Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί»αρωγός της εθνικής προσπάθειας κατά του Covid-19

«Η ισχύς εν τη ενώσει», είναι η φιλοσοφία με την οποία λειτουργεί η  Ένωση «Μαζί για το Παιδί» εδώ και 24 χρόνια.  Με αυτήν ως  γνώμονα, στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν, η  Ένωση στέκεται αρωγός της εθνικής προσπάθειας για την αντιμετώπιση του Covid-19, εξοπλίζοντας νοσοκομεία της χώρας, στο πλαίσιο δράσεων έκτακτης παρέμβασης  για την υγεία.  

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» σε συνεργασία με το σωματείο-μέλος της «ΠΝΟΗ»-Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού, συμβάλλουν στον εξοπλισμό νοσοκομείων της χώρας και συγκεκριμένα μονάδων εντατικής θεραπείας, για την νοσηλεία ασθενών που πάσχουν από κορωνοϊό.

Με αρχική χορηγία ύψους 280.000€, η Ένωση και η ΠΝΟΗ προέβησαν στην αγορά ιατρικών μηχανημάτων για δέκα νοσοκομεία της χώρας, ενώ πρόκειται να παραγγείλουν και επιπλέον μηχανήματα και αναλώσιμα υλικά, αξίας 110.000€, με στόχο να συμβάλλουν στη δημιουργία υποδομών για την υγεία, γιατί όλοι μαζί, «χτίζουμε» το αύριο των παιδιών μας.

Η δωρεά αξίας 280.000€ έως σήμερα, περιλαμβάνει:  38 monitors παρακολούθησης ζωτικών λειτουργιών και 90 αντλίες συνεχούς έγχυσης φαρμάκων. 
Συγκεκριμένα, η  Ένωση «Μαζί για το Παιδί» προσφέρει 90 αντλίες συνεχούς έγχυσης φαρμάκων που θα παραδοθούν έως τα τέλη Απριλίου 2020. Τα νοσοκομεία που έχουν αιτηθεί τη συγκεκριμένη δωρεά, είναι ο Ευαγγελισμός, το Αττικό Νοσοκομείο και Γενικό Κρατικό Νίκαιας. 

Παράλληλα, η ΠΝΟΗ προσφέρει συνολικά 38 monitors παρακολούθησης ζωτικών λειτουργιών B125 τα οποία πρόκειται να παραδοθούν στα κάτωθι νοσοκομεία της χώρας έως τις 10 Μαΐου 2020:

  • 8 monitors - Α΄ ΜΕΘ Γενικού Νοσοκομείου Αττικής ΚΑΤ 
  • 5 monitors - ΜΕΘ Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων 
  • 2 monitors - ΜΕΘ Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς « Οι Άγιοι Ανάργυροι»
  • 5 monitors - ΜΕΘ Γενικού Νοσοκομείου Αττικής Σισμανόγλειο 
  • 2 monitors - Β΄ ΜΕΘ Γενικού Νοσοκομείου Αττικής ΚΑΤ 
  • 4 monitors - ΜΕΘ Ερυθρού Σταυρού - ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ 
  • 2 monitors - ΜΕΘ Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ» 
  • 4 monitors - ΜΕΘ Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «ΛΑΪΚΟ»
  • 6 monitors - ΜΕΘ Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «ΑΤΤΙΚΟΝ»

Επιπλέον δωρεά αξίας 110.000€:

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι χάρη στη συνεχή συμβολή χορηγών όπως, της εταιρείας efood, που διπλασίασε την αρχική της δωρεά, καθώς και της εταιρείας Trafigura Group, η Ένωση διερευνά τις ανάγκες και άλλων νοσοκομείων και αναμένεται να προβεί άμεσα στην προμήθεια επιπλέον εξοπλισμού –monitors και αναλώσιμο υλικό- με σκοπό να συνεχίσει να συμβάλλει στην κάλυψη και άλλων έκτακτων αναγκών των μονάδων υγείας της χώρας.  

Ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» και Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Ευρωκλινικής Παίδων,  κ. Ιωάννης Παπαδάτος, κάνει λόγο για μια προσφορά ζωής  και μια προσπάθεια που θα συνεχιστεί με γνώμονα τις ανάγκες που προκύπτουν. 
«Για την Ένωση «Μαζί για το Παιδί»  και το σωματείο μέλος της, Πνοή-Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού, η προστασία της υγείας  των παιδιών και των οικογενειών τους είναι προτεραιότητα. Σε μια τόσο δύσκολη και ταυτόχρονα σύνθετη κατάσταση δηλώνουμε «παρόντες» και στεκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους που μας έχουν ανάγκη, σε ασθενείς, σε ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Τα μηχανήματα που θα διαθέσουμε αναμένεται να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού στη χώρα μας. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους εκπροσώπους του Εθνικού Συστήματος Υγείας για να καταγράφουμε τις αναγκές και να προσπαθούμε να τις καλύπτουμε. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους χορηγούς και τις οικογένειες των ευεργετών που στηρίζουν το έργο και τις πρωτοβουλίες μας. Μαζί μπορούμε να κάνουμε πολλά.»

Οι χορηγοί μας: 

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» και η «ΠΝΟΗ» Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού, ευχαριστούν θερμά για τη γενναιόδωρη συμβολή της συνολικής αξίας 200.000 ευρώ, την εταιρεία efood, που αποτελεί το μεγάλο χορηγό αυτής της προσπάθειας, το OAK Foundation, την Trafigura Group, καθώς και τις οικογένειες των ευεργετών Ανδρέα & Μαρίνας Μαρτίνου, Ανδρέα & Αλεξάνδρας Μαρτίνου και Ιωάννη & Μάγιας Μαρτίνου για την αμέριστη στήριξη και προσφορά τους στην εθνική προσπάθεια.