββατο 22/10/22 και ώρα 14.30- 16.00

Περιγραφή: Στόχος του σεμιναρίου είναι να συζητηθούν λειτουργικοί τρόποι εμπλοκής των γονέων στη διαδικασία της μάθησης με στόχο την ενίσχυση της αυτονομίας και της αυτοεκτίμησης των παιδιών.

«Σχολικός εκφοβισμός» | Σάββατο 22/10/22 και ώρα 16.30-18.00

Περιγραφή: Ο σχολικός εκφοβισμός κάνει ολοένα συχνότερα και εντονότερα την εμφάνισή του στα ελληνικά σχολεία. Οι εκπαιδευτικοί δυσκολεύονται στο πώς να διαχειριστούν το φαινόμενο, οι γονείς δεν είναι σίγουροι με ποιο τρόπο να στηρίξουν το παιδί τους, με αποτέλεσμα τόσο τα παιδιά που εκφοβίζονται, όσο και τα παιδιά που εκφοβίζουν να μένουν αβοήθητα και το πρόβλημα να διογκώνεται. Σκοπός του σεμιναρίου είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση, η κατανόηση όλων των πτυχών του σχολικού εκφοβισμού και η βοήθεια στη διασαφήνιση του ρόλου του γονέα.

«Αδελφική σχέση» | Κυριακή 23/10/22 και ώρα 10.30-12.00

Περιγραφή: Οι γονείς ασκούν καταλυτική επίδραση στην ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη και διαμόρφωση της προσωπικότητας του παιδιού. Ωστόσο, πέρα από τους γονείς, η παρουσία των αδερφών διαδραματίζει εξίσου σημαντικό ρόλο στη δόμηση της προσωπικότητάς του. Πρόκειται για μια πολύτιμη αλλά συνάμα και δύσκολη σχέση. Ο αδερφός εκτός από «όμοιος» είναι και «άλλος», εκτός από «φίλος», «σύντροφος στο παιχνίδι» είναι και «ανταγωνιστής, «πηγή ζήλιας».

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η κατανόηση της αδελφικής σχέσης και η αναγνώριση και διαχείριση των δύσκολων συναισθημάτων που μπορεί να διακινήσει η παρουσία ενός αδελφού στη ζωή του παιδιού. Θα αναπτυχθούν αποτελεσματικοί τρόποι γονικής παρέμβασης με στόχο την ενίσχυση του αδελφικού δεσμού.

Τόπος διεξαγωγής: Σχολείο Βολισσού

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήσε με το Συμβουλευτικό Κέντρου του “Μαζί για το Παιδί” στο 115 25 ή στο 11525@mazigiatopaidi.gr

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν με την ευγενική χορηγία της Eurobank.