Εκδήλωση Βραβείων & Τιμητικών Διακρίσεων του «Μαζί για το Παιδί»

Το «Μαζί για το Παιδί» πραγματοποίησε την 8η τελετή βραβείων και τιμητικών διακρίσεων, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Σε μια κατάμεστη αίθουσα και σε ένα κλίμα συγκίνησης τιμήθηκαν για το έργο τους και την προσφορά τους ο Αριστοτέλης Σιδηρόπουλος, πρώην πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Κοινωνικής Πρωτοβουλίας Βέροιας «Πρωτοβουλία για το Παιδί», ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2022 και Δημήτρης Κοντοπίδης, Ιδρυτής Δικτύου ενδυνάμωσης ΑμεΑ «HUMANE». Τα βραβεία «Έργο Ζωής» και «Μάθημα Ζωής» απένειμε ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Σωτήρης Τσιόδρας.

Η κυρία Μαρία Κινικλή παρέλαβε το βραβείο για τον εκλιπόντα σύζυγο της, Αριστοτέλη Σιδηρόπουλο, για την πολύχρονη και πολύτιμη προσφορά του και ο κύριος Δημήτρης Κοντοπίδης συγκίνησε το κοινό με την προσωπική του ιστορία.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις σε εθελοντές,  χορηγούς, υποστηρικτές, εταιρείες και ιδιώτες που ο καθένας έχει αγκαλιάσει το έργο του «Μαζί για το Παιδί» τα τρία τελευταία χρόνια. 

Όπως δήλωσε η Πρόεδρος του «Μαζί για το Παιδί», Αλεξάνδρα Μαρτίνου, κατά τον χαιρετισμό της: «Διανύουμε μια ιδιαίτερα δύσκολη εποχή για τον τομέα της αλληλεγγύης. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια κοινωνία γεμάτη αμφιβολίες και ερωτηματικά. Είμαστε σήμερα εδώ για να ξεφύγουμε από το γκρίζο σύννεφο της αμφισβήτησης και της καχυποψίας και να προβάλουμε την όμορφη πλευρά της πατρίδας μας, αυτής που είναι γεμάτη αλληλεγγύη, πρόοδο, διαφάνεια, καλοσύνη και εμπιστοσύνη. Απόψε αναδεικνύουμε το έργο δύο ανθρώπων που με το έργο τους και την κοινωνική τους προσφορά επηρέασαν και συνεχίζουν να επηρεάζουν θετικά τη ζωή εκατοντάδων συνανθρώπων μας. Παράλληλα, ευχαριστούμε πολύ όλους όσους στηρίζουν, ο καθένας με τον τρόπο του, τις δράσεις και τις προσπάθειες μας να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των παιδιών που αγκαλιάζουμε

Το έργο των βραβευμένων

Με το βραβείο «Έργο Ζωής» τιμήθηκε ο Αριστοτέλης Σιδηρόπουλος, πρώην πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Κοινωνικής Πρωτοβουλίας Βέροιας «Πρωτοβουλία για το Παιδί», ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2022. Άφησε στους συνεργάτες και συνεχιστές του έργου του «κληροδότημα» να συνεχίσουν να φροντίζουν παιδιά και νέους που έχουν υποστεί κακοποίηση, να προασπίζουν τα δικαιώματα τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να επουλωθούν οι πληγές των τραυμάτων τους προσφέροντας την ευκαιρία να ονειρευτούν και να χτίσουν το μέλλον τους.

Με το βραβείο «Μάθημα Ζωής» τιμήθηκε  ο Δημήτρης Κοντοπίδης, Ιδρυτής Δικτύου ενδυνάμωσης ΑμεΑ «HUMANE» Αντιπρόεδρος «Ένωσης Ασθενών Ελλάδος» και πρόεδρος του «European Lung Foundation». Ως πάσχων από κυστική ίνωση έχει συμβάλλει ουσιαστικά στην αλλαγή του χάρτη της συγκεκριμένης πάθησης στην Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια, έχει ενεργή συμμετοχή στην χάραξη πολιτικής Υγείας, ως εκπρόσωπος των ασθενών συμμετέχοντας σε διεθνείς, ευρωπαϊκές και εθνικές οργανώσεις που αφορούν την κυστική ίνωση, αναπνευστικά νοσήματα και σπάνιες παθήσεις.
Χορηγοί, εθελοντές, πρεσβευτές, καλλιτέχνες, ΜΜΕ τιμήθηκαν από το «Μαζί για το Παιδί»

Στο πλαίσιο της τελετής τιμήθηκαν χορηγοί, πρεσβευτές, ιδιώτες, εθελοντές και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που στήριξαν το έργο του «Μαζί για το Παιδί» τα προηγούμενα τρία χρόνια.

Την τελετή των Βραβείων και Τιμητικών Διακρίσεων παρουσίασε η πρέσβειρα του «Μαζί για το Παιδί»,  Δούκισσα Νομικού. 

Ευχαριστούμε πολύ τους:

Protasis, Χορηγό της Εκδήλωσης

PwC Ελλάδας, Υποστηρικτή της Εκδήλωσης

Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας, Υποστηρικτή της Εκδήλωσης

Pro Events, για την οπτικο-ακουστική υποστήριξη της Εκδήλωσης