Τα παιδιά προσφέρουν δώρα και αγάπη σε παιδιά!

«Νιώθω χαρά, γιατί ξέρω ότι θα χαρούν και θα παίξουν και αυτά τα παιδιά», «Δεν έχει σημασία που δεν ξέρουμε τα παιδιά. Είναι σαν κι εμάς κι έχουν τις ίδιες ανάγκες και την ίδια καρδιά», «Είναι ωραίο να δίνεις δώρα. Τα δώσαμε με αγάπη», «Ένοιωσα χαρά γιατί θα βοηθούσα με τον τρόπο μου πολλά παιδιά. Έτσι έκανα ότι μπορούσα καλύτερο.». 

Φράσεις αυθόρμητες από τους μικρούς μαθητές του Κολλεγίου Αθηνών οι οποίοι έφτιαξαν λαμπάδες και πασχαλινές κατασκευές και συγκέντρωσαν τρόφιμα, είδη προσωπικής υγιεινής και καθαριότητας, βιβλία, παιχνίδια και χιλιόμετρα συμμετέχοντας στο φιλανθρωπικό αγώνα No Finish Line για τα παιδιά που στηρίζει  η  Ένωση «Μαζί για το Παιδί».  Οι συγκεκριμένες δράσεις που πραγματοποίησε το σχολείο ήταν στο πλαίσιο  της ετήσιας εβδομάδας  εθελοντισμού.  

Παράλληλα, οι μαθητές της πρώτης δημοτικού φιλοτέχνησαν κάρτες για να συνοδέψουν τα δώρα τους, ενώ μαθητές της τρίτης δημοτικού και μέλη του Ομίλου Περιβάλλοντος και Κηπουρικής επισκέφθηκαν  σωματείο-μέλος της Ένωσης και φύτεψαν πολύχρωμα λουλούδια στον κήπο του. Τα παιδιά αποτύπωσαν γραπτά τις σκέψεις τους και τα συναισθήματα τους περιγράφοντας τη διαδικασία και σχολιάζοντας συνολικά τη δράση. 

Η πρωτοβουλία του Κολλεγίου Αθηνών δίνει την ευκαιρία στους μαθητές του να βιώσουν τη χαρά του προσφέρειν. Η καλλιέργεια της ευσυνειδησίας, της αλληλεγγύης και του ενδιαφέροντος για το κοινωνικό σύνολο. Η δράση και οι συζητήσεις που προέκυψαν με αφορμή την εβδομάδα εθελοντισμού, βοήθησαν όλους  τους μαθητές και τις μαθήτριες να συνειδητοποιήσουν, όχι μόνο την ανάγκη που έχουν κάποιοι συνάνθρωποι μας, αλλά και τη χαρά της ίδιας της προσφοράς. 

Γίνε κομμάτι της καρδιάς του Μαζί για το Παιδί 

Με στόχο την ενημέρωση και  την ευαισθητοποίηση μαθητών σχολείων για την έννοια του εθελοντισμού και της ενσυναίσθησης το Μαζί για το Παιδί υλοποιεί το πρόγραμμα «Γίνε κομμάτι της καρδιάς μας». Το Κολλέγιο Αθηνών στήριξε έμπρακτα την προσπάθεια αυτή με δράσεις ανά τάξη του δημοτικού δίνοντας  τη δυνατότητα  στους μαθητές του να συνειδητοποιήσουν τη δύναμη της προσφοράς και της αγάπης. 

Ευχαριστούμε  από καρδιάς τους μαθητές  του Κολλεγίου Αθηνών, τους γονείς,  τους εκπαιδευτικούς αλλά και τη διοίκηση του σχολείου. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία φώτισε τα πρόσωπα δεκάδων παιδιών σε ανάγκη που αγκαλιάζει η Ένωση και είναι παράδειγμα προς μίμηση για άλλους εκπαιδευτικούς οργανισμούς.