Ομάδες Γονέων στο Συμβουλευτικό Κέντρο «Μαζί για το Παιδί»

Η Γραμμή Βοήθειας 115 25 της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» της Ένωσης Μαζί για το Παιδί εγκαινιάζει το Συμβουλευτικό Κέντρο της και σας προσκαλεί στις ομάδες γονέων με θέμα:

-«Στηρίζοντας Γονείς Παιδιών με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες»

-«Χωρισμένοι…με Παιδιά»

-«Όρια στην Οικογένεια»

-«Γονείς με παιδιά στην προσχολική ηλικία (0-6 ετών)»

-«Γονείς με παιδιά στη Σχολική ηλικία (6-12 ετών)»

-«Γονείς με παιδιά στην Εφηβική ηλικία (12-18 ετών)»

Κάθε ομάδα έχει βιωματικό χαρακτήρα, συγκεκριμένη θεματολογία και κύκλο ζωής 8 δίωρων εβδομαδιαίων συναντήσεων. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων οι εκπαιδευτές  ενημερώνουν και ευαισθητοποιούν γύρω από το θέμα ενδιαφέροντος τους συμμετέχοντες και οι γονείς μοιράζονται τις δικές τους εμπειρίες με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας και τους εκπαιδευτές.

Η  λειτουργία των «Ομάδων Γονέων» έχουν ως στόχο τη:
• Mετάδοση των απαραίτητων γνώσεων αλλά και δεξιοτήτων έτσι ώστε οι γονείς να μπορούν να διαχειρίζονται αποτελεσματικά τις προκλήσεις που προκύπτουν στην οικογένεια καθώς και τις μεταξύ τους σχέσεις
• Στήριξη και ενίσχυση του γονικού ρόλου των συμμετεχόντων
• Γενικότερη προσωπική ανάπτυξη των γονέων

Πληροφορίες:
• Η συμμετοχή στις Ομάδες είναι δωρεάν.
• Για την ακριβή ημερομηνία έναρξης των ομάδων, καθώς και για δηλώσεις συμμετοχής, επικοινωνήστε άμεσα στο 115 25 ή στο email :  11525@mazigiatopaidi.gr
• Οι Ομάδες διεξάγονται στο Κέντρο Αλληλεγγύης: Δομοκού 2 & Φιλαδελφείας (κτίριο παλαιού Φρουραρχείου), Σταθμός Λαρίσης, στις ώρες λειτουργίας του Κέντρου, 9.00-21.00, Δευτέρα-Παρασκευή.
• Η προσέλευση και στις 8 συναντήσεις είναι απαραίτητη εκτός σοβαρού απροόπτου.

• Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή έως και την 2η συνάντηση της ομάδας.

• Δυνατότητα φύλαξης παιδιών – άνω των 2 ετών – κατά τη διάρκεια της Ομάδας.

Λίγα λόγια για το Συμβουλευτικό Κέντρο της Γραμμής “115 25 Μαζί για το Παιδί”:
Το Συμβουλευτικό Κέντρο για μητέρες/γονείς, παιδιά κι εφήβους, δημιουργήθηκε και λειτουργεί, με τη χορηγία του Solidarity Now και των EEA Grants και αποτελεί επέκταση της, της Γραμμής Βοήθειας “115 25” της Ένωσης. Στόχος του Συμβουλευτικού Κέντρου είναι η  επιπλέον στήριξη των γονιών σε θέματα που αφορούν την οικογένεια και την ψυχική υγεία. Λειτουργεί στις νέες εγκαταστάσεις του Κέντρου Αλληλεγγύης, στη διεύθυνση Δομοκού 2 & Φιλαδελφείας (κτίριο παλαιού Φρουραρχείου) στον σταθμό Λαρίσης, το οποίο φιλοξενεί, εκτός από τις υπηρεσίες του «Μαζί για το Παιδί» και υπηρεσίες των ΜΚΟ Άρσις, Πράξις και Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού.