Μαζί, εξασφαλίζουμε τη σίτισή τους

Βοηθήστε μας να στηρίξουμε τις 330 οικονομικά ευάλωτες οικογένειες με ανήλικα παιδιά.

Πως μπορείτε να βοηθήσετε

Με ένα απλό κλικ μπορείτε να συμμετάσχετε και εσείς ουσιαστικά ώστε μαζί να συμβάλλουμε στη βελτίωση της καθημερινότητας μιας οικογένειας σε ανάγκη:

www.supportmazi.gr/mazistisgiortes23

Η Κατάσταση

Η αύξηση των τιμών των τροφίμων και το ενεργειακό κόστος έχει οδηγήσει ένα  μεγάλο ποσοστό των πολιτών στη χώρα μας να στερείται τα βασικά είδη διατροφής, αφού ο οικογενειακός προϋπολογισμός δεν αρκεί για την προμήθεια των συγκεκριμένων προϊόντων.

Στην έκθεσή της για την ελληνική οικονομία η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), εκτιμώντας ότι υπάρχουν συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες που αντιμετωπίζουν υψηλότερο κίνδυνο φτώχειας: οι άνεργοι σε ποσοστό 45,4%, οι οικονομικά μη ενεργοί εκτός συνταξιούχων (27,3%), τα νοικοκυριά με εξαρτώμενα παιδιά (23,6%) και τα παιδιά ηλικίας έως 17 ετών (23,7%).

Η Ανάγκη

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να στηρίξουμε ευάλωτες οικογένειες  με ανήλικα παιδιά που βιώνουν τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό στη χώρα μας. 

Το 2023, με τη δική σας πολύτιμη βοήθεια, το «Μαζί για το Παιδί» κατάφερε να εντάξει σε πρόγραμμα σίτισης 167 οικογένειες με 343 ανήλικα μέλη.

Σας καλούμε και φέτος να αγκαλιάσετε την πρωτοβουλία του «Μαζί για το Παιδί» για να εξασφαλίσουμε τα βασικά είδη διατροφής στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Ο Στόχος μας

Στοχεύοντας να στηρίξουμε και τους 1.320 ανθρώπους μεταξύ αυτών 605 ανήλικα παιδιά που έχουν αιτηθεί βοήθειας μέσω της κοινωνικής μας υπηρεσίας, ορίζουμε μικρότερους ενδιάμεσους στόχους και ζητάμε τη βοήθειά σας για να τους καλύψουμε μαζί. 

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα σίτισης

Στο πρόγραμμα σίτισης εντάσσονται οικογένειες με ανήλικα παιδιά βάσει εισοδηματικών και κοινωνικών κριτηρίων, έπειτα από παραπομπή από κοινωνικές υπηρεσίες δήμων και άλλων φορέων και ιδρυμάτων προς το «Μαζί για το Παιδί». Η κοινωνική υπηρεσία του «Μαζί για το Παιδί», ιεραρχεί τα αιτήματα για υποστήριξη και εντάσσει στο πρόγραμμα οικογένειες, βάσει αξιοκρατικών κριτηρίων, ακολουθώντας διαφανείς διαδικασίες.

Στο πρόγραμμα εντάσσονται, για 6 μήνες, οι οικογένειες με την μεγαλύτερη ευαλωτότητα, ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκείας και πολιτικών πεποιθήσεων.  Ο φάκελος της εκάστοτε οικογένειας προστατεύεται από τον νόμο περί απορρήτου για τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.