Γιορτάζοντας τα 25 χρόνια προσφοράς με μια μαγική βραδιά στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» γιόρτασε τα 25 χρόνια προσφοράς της σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή με ένα μοναδικό ρεσιτάλ, της κορυφαίας υψίφωνου Σόνιας Γιόντσεβα, το οποίο έλαβε χώρα στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος στο ΚΠΙΣΝ.

Σε αυτήν την ξεχωριστή βραδιά, η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» προσκάλεσε φίλους, συνεργάτες και υποστηρικτές για να γιορτάσει το ξεχωριστό και σημαντικό της έργο στην Εθνική Λυρική Σκηνή  η οποία ήταν σημαντική αρωγός σε αυτή την βραδιά όπου ο Πολιτισμός αποτέλεσε τον κύριο συνδετικό κρίκο για να εκφραστεί η προσφορά στα παιδιά. 

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η  Α.Ε. η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η κορυφαία υψίφωνος Σόνια Γιόντσεβα, η οποία εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, «έντυσε» με την φωνή της αυτή την τόσο σπουδαία βραδιά με αποσπάσματα από διάσημες όπερες του Πουτσίνι, συνοδευόμενη από την Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και τον τενόρο Μαρίν Γιόντσεφ, υπό τη διεύθυνση του Φιλίπ Ωγκέν.

Το συγκινητικό βίντεο
Η βραδιά ξεκίνησε με την προβολή βίντεο με  ιστορίες που αποτελούν κομμάτι της καθημερινότητας της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί». Ωφελούμενοι, εθελοντές, εργαζόμενοι και συνεργάτες μοιράστηκαν με το κοινό την εμπειρία τους σε σχέση με την συμβολή της  Ένωσης «Μαζί για το Παιδί». Το βίντεο προκάλεσε την συγκίνηση των παρευρισκομένων ενώ παράλληλα άφησε ένα αποτύπωμα του έργου που  προσφέρει η  Ένωση «Μαζί για το Παιδί»  στην ελληνική κοινωνία τα 25 χρόνια λειτουργίας της.  

Αλεξάνδρα Μαρτίνου: Να προστατέψουμε το μέλλον μας τα παιδιά.  Γιατί, κάθε παιδί, αξίζει να είναι παιδί

Στην συνέχεια την σκυτάλη έλαβε η πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» Αλεξάνδρα Μαρτίνου. Ευχαριστώντας τους παρευρισκόμενους για την αποδοχή της πρόσκλησης της αλλά και για την αποδοχή της συμπόρευσης σε ένα όραμα που σκοπό έχει την ευημερία και την προστασία των παιδιών. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Σε ένα κόσμο που κινείται με ιλιγγιώδη ταχύτητα, σε μια εποχή τεχνολογικών θαυμάτων, υπάρχει ακόμα μεγάλο περιθώριο βελτίωσης. Ατομικής, αλλά και συλλογικής.  Εκεί συνεχίζουμε να εστιάζουμε το έργο μας, ώστε να γίνει η ενασχόληση με τον άνθρωπο μια από τις βασικές πηγές ευδαιμονίας μας. Ώστε να μετατρέψουμε την κοινωνία των ανθρώπων σε κοινωνία ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ. Σε αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε εδώ και 25 χρόνια. Και έχουμε καταφέρει να βελτιώνουμε ετησίως τη ζωή 30.000 παιδιών στη χώρα μας.

Μπορούμε να νιώθουμε υπερήφανοι ότι έχουμε καταφέρει πολλά όλα αυτά τα χρόνια. 
Όμως ποτέ δεν είναι αρκετά. Γιατί ο τελικός μας  στόχος δεν είναι το πρόσκαιρο, εφήμερο συναίσθημα,  αλλά η μακροχρόνια αλλαγή νοοτροπίας. Όλες μας οι προσπάθειες υπηρετούν τον σκοπό αυτό: να συμβάλουμε στην εξάλειψη των ανισοτήτων και στη δημιουργία ευκαιριών για τα παιδιά και τους νέους της χώρας μας.

Με τον ίδιο τρόπο θα εξακολουθήσουμε να εργαζόμαστε στα χρόνια που ακολουθούν. Διευρύνοντας τις δραστηριότητες μας, εμπλουτίζοντας τις υπηρεσίες μας, αναπτύσσοντας το δίκτυο των συνεργασιών μας. Επενδύοντας ακούραστα στο πολυτιμότερο αγαθό που έχουμε χρέος να προστατέψουμε για το μέλλον μας: τα παιδιά.  Γιατί, κάθε παιδί, αξίζει να είναι παιδί».

«Αγκάλιασαν» την μοναδική βραδιά

Παρευρέθηκαν επίσης  ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης,  η Υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου, η  Υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή και η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μήνα Γκάγκα.

Επίσης καλλιτέχνες και  εκπρόσωποι από τον επιχειρηματικό κόσμο αλλά και απλοί φίλοι του «Μαζί για το Παιδί» ήταν εκεί για να χειροκροτήσουν τις προσπάθειες της Ένωσης σε μια βραδιά που το μουσικό ταξίδι είχε προορισμό την ευτυχία των παιδιών σε ανάγκη. 

 

Θερμές ευχαριστίες
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την πολύτιμη συμβολή: 

•    Της Rolex,  Μέγας Χορηγού 

 

•    Του Ίδρυματος Παύλου & Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου, Χορηγού 

 

•    Των Ferretti Group & Okeanis, Υποστηρικτές