H Ένωση «Μαζί για το Παιδί» και η bwin εγκαινίασαν τρία νέα γήπεδα στη Σαμοθράκη

Στην ακριτική Σαμοθράκη η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» και η bwin  βρέθηκαν για να εγκαινιάσουν τα τρία πλήρως ανακατασκευασμένα γήπεδα καθώς και τους περιβάλλοντες χώρους στο Δημοτικό Καμαριώτισσας και στο Γυμνάσιο-Λύκειο του νησιού.  Ένα έργο που συμβάλλει στην βελτίωση της ποιότητας των παιδιών του νησιού

Δείτε το βίντεο από τα νέα γήπεδα:

 

Μάλιστα το παρόν μεταξύ άλλων έδωσε και η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέττα Μακρή η οποία κατά τον χαιρετισμό της επισήμανε την σημαντικότητα του έργου για το ακριτικό νησί της χώρας μας αποδίδοντας τα εύσημα στην Ένωση «Μαζί για το Παιδί» και στη bwin. 

Ειδικότερα, η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέττα Μακρή, ευχαρίστησε την Ένωση «Μαζί για το παιδί» και την χορηγό εταιρία bwin, που ανταποκρίθηκαν στην ανάγκη της τοπικής κοινωνίας για αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών των σχολείων. «Μια ανάγκη που ικανοποιήθηκε, μέσω συνεργασιών και συντονισμένων ενεργειών, μόλις ένα χρόνο μετά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Σαμοθράκη τον περασμένο Οκτώβριο και τη δέσμευσή του για νέες αθλητικές υποδομές, που θα φιλοξενήσουν την καθημερινή αθλητική δραστηριότητα των μαθητών, τη γνωριμία τους με τα αθλήματα, την ενδυνάμωση της αγάπης τους για την άσκηση. Μια κοινή προτεραιότητα που ανέδειξε και αυτή τη φορά, μέσα από την ανακατασκευή των τριών γηπέδων και την διάθεση αθλητικού υλικού σε τέσσερις σχολικές μονάδες και δύο κέντρα δημιουργικής απασχόλησης, την αξία του έργου και την πολύτιμη προσφορά όλων όσοι κάνουν τη διαφορά, που κινεί τα νήματα και καθοδηγεί τα επόμενα βήματα προς το όφελος και την ευημερία των παιδιών και των οικογενειών τους».

Αλεξάνδρα Μαρτίνου (Ένωση «Μαζί για το Παιδί»): Θέτουμε βάσεις για ίσες ευκαιρίες για τα παιδιά και τους νέους

Η Πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», Αλεξάνδρα Μαρτίνου, δήλωσε: «Σήμερα εδώ στην ακριτική Σαμοθράκη δίνουμε βαρύτητα στα παιδιά. Με σύμμαχο την bwin αναβαθμίζουμε τους χώρους άθλησης τους κάνοντας τους πιο φιλικούς και πιο ασφαλείς. Θέτουμε βάσεις για ίσες ευκαιρίες για τα παιδιά και τους νέους σε κάθε γωνιά της χώρας μας και ειδικότερα στις  ακριτικές  περιοχές και χαιρόμαστε που η bwin είναι συνοδοιπόρος μας στο όραμα μας αυτό.»

Iωάννης Καποδίστριας (bwin):  Υποστήριξη σε κοινωνικές ομάδες σε κάθε γωνιά της χώρας

Εκ μέρους της bwin, o Iωάννης Καποδίστριας, Managing Director, τόνισε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε σε έναν ακόμα ακριτικό προορισμό, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι παραμένουμε πιστοί στο όραμά μας για υποστήριξη σε κοινωνικές ομάδες, σε κάθε γωνιά της χώρας. Η  bwin και η Ένωση “Μαζί για το Παιδί” δημιούργησαν με μεράκι, υπερηφάνεια και αγάπη τρία νέα γήπεδα και δώρισαν αθλητικό εξοπλισμό, κατανοώντας πλήρως τη σημασία του αθλητισμού για τον τόπο και θέλοντας να δώσουμε σε όλα τα παιδιά την ευκαιρία να γνωρίσουν τα πολλαπλά οφέλη του. Ευχαριστούμε πολύ τις Διευθύντριες των σχολείων και τον Δήμαρχο και τους συνεργάτες του  που διοργάνωσαν αυτή τη συγκινητική εκδήλωση. Ο αθλητισμός αποτελεί κομμάτι του DNA της bwin και η στήριξή στο έργο της Ένωσης και τον τοπικών κοινωνιών θα συνεχιστεί, προκειμένου να χτίζουμε γήπεδα και να γκρεμίζουμε τις διακρίσεις».

Στα εγκαίνια

Στα εγκαίνια των γηπέδων όπως προαναφέρθηκε παρέστη η  υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέττα Μακρή, εκπρόσωποι της Περιφέρειας, ο Δήμαρχος του νησιού Νικόλαος Γαλατούμος, Δημοτικοί Σύμβουλοι του νησιού, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Αν. Μακεδονίας – Θράκης Κωνσταντίνος Μπαντίκος, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», μέλη του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων των Σχολείων καθώς και ο παρουσιαστής Γιώργος Λέντζας. 
Στα πρόσωπα των μικρών μαθητών αποτυπώθηκε η χαρά για όλο αυτό το εγχείρημα του οποίο πλέον το αποτέλεσμα είναι κομμάτι της καθημερινότητας τους. 

Η συνεισφορά της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» και της bwin στις αθλητικές εγκαταστάσεις στον Έβρo

Από το 2020, η bwin και η Ένωση «Μαζί για το Παιδί», έχουν ανακατασκευάσει συνολικά πέντε γήπεδα συνολικού εμβαδού άνω των 1.800 τ.μ. σε δύο ακριτικές πόλεις στην Ελλάδα.