Μαζί για το Παιδί και efood δίπλα στα παιδιά της Β.Εύβοιας

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» και το e-food δημίουργησαν από κοινού το  πρόγραμμα Προσφέρω Έμπρακτα – Fire Relief, το οποίο έχει ως στόχο την παροχή βοήθειας στις  πυρόπληκτες περιοχές της Βόρειας Ευβοίας.

Μέσω του προγράμματος προχώρησαν στην ανάπλαση του νηπιαγωγείου Κηρίνθου καθώς και των προαύλιων χώρων του Γυμνασίου και Λυκείου της Αγίας Άννας.

Τα παιδιά πλέον έχουν την δυνατότητα να αθλούνται και να παίζουν με ανεμελιά και κυρίως με ασφάλεια.

Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα Προσφέρω Έμπρακτα – Fire Relief, το οποίο δημιούργησε το efood σε συνεργασία με το Μαζί για το Παιδί, έδωσε τη δυνατότητα στους χρήστες του efood να συνεισφέρουν οικονομικά στην αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά του καλοκαιριού του 2021, συγκεντρώνοντας συνολικά το ποσό των 90.000€.

Στην συνέχεια το ποσό  αυτό οποίο αξιοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Μαντουδίου, Λίμνης και Αγίας Άννας, για την πλήρη αναμόρφωση υποδομών στις σχολικές του μονάδες όπου φοιτούν οι μαθητές της περιοχής.

Ειδικότερα ολοκληρώθηκε η ανάπλαση της παιδικής χαράς του νηπιαγωγείου Κηρίνθου καθώς  των προαύλιων χώρων του Γυμνασίου και Λυκείου της Αγίας Άννας, προσφέροντας στα 21 παιδιά του νηπιαγωγείου και τους οι 62 μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου, τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν πάλι με ασφάλεια τους χώρους παιχνιδιού και άθλησης.

Η κυρία Αλεξάνδρα Μαρτίνου, Πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», δήλωσε σχετικά: «Στην Ένωση «Μαζί για το Παιδί» θεωρήσαμε χρέος μας να βρεθούμε δίπλα στους κατοίκους της Βόρειας Εύβοιας. Πέραν της οικονομικής στήριξης που παρέχουμε εδώ και αρκετούς μήνες στις πυρόπληκτες οικογένειες, μέσω της νέας παιδικής χαράς και των αναπλασμένων σχολικών γηπέδων στοχεύουμε στο να συμβάλλουμε στην βελτίωση της καθημερινότητας των παιδιών και των νέων της περιοχής προσφέροντας τους μέσω του παιχνιδιού και του αθλητισμού μια νότα χαράς και αισιοδοξίας. Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία efood που αγκάλιασε την πρωτοβουλία αυτή καθώς και όλους όσους συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια και συνέβαλλαν στην επιτυχημένη υλοποίηση των έργων.»

Η κυρία Βίκυ Πετρουνάκου, Υπεύθυνη Εταιρικής Υπευθυνότητας του efood, δήλωσε σχετικά: «Αισθάνομαι μεγάλη χαρά, βλέποντας ότι η προσφορά στην τοπική κοινωνία, που είναι ο βασικός στόχος των προγραμμάτων κοινωνικής ευθύνης του efood, γίνεται πραγματικότητα για τα παιδιά της Κηρίνθου και της Αγίας Άννας. Νιώθω έμπρακτα την ελπίδα ότι μέσα από τη στήριξη των συνανθρώπων μας μπορούν κάποια πράγματα να επιστρέψουν εκεί που ήταν. Είναι στο DNA του efood και των efooders η έμπρακτη προσπάθεια για ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας, του συνανθρώπου και του περιβάλλοντος με κάθε τρόπο. Η χαρά των παιδιών και η επιστροφή σε μία ανέμελη καθημερινότητα είναι η δική μας επιβράβευση!»

Η πολύτιμη συνεργασία του efood με την Ένωση Μαζί για το Παιδί έχει ξεκινήσει το ταξίδι της από το 2019, με τη δημιουργία του προγράμματος Προσφέρω Γεύματα, μέσω του οποίου παρέχετε ουσιαστική βοήθεια σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, τη στιγμή που ενισχύεται το πνεύμα της προσφοράς και της ομαδικότητας των εθελοντών και των χρηστών της πλατφόρμας.