Διοργάνωση Ομάδας με θέμα «Χωρισμένοι… με παιδιά!»

To Συμβουλευτικό Κέντρο «Μαζί για το Παιδί» διοργανώνει την Ομάδα Γονέων με θέμα «Χωρισμένοι… με παιδιά!»
Η ομάδα συναντιέται κάθε Πέμπτη, 11:00-13:00, έναρξη λειτουργίας 26 Φεβρουαρίου 2015. Νέες συμμετοχές δεκτές και στη δεύτερη συνάντηση.

Όταν ένα ζευγάρι αποφασίζει να χωρίσει, σίγουρα είναι μια απόφαση που κανένας από τους δύο δεν παίρνει εύκολα και ανώδυνα. Αν το ζευγάρι έχει και παιδιά, οι παράμετροι γίνονται ακόμα περισσότερες και πιο πολύπλοκες.
Μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες των γονιών που χωρίζουν είναι το πώς να διαχειριστούν τόσο τον χωρισμό ως γεγονός, αλλά και όλες τις αλλαγές που επιφέρει. Το διαζύγιο είναι μια δύσκολη συναισθηματική εμπειρία για όλη την οικογένεια και ο αντίκτυπός του είναι διαφορετικός στα παιδιά διαφορετικών ηλικιών και στους γονείς.

Η ομάδα έχει βιωματικό χαρακτήρα και κύκλο ζωής 8 δίωρων εβδομαδιαίων συναντήσεων. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων οι εκπαιδευτές ενημερώνουν τους συμμετέχοντες και ευαισθητοποιούν γύρω από το θέμα του διαζυγίου, ενώ οι γονείς μοιράζονται τις δικές τους εμπειρίες με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας και τους εκπαιδευτές. Μέσα από βιωματικές ασκήσεις αλλά και την αλληλεπίδραση ανάμεσα στα μέλη, σκοπός της ομάδας είναι να αναπτύξουν οι γονείς τις απαραίτητες δεξιότητες ώστε να μπορούν να διαχειρίζονται με πιο λειτουργικό και αποτελεσματικό τρόπο τις προκλήσεις που προκύπτουν στην οικογένεια και στις σχέσεις ανάμεσα στα μέλη.

Πληροφορίες
• Η συμμετοχή στην Ομάδα είναι δωρεάν.
• Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη, 11:00-13:00.
• Για δηλώσεις συμμετοχής, επικοινωνήστε άμεσα στο 115 25 ή στο email: grammi@mazigiatopaidi.gr
• Η Ομάδα διεξάγεται στο Κέντρο Αλληλεγγύης: Δομοκού 2 & Φιλαδελφείας (κτίριο παλαιού Φρουραρχείου), Σταθμός Λαρίσης.
• Η προσέλευση και στις 8 συναντήσεις είναι απαραίτητη εκτός σοβαρού απροόπτου.
• Δυνατότητα φύλαξης παιδιών – άνω των 2 ετών – κατά τη διάρκεια της Ομάδας.

 

Λίγα λόγια για το Συμβουλευτικό Κέντρο της Γραμμής “115 25 Μαζί για το Παιδί”:

Το Συμβουλευτικό Κέντρο για μητέρες/γονείς, παιδιά κι εφήβους, δημιουργήθηκε και λειτουργεί, με τη χορηγία του Solidarity Now και των EEA Grants και αποτελεί επέκταση της, Γραμμής “115 25 Μαζί για το Παιδί”. Στόχος του Συμβουλευτικού Κέντρου είναι η  επιπλέον στήριξη των γονιών σε θέματα που αφορούν την οικογένεια και την ψυχική υγεία. Λειτουργεί στις νέες εγκαταστάσεις του Κέντρου Αλληλεγγύης, στον σταθμό Λαρίσης, το οποίο φιλοξενεί, εκτός από τις υπηρεσίες του «Μαζί για το Παιδί» και υπηρεσίες των ΜΚΟ Άρσις, Πράξις και Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού.