Δωρεάν ψυχο-εκπαιδευτικά σεμινάρια για γονείς

Το Συμβουλευτικό Κέντρο του «Μαζί για το Παιδί» για γονείς, εκπαιδευτικούς και εφήβους διοργανώνει δύο δωρεάν διαδικτυακά ψυχο-εκπαιδευτικά σεμινάρια για γονείς με θέμα:

Αλλαγές στη ζωή των παιδιών, Δευτέρα 20.11.23 και ώρα 18.00-19.30 | Εγγραφή ΕΔΩ

Πώς μιλάω στο παιδί για το θάνατο του κατοικιδίου; Για την επικείμενη μετακόμισή μας; Για μία φυσική καταστροφή; Για το διαζύγιο; Οι απώλειες και οι αλλαγές εντός ενός οικογενειακού συστήματος μπορούν να προκαλέσουν μεταβολές μεγαλύτερης ή μικρότερης έντασης στη ρουτίνα, στο πρόγραμμα, στις ανάγκες των μελών της οικογένειας και στο συναισθηματικό κλίμα. Για έναν γονέα αποτελεί μεγάλη πρόκληση ο τρόπος μετάδοσης των πληροφοριών στα παιδιά αλλά και η διαχείριση όλων αυτών που αναδύονται. 

Εφηβεία, Πέμπτη 23.11.23 και ώρα 18.00-19.30 | Εγγραφή ΕΔΩ

Η εφηβεία είναι μια περίοδος έντονων  σωματικών και συναισθηματικών αλλαγών, όπου το παιδί μεταβαίνει σταδιακά από την παιδική στην ενήλικη ζωή. Σκοπός του σεμιναρίου είναι η κατανόηση του εφήβου και η ενδυνάμωση του γονεϊκού ρόλου, μέσα από τη  γεφύρωση των διαφορών που προκύπτουν και επιτυγχάνοντας  πιο αποτελεσματικούς τρόπους επικοινωνίας μεταξύ γονιών και παιδιών.

Απαιτείται εγγραφή για κατοχύρωση θέσης. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. 

Σε συνέχεια της εγγραφής θα σταλεί από το «Μαζί για το Παιδί» φόρμα συγκατάθεσης διαχείρισης προσωπικών δεδομένων προς συμπλήρωση από τους ενδιαφερομένους. Με την αποστολή της συμπληρωμένης φόρμας από τους ενδιαφερόμενους, θα σταλεί από την επιστημονική ομάδα του «Μαζί για το Παιδί» ενημερωτικό email με τις πληροφορίες σύνδεσης για την διαδικτυακή συμμετοχή.

Τα σεμινάρια είναι δωρεάν και θα πραγματοποιηθούν μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας ΖΟΟΜ.

Απευθύνεται αποκλειστικά σε κατοίκους Κρήτης, Κυκλάδων, Κορίνθου και Βοιωτίας.

Πληροφορίες: Στην τηλεφωνική γραμμή 115 25 & στο email: 11525@mazigiatopaidi.gr

Τα ψυχο-εκπαιδευτικά σεμινάρια πραγματοποιούνται με την ευγενική υποστήριξη της εταιρείας «Ελληνικά Καλώδια».