Αυτήν την Ανάσταση φωτίζουμε τα όνειρα των παιδιών

Μάθημα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης  έδωσαν οι δεκάχρονες μαθήτριες  Κορνηλία,  Ιωάννα,  Θέκλη, Σοφία και Έλενα μεταδίδοντας τη θετική τους ενέργεια και χαρά κάνοντας μικρά παιδιά να χαμογελάσουν και να χαρούν τις γιορτινές αυτές ημέρες. 
Πως το κατάφεραν αυτό; Έφτιαξαν λαμπάδες, ευχετήριες κάρτες και αγόρασαν με το χαρτζιλίκι τους πασχαλινά αυγά τα οποία τα πρόσφεραν στα 30 παιδιά του παιδικού σταθμού του σωματείου-μέλους της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», «Φίλοι του Παιδιού». 
Τα πρόσωπα των παιδιών έλαμψαν μόλις έλαβαν την «δωροσακούλα» που επιμελήθηκαν τα λίγο μεγαλύτερα παιδιά απ’ αυτά.  Οι στιγμές που ακολούθησαν ήταν ιδιαίτερα συγκινητικές αφού οι λιλιπούτιοι μαθητές του παιδικού σταθμού έσφιγγαν στην αγκαλιά τους 10χρονους φίλους τους.

Φτιάξαμε λαμπάδες και κάρτες. Βάλαμε πολλά χρώματα. Η καθεμία κάρτα είχε μια ξεχωριστή ευχή και σχέδιο. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που τα παιδάκια χάρηκαν. Κουραστήκαμε για να τα φτιάξουμε όλα αυτά, όμως το σημαντικό είναι ότι όλα τους έχουν τη δική τους λαμπάδα και ένα δωράκι για το Πάσχα», μας είπε η Ιωάννα.

1.638 λαμπάδες, 684 αυγά και τσουρέκια σε παιδιά απόρων και χαμηλών εισοδημάτων οικογενειών

Στο Μαζί για το Παιδί κερδίσαμε το  στοίχημα να μην μείνει κανένα παιδί χωρίς λαμπάδα αυτές τις όμορφες οικογενειακές στιγμές. Να υποδεχθούν το μήνυμα της Ανάστασης με τη χαρά να αναγράφεται στα παιδικά προσωπάκια τους. Μέσω της δράσης “Easter Bunny” συγκεντρώθηκαν και  δόθηκαν 1.638 λαμπάδες , 684 αυγά και τσουρέκια σε παιδιά απόρων και χαμηλών εισοδημάτων οικογενειών.

μεγαλύτερη ανταμοιβή για όλους μας είναι τα παιδιά να κοιτούν τον ουρανό αισιόδοξα. Πόσο μάλλον την πιο όμορφη νύχτα του χρόνου όπου πέρα από τα κρεμασμένα αστέρια θα την ντύσουν πολύχρωμα και έντονα πυροτεχνήματα!

Η δράση αυτή δεν θα  μπορούσε να γίνει χωρίς την ουσιαστική στήριξη των παιδιών, δασκάλων, καθηγητών και γονιών των σχολείων: Κολλέγιο Μποδοσάκειο Δημοτικό, Ελληνογαλλική Σχολής Άγιος Παύλος, International School of Piraeus,  Ελληνογαλλική Σχολή Jeanne d’Arc, των εταιρειών υποστηρικτών μας: Trafigura  και Mylan, της δράσης  «Όλοι Μαζί Μπορούμε» της Εθνικής Τράπεζας και του ΣΚΑΪ και του ζαχαροπλαστείου Μικέ.