To «Μαζί για το Παιδί» στήριξε περισσότερα από 6.500 παιδιά σε διάστημα ενός μήνα

Δίπλα σε κάθε παιδί και οικογένεια σε ανάγκη στέκεται η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε. Από την πρώτη στιγμή εξαγγελίας των μέτρων, η Ένωση προχώρησε σε σειρά από δράσεις για την ανακούφιση ευάλωτων ομάδων πληθυσμού, απέναντι στις οικονομικές επιπτώσεις που επιφέρουν τα έκτατα μέτρα αντιμετώπισης του covid-19.  
Συγκεκριμένα, μέσα σε διάστημα ενός μήνα, από 10 Μαρτίου έως 20 Απριλίου 2020, η Ένωση δέχτηκε περισσότερα από 200 αιτήματα φορέων και οικογενειών για στήριξη, χαρτογράφησε τις ανάγκες, και χάρη στην πολύτιμη συμπαράσταση των χορηγών και υποστηρικτών της κατάφερε να:

  • Στηρίξει 6.569 παιδιά σε ανάγκη
  • Ενισχύσει  53 Φορείς παιδικής προστασίας με είδη πρώτης ανάγκης 
  • Διανείμει 27,7 τόνους τροφίμων και ειδών υγιεινής στο δίκτυο της
  • Αγκαλιάσει 63 οικογένειες, με 228 μέλη, προσφέροντας κουπόνια σίτισης για 3 μήνες 
  • Ανακουφίσει 243 οικογένειες παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη 

Με  ολιστικές παρεμβάσεις το «Μαζί για το Παιδί»  απλώνει ένα ισχυρό δίχτυ προστασίας στην ελληνική κοινωνία και συνεχίζει μέσα από τις δράσεις του να ανταποκρίνεται στα αιτήματα που δέχεται προσφέροντας: 

  • Έκτακτη ενίσχυση ευάλωτων οικογενειών που πλήττονται σοβαρά από τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό του COVID-19. Συγκεκριμένα, γονείς οι οποίοι στήριζαν τις οικογένειές τους με μεροκάματα, πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες, έχουν μείνει χωρίς εισόδημα με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης. Σε αυτούς τους ανθρώπους το Μαζί για το Παιδί πρόσφερε για 3 μήνες, έκτακτη βοήθεια μέσω κουπονιών για να ψωνίζουν σε supermarket βασικά είδη. Από τα μέσα Μαρτίου έως και τις 10 Απριλίου η Ένωση έχει δεχθεί αιτήματα από περισσότερες από 100 οικογένειες και έχει ως στόχο για να μη μείνει καμία οικογένεια χωρίς βοήθεια.
  • Ενίσχυση σε ιδρύματα που φιλοξενούν παιδιά πανελλαδικά. Στέγες ανηλίκων, οικοτροφεία για ΑμεΑ και κακοποιημένα παιδιά, δομές ασυνόδευτων προσφύγων και άλλοι φορείς παιδικής προστασίας συνεχίζουν να λειτουργούν αδιάκοπα αυτή την περίοδο και να προσφέρουν στα παιδιά που φιλοξενούν φαγητό, στέγη, ψυχαγωγία και φροντίδα. Οι δομές αυτές χρειάζονται στήριξη αυτή τη δύσκολη περίοδο. Υπάρχουν δύο τρόποι που το «Μαζί για το Παιδί» εργάζεται πάνω σε αυτό: α) Συλλέγοντας και δικτυώνοντας δωρεές σε είδος από επιχειρήσεις και β) συγκεντρώνοντας χρηματικές δωρεές και μετατρέποντάς τες σε κουπόνια supermarket.
  • Ψυχολογική καθοδήγηση και συμβουλευτική μέσω της Συμβουλευτικής Γραμμής 11525.  Αυτή την περίοδο που ο κόσμος έχει ανάγκη από ψυχολογική υποστήριξη, η Συμβουλευτική Γραμμή της Ένωσης λειτουργεί κανονικά από Δευτέρα έως Παρασκευή 9πμ-9μμ για τη στήριξη εφήβων, γονέων και παιδιών.

Η Πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί»,  κυρία Αλεξάνδρα Μαρτίνου, δήλωσε:

«Τώρα  όσο ποτέ άλλοτε καλούμαστε  να αναδείξουμε την αξία της αλληλεγγύης. Όλο αυτό το διάστημα της  η Ένωση «Μαζί για το Παιδί»  πήρε όλα τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας και με σύμμαχο την τεχνολογία συνεχίζει να εκτελεί αδιάλειπτα όλες τις βασικές υπηρεσίες της. Μέσω της Κοινωνικής μας Υπηρεσίας  βρισκόμαστε καθημερινά δίπλα στις οικογένειες και τους φορείς παιδικής προστασίας  του δικτύου μας με στόχο την άμεση και αποτελεσματική εξυπηρέτηση των αναγκών τους. Ευχαριστούμε από καρδιάς της εταιρείες  χορηγούς και υποστηρικτές μας, καθώς και όλους τους καλλιτέχνες,εκπροσώπους του Τύπου και ιδιώτες που αγκαλιάζουν την προσπάθεια μας.»

Οι χορηγοί μας: 
Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» ευχαριστεί θερμά για τη γενναιόδωρη συμβολή τους: 

  • Στο πρόγραμμα στήριξης οικογενειών τις εταιρείες  EUROLIFE Ασφαλιστική, BWIN, Trafigura Foundation, τον REAL FM  για την υλοποίηση Πασχαλινού ραδιομαραθώνιου αγάπης καθώς και τους περισσότερους από 600 συμπολίτες μας, που ανταποκρίθηκαν στην crowdfunding καμπάνια www.supportmazi.gr/paramenoumediplatous για την αμέριστη στήριξη και προσφορά τους. 
  • Στο πρόγραμμα ενίσχυσης ιδρυμάτων που φιλοξενούν παιδιά: την εταιρεία efood για την οικονομική της ενίσχυση, καθώς και τους χορηγούς σε είδος  ΔΕΛΤΑ, ΜΠΑΡΜΠΑΣΤΑΘΗΣ, ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, BEIERSDORF, ΚΙΚΙΖΑΣ καθώς και το Σύλλογο Γονέων Δημοτικού Σχολείου του Κολλεγίου Αθηνών. 
  • Στο πρόγραμμα της Συμβουλευτικής Γραμμής 115 25: τους χορηγούς μας Τhe Ηellenic Ιnitiative-USA, Eurobank και Raycap