Το μεγάλο ταξίδι του μικρού Καμιράν

Ο μικρός Καμιράν ήρθε από τη Συρία με την οικογένεια  στη χώρα μας  με φουσκωτό όπως και χιλιάδες συμπατριώτες του. Όμως το μεγάλο ταξίδι του Καμιράν προς στην Ευρώπη, σταμάτησε στην Αθήνα, στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ)  του Γ.Ν. παίδων «Π. & Α. Κυριακού», στις 25 Νοεμβρίου 2015. Ήταν 18 μηνών και έπασχε από εγκεφαλική παράλυση κι αναπνευστική ανεπάρκεια.

Οι γονείς του, Ναντέρ και Σιάμ Σμπάμπο, παρά τη μεγάλη τους θλίψη και παρότι η πίκρα έχει χτυπήσει και άλλες φορές την πόρτα τους, προσέφεραν στη μνήμη του τις συσκευές και το υλικό που τον βοηθούσαν στη σύντομη ζωή του (οβίδα οξυγόνου, νεφελοποιητής, σύριγγες και φάρμακα) στην Μονάδα του νοσοκομείου.

Ούτε η μετανάστευση, ούτε οι εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες επηρέασαν την μεγαλοψυχία τους και την στάση τους να βοηθήσουν άλλα παιδιά  που υποφέρουν και  νοσηλεύονται στη εντατική. Όλο το προσωπικό της ΜΕΘ, τους ευχαριστεί μέσα από την καρδιά του. Μαζί με τον Ναντέρ και τη Σιάμ, θα θυμούνται πάντα τον Καμιράν.

Η ΠΝΟΗ – Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού, σωματείο μέλος της  Ένωσης «Μαζί για το Παιδί»,  συμβάλλει μεταξύ άλλων στον εξοπλισμό των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας Παιδιών και Νεογνών στα Κρατικά Νοσοκομεία, καθώς και την υλική και ηθική υποστήριξη των γονιών που τα παιδιά τους νοσηλεύονται στην Εντατική.