ΜΑΖΙ για τον Έβρο!

Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία το «Μαζί για το Παιδί» είναι δίπλα στους κατοίκους του Έβρου που βιώνουν τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Στόχος του «Μαζί για το Παιδί» είναι η δημιουργία σύγχρονων χώρων εκπαίδευσης και άθλησης στο Δημοτικό Σχολείο Παλαγίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης το οποίο υπέστη σοβαρές ζημιές από τις πρόσφατες πυρκαγιές. 

Όραμα μας, μέσα από αυτή την παρέμβαση, είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου ανοιχτού σχολείου στο οποίο οι 78 μαθητές και μαθήτριες θα έχουν πρόσβαση στις σύγχρονες επιστήμες, τις νέες τεχνολογίες, επαφή με διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα για να αναπτύξουν γνώσεις και δεξιότητες ζωής ενώ παράλληλα θα τους προσφέρει ασφαλή άθληση και κοινωνικοποίηση.

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και συγκεντρώνουμε πόρους, με τη δική σας βοήθεια, έτσι ώστε το Δημοτικό Σχολείο Παλαγίας να επαναλειτουργήσει άμεσα και τα παιδιά να φοιτήσουν απρόσκοπτα τη νέα σχολική χρονιά. 

Tο «Μαζί για το Παιδί» συνεργάζεται από την πρώτη στιγμή με τις τοπικές αρχές, που έχουν αναλάβει την άμεση ανακατασκευή του κτιρίου.

Με αυτόν τον τρόπο, εξασφαλίζουμε ΜΑΖΙ στα παιδιά της Παλαγίας τις προϋποθέσεις για ίσες ευκαιρίες στη γνώση. 

Πως μπορείτε να βοηθήσετε

Με ένα κλικ στο www.supportmazi.gr/mazistonEVRO

Σας καλούμε να συμμετάσχετε στην προσπάθεια μας συμπληρώνοντας το ποσό της δωρεάς, με το οποίο επιθυμείτε να συμβάλλετε. Μπορείτε να βοηθήσετε έστω και με ένα ευρώ. Γιατί κάθε ευρώ μετράει!

Λίγα λόγια για τις δράσεις του «Μαζί για το Παιδί» στη Θράκη

Το «Μαζί για το Παιδί» υλοποίησε στη Θράκη δράσεις ολιστικής παρέμβασης την τετραετία 2019-2022 αγκαλιάζοντας 10.000  μαθητές και τις οικογένειες τους στο πλαίσιο του προγράμματος «Ίσες ευκαιρίες για τα παιδιά: Δράσεις για την Υγεία και την Παιδεία σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας».

Διανύοντας 22.500 χιλιόμετρα το «Μαζί για το Παιδί» άφησε το κοινωνικό του αποτύπωμα στους Δήμους Αλεξανδρούπολης, Σουφλίου, Διδυμότειχου Ορεστιάδας, Σαμοθράκης, Κομοτηνής, Μαρωνείας-Σαπών, Ιάσμου και Αρριανών φτάνοντας μέχρι τα ακριτικά χωριά που βρίσκονται στο Τριεθνές. 

Οι παρεμβάσεις υλοποιήθηκαν σε συνεργασία με τις τοπικές διευθύνσεις εκπαίδευσης, τους τοπικούς φορείς και  τους δήμους με στόχο την κάλυψη αναγκών για την διασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης σε ποιοτική εκπαίδευση και περίθαλψη των παιδιών και των νέων που κατοικούν στους νομούς Έβρου και Ροδόπης.