Μαζί τους το Πάσχα

Βοηθήστε μας να στηρίξουμε τις 15 ευάλωτες μονογονεϊκές οικογένειες με ανήλικα παιδιά που βρίσκονται στη λίστα αναμονής της Κοινωνικής μας Υπηρεσίας.

                            www.supportmazi.gr/mazitoustopasxa23

Τι πρέπει να κάνω;

Μπορείτε να συμβάλλετε και εσείς ουσιαστικά, με ένα απλό κλικ, να καλύψουμε για μια χρονική περίοδο τα γεύματα μιας μονογονεϊκής οικογένειας σε ανάγκη. 

Επιλέξτε το ποσό της δωρεάς σας και μοιραστείτε την κίνηση σας με τους φίλους σας στο Facebook για να διαδώσουμε το μήνυμα. 

 • Με 5€ συμμετέχω και εγώ
 • Με 25€ εξασφαλίζω το γάλα 1 παιδιού μονογονεϊκής οικογένειας για 1 μήνα
 • Με 50€ εξασφαλίζω τη βασική διατροφή 1 παιδιού μονογονεϊκής οικογένειας για 1 μήνα
 • Με 100€ εξασφαλίζω τη βασική διατροφή μιας μονογονεϊκής οικογένειας για 1 μήνα
 • Με 300€ εξασφαλίζω τη βασική διατροφή μιας μονογονεϊκής οικογένειας για 3 μήνες
 • Με 600€ εξασφαλίζω τη βασική διατροφή μιας μονογονεϊκής οικογένειας για 6 μήνες

Ολοκληρώνοντας τη δωρεά σας, διαδώστε την κίνηση σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το hashtag #mazitoustospasxa για να ενισχύσουμε το μήνυμα. 

Η Ανάγκη

Τις τελευταίες δεκαετίες παρατηρείται μια συνεχιζόμενη αύξηση στις μονογονεϊκές οικογένειες σε όλη την Ευρώπη. Σύμφωνα με έρευνες και στοιχεία της Eurostat, το 15% των οικογενειών στην Ε.Ε. αποτελούνται από μόνους γονείς με παιδιά, ενώ στην Ελλάδα το ποσοστό αυτό κυμαίνεται στο 8%, δηλαδή 1 στις 5 οικογένειες είναι μονογονεϊκή και στην πλειοψηφία των περιπτώσεων απαρτίζονται από μόνες μαμάδες. 

Συγκεκριμένα, βάσει των στοιχείων του οικονομικού έτους 2019, τα μονογονεϊκά νοικοκυριά και οι πολύτεκνες οικογένειες διατρέχουν το μεγαλύτερο κίνδυνο φτώχειας, με 24% και 27% αντίστοιχα, ενώ η πανδημία φτωχοποίησε ακόμη περισσότερο τις γυναίκες έναντι των ανδρών.

Φέτος το Πάσχα σας προσκαλούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να στηρίξουμε μονογονεϊκές οικογένειες που έχουν αιτηθεί στήριξης στην κοινωνική μας υπηρεσία εξασφαλίζοντας τους θρεπτικά γεύματα και μια ανάσα για να μπορέσουν να βελτιώσουν την καθημερινότητα τους.  

Ο Στόχος μας

Με την πολύτιμη βοήθεια σας, φέτος το Πάσχα, έχουμε ως στόχο να εξασφαλίσουμε γεύματα σε 15 μονογονεϊκές οικογένειες με ανήλικα παιδιά που βρίσκονται στη λίστα αναμονής της Κοινωνικής μας Υπηρεσίας, συγκεντρώνοντας το ποσό των 10.000 ευρώ.

Αρχικός μας στόχος είναι να εξασφαλίσουμε, με τη στήριξη σας, γεύματα σε 8 μονογονεϊκές οικογένειες με ανήλικα παιδιά συγκεντρώνοντας το ποσό των 5.000 ευρώ. 

Το 2022, με τη δική σας πολύτιμη βοήθεια, το «Μαζί για το Παιδί» κατάφερε να εντάξει σε πρόγραμμα σίτισης 38  μονογονεϊκές οικογένειες που βρίσκονταν στο όριο της φτώχειας. 

Οι ωφελούμενες οικογένειες  που ήδη έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα είχαν  τη δυνατότητα να προμηθεύονται τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης μέσω κουπονιών σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ-μάρκετ σε όλη την Ελλάδα για ένα 6μηνο, ενώ παράλληλα, προσφέρθηκε κάλυψη για εξωσχολικές δραστηριότητες σε παιδιά κι εφήβους.

Για όσες οικογένειες είχαν ανάγκη ψυχολογικής στήριξης και συμβουλευτικής, προσφέρθηκε επιπλέον πλαισίωση  από ψυχολόγους της Γραμμής 115 25 και του Συμβουλευτικού Κέντρου του «Μαζί για το Παιδί».

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα σίτισης

Στο πρόγραμμα σίτισης εντάσσονται οικογένειες με ανήλικα παιδιά βάσει εισοδηματικών και κοινωνικών κριτηρίων, έπειτα από παραπομπή από κοινωνικές υπηρεσίες δήμων και άλλων φορέων και ιδρυμάτων προς το «Μαζί για το Παιδί». Η κοινωνική υπηρεσία του «Μαζί για το Παιδί», ιεραρχεί τα αιτήματα για υποστήριξη και εντάσσει στο πρόγραμμα οικογένειες, βάσει αξιοκρατικών κριτηρίων, ακολουθώντας διαφανείς διαδικασίες.
Συγκεκριμένα, ζητάμε:

 • Κοινωνικό ιστορικό από παραπομπή
 • Εκκαθαριστικό Ε9
 • Κάρτα ανεργίας
 • Φωτοτυπία ταυτότητας
 • Διάγνωση για ιατρικό πρόβλημα ή αναπηρία (εφόσον υπάρχει)
 • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
 • Μισθωτήριο σπιτιού (εφόσον υπάρχει)

Στο πρόγραμμα εντάσσονται, για 6 μήνες, οι οικογένειες με την μεγαλύτερη ευαλωτότητα, ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκείας και πολιτικών πεποιθήσεων. Ο φάκελος της εκάστοτε οικογένειας προστατεύεται από τον νόμο περί απορρήτου για τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.