Το Κέντρο Ειδικών Ατόμων η «Χαρά» είναι μία στέγη φιλοξενίας 57 παιδιών και ενηλίκων με πολύ σοβαρά νοητικά και κινητικά προβλήματα, Σύνδρομο Down και Αυτισμό. Στόχο έχει την  εξασφάλιση ποιότητας ζωής τους σε ένα υγιές και ευχάριστο περιβάλλον και με τις δράσεις της κάνει πιο λειτουργική την ζωή των εξυπηρετούμενων.

Προγράμματα & Δράσεις
• Διοργάνωση εξωτερικών δραστηριοτήτων για ωφελούμενους : Πεζοπορίες, επισκέψεις σε μουσεία, σινεμά, επισκέψεις σε χώρους αναψυχής, εκδρομές.
• Εργοθεραπεία με στόχο τη βελτίωση της αυτονομίας των παιδιών στην καθημερινότητά τους και την καλύτερη κοινωνικής τους ένταξη.
• Λειτουργία πολυαισθητηριακού  χώρου για τη βελτίωση της ισορροπίας, ανάπτυξη της αντίληψης και της εξάσκησης  του σώματος, χαλάρωσης, διασκέδασης και θεραπείας μέσω ερεθισμού των αισθήσεων των φιλοξενούμενων παιδιών και ενηλίκων.
• Ψυχολογική υποστήριξη των οικογενειών των ενοίκων που φιλοξενούνται στο Κέντρο, με στόχο την αποφόρτισή τους μέσα από συζήτηση για την πορεία τους και την τοποθέτηση νέων στόχων.
• Παροχή  βοήθειας στις οικογένειες των ενοίκων σε θέματα πρόνοιας, κοινωνικής ασφάλισης  και υλική βοήθεια (τρόφιμα και φάρμακα) στις οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Επικοινωνήστε με το Κέντρο Ειδικών Ατόμων η  «Χαρά» για:

• Ευαισθητοποίηση και ενημέρωση μαθητών δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων σχετικά με τα άτομα με αναπηρία μέσω  επισκέψεων  στο χώρο του οικοτροφείου ή για διοργάνωση ημερίδας στίβου για την κοινωνικοποίηση των ατόμων με ψυχικές διαταραχές και νοητική υστέρηση μέσω του αθλητισμού.
• Πρακτική άσκηση νέων επαγγελματιών ειδικής αγωγής από  τεχνολογικά ιδρύματα και Ι.Ε.Κ. καθώς και φιλοξενία φοιτητών  τριτοβάθμιων ιδρυμάτων για  ερευνητικούς σκοπούς .

Ώρες  λειτουργίας διοίκησης 08.00-17.00.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Κέντρο Ειδικών Ατόμων  η «Χαρά»  απευθυνθείτε:

16ο χλμ. Λ Μαραθώνος  & Πωγωνίου
Παλλήνη 153 51
Τηλ: 210.66.66.702, 210.60.32.910
Fax: 210.60.30.619
E-mail: info@kea-hara.gr
www.kea-hara.gr | Facebook