Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» στα Ψαρρά και την Βολισσό, Χίου

Τα Ψαρρά και τη Βολισσό Χίου επισκέφθηκε η ομάδα της  Ένωσης  «Μαζί για το Παιδί»  στο πλαίσιο  τετραήμερου δράσεων εθελοντικής πρωτοβουλίας που διοργάνωσε η Axion Hellas από 19 μέχρι 23 Σεπτεμβρίου. 

Εκπρόσωποι του Μαζί για το Παιδί, ενημέρωσαν τους κατοίκους των Ψαρών  και της Βολισσού για τις υπηρεσίες και τα προγράμματα της Ένωσης και τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να στηριχθούν στο πλαίσιο αυτό. Παράλληλα, επιστημονικός συνεργάτης της Γραμμής 115 25 και του Συμβουλευτικού Κέντρου του «Μαζί για το Παιδί» πραγματοποίησε ψυχοεκπαιδευτικά σεμινάρια για γονείς με θέμα «Επικοινωνία στην οικογένεια» το οποίο είχε μεγάλη ανταπόκριση και ενδιαφέρον από τα μέλη της τοπικής κοινότητας.

Στη συγκεκριμένη δράση, πέραν της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» την ομάδα αποστολής  αποτελούσαν οι:  WWF, HELMEPA, Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis, Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, Ίδρυμα Μ. Βαρδινογιάννη / Οργανισμός Robert F. Kennedy Human Rights/Εκπαιδευτήρια Δούκα, Ελληνική Αστυνομία - Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, MOPTIL, MANA, Εθνική Λυρική Σκηνή -κουιντέτο πνευστών Φάρος. 

Κατά τη διάρκεια της 6ης κατά σειρά αποστολής της Axion Hellas προσφέρθηκαν όπως πάντα σε κατοίκους κάθε ηλικίας δωρεάν προληπτική και εξειδικευμένη ιατρική φροντίδα από γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, αλλά και ενημερωτικές ομιλίες και σεμινάρια και πλήθος πολιτιστικών, αθλητικών και περιβαλλοντικών δράσεων στα σχολεία.

Με την συγκεκριμένη αποστολή εγκαινιάστηκε με τον καλύτερο τρόπο η συνεργασία της  Ένωσης  «Μαζί για το Παιδί» με την  Axion Hellas που αφορά τη συμμετοχή σε δράσεις στήριξης πληθυσμού ακριτικών περιοχών της Ελλάδας.