Nο Finish Line: Ρεκόρ με 95.295 χλμ. σε 90 ώρες

Ρεκόρ κατέρριψαν  οι σχεδόν 10.000 δρομείς που συμμετείχαν στο 2o No Finish Line Athens, καθώς κάλυψαν 95.295 χιλιόμετρα σε 90 ώρες προσφέροντας στο Μαζί για το Παιδί, το ποσό των 47.647,5 ευρώ. Ο αγώνας ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης και ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 29 Απριλίου στο Kανάλι του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. και για κάθε ένα χιλιόμετρο των συμμετεχόντων, 50 λεπτά πήγαν στο Μαζί για το Παιδί.

Ο πατέρας Θεόδωρος Περπερίδης τρέχοντας σχεδόν ασταμάτητα επί 90 ώρες συμπληρωσε συνολικά 430 χιλιόμετρα, ο Γάλλος Πατρίς Λοκέ – νικητής στον περσινό πρώτο αγώνα – με 410 χιλιόμετρα και τρίτος ο Νικήτας Νομικός με 406 χιλιόμετρα. Στις γυναίκες, η Λιντίτα Χόκια, έπιασε το όριο για το Σπάρταθλο, καλύπτοντας 390 χιλιόμετρα, δεύτερη η Μιρέλ Κορμιέρ με 255 χιλιόμετρα και τρίτη η Νίκη Μιλάτου  με 242 χιλιόμετρα. Ο πατέρας Θεόδωρος μετά την επιτυχία του είπε απευθυνόμενος στον Γιώργο Καπουτζίδη που παρουσίασε τη λήξη: «Ευχαριστώ το Θεό που μου έδωσε τη δυνατότητα να έρθω εδώ, σε αυτόν τον καταπληκτικό αγώνα, για να προσφέρω ότι μπορώ στα παιδιά που έχουν ανάγκη! Ευχαριστώ τον κόσμο που με στήριξε, όσους με βοήθησαν να πετύχω αυτό τον άθλο,»

Στον αγώνα των 24ωρών που έγινε στο πλαίσιο του Νο Finish Line, ο Αλκης Μπο ήταν ο μεγάλος νικητής. O δρομέας από τον ΣΑΦΑΝΣ έκανε 182 χιλιόμετρα, τρέχοντας ασταμάτητα επί 24 ώρες γύρω από το Κανάλι στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. «Ηταν όλα υπέροχα, καταφέραμε να διπλασιάσουμε τα χρήματα από πέρσι για το Μαζί για το Παιδί και μακάρι να είμαστε και του χρόνου εδώ και να κάνουμε περισσότερα χιλιόμετρα. Προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη νίκη, κατάφερα να ξεπεράσω και τα 180 χιλιόμετρα που ήταν το όριο για το Σπάρταθλο και έχω κάθε λόγο να είμαι χαρούμενος. Συγχαρητήρια και στους διοργανωτές», είπε ο Αλκης Μπο μετά το τέλος του αγώνα.

Τον ακολούθησε ο Νίκος Θάνος με 174 γύρους – χιλιόμετρα και τρίτος ήταν ο Θανάσης Δέλλιος με 155 χιλιόμετρα. Στις γυναίκες η Εύη Ρόδη έκανε τρομερό αγώνα και πήρε την πρώτη θέση με 120 γύρους, αφήνοντας δεύτερη την Ταμάρα Κοτ με 111 γύρους-χιλιόμετρα και τρίτη τη Σάρα Παναγιωτίδου με 109!

Στο ομαδικό, στη γενική την πρώτη θέση πήρε η Εθνική Ασφαλιστική με 4.353 χλμ. και ακολούθησαν η ΔΕΛΤΑ με 3.656 χλμ. και το Saint Lawrence College με 2.997 χλμ.
Ανά κατηγορία, στην Α’ Κατηγορία (15-29 άτομα) η ΔΕΛΤΑ με τα 3.656 χλμ. ήταν πρώτη, στη Β’ Κατηγορία (30-59 άτομα) πρώτευσε η Wake Up Street με 2.098, στην Γ΄Κατηγορία (60-119) κορυφή για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Θεσσαλών Φυλής «Ρήγας Φεραίος» με 1548 και στην Δ’ Κατηγορία (+120) πρώτη η Εθνική Ασφαλιστική με τα 4.353.

Τέλος στα σχολεία, στην Α’ Κατηγορία (60-119 άτομα) νίκησε το Κολλέγιο Ψυχικού Γ’ Γυμνασίου με 485 χλμ. και στην Β’ Κατηγορία (120 και πάνω) το το Saint Lawrence College με 2997 χλμ.

Ο Αντιπρόεδρος της Ενωσης Μαζί για το Παιδί, κ.  Ιωάννης Παπαδάτος, Διευθυντής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», είπε: «Μία απίστευτη γιορτή, μία απίστευτη συμμετοχή, ένα απίστευτο κέφι και μία ζωντάνια όλες αυτές τις 90 ώρες για τα παιδιά που έχουν ανάγκη. Εμείς έχουμε ταχθεί στο δικό μας μαραθώνιο, αλλά χωρίς τη βοήθεια αυτών που τρέξανε και χωρίς τη δική σας βοήθεια δεν θα στηρίζαμε αυτά τα παιδιά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Εθνική Ασφαλιστική και στην Sportingbet, αλλά και σε όλους τους χορηγούς, τους διοργανωτές, τους εθελοντές, το Γιάννη Νικολάου και τη Σοφία Κέδε, για αυτά που έκαναν. Το κάνατε για τα παιδιά και σας ευχαριστούμε!»