Δωρεάν ψυχο-εκπαιδευτικά σεμινάρια για γονείς

Το Συμβουλευτικό Κέντρο του «Μαζί για το Παιδί» για γονείς, εκπαιδευτικούς και εφήβους διοργανώνει δύο δωρεάν διαδικτυακά ψυχο-εκπαιδευτικά σεμινάρια για γονείς για κατοίκους Κρήτης, Κυκλάδων, Κορίνθου, Θήβας και Οινοφύτων με θέμα:

Όρια και οριοθέτηση, Τρίτη 23.Μαϊου και ώρα 18.00-19.30 | Εγγραφή ΕΔΩ

Η λέξη «όριο» φαίνεται να απασχολεί καθημερινά τους γονείς, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί μια σύγχυση τόσο σε σχέση με τη σημασία της όσο και με το ποιος είναι ο ορθός τρόπος να τεθεί ένα όριο. Τα όρια είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του του συνόλου της οικογένειας αλλά και του κάθε μέλους ξεχωριστά. Αναλόγως, τον τρόπο που θα τεθούν και τον στόχο τους μπορεί να είναι λειτουργικά ή δυσλειτουργικά. Η θέσπιση ορίων είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το γονεϊκό ρόλο.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η κατανόηση της σημαντικότητας της οριοθέτησης στην οικογενειακή ζωή και η διαφοροποίηση τους καθώς το παιδί αλλάζει αναπτυξιακή φάση. 

Σχολικός εκφοβισμός, Πέμπτη 25.Μαϊου και ώρα 18.00-19.30 | Εγγραφή ΕΔΩ

Ο σχολικός εκφοβισμός κάνει ολοένα συχνότερα και εντονότερα την εμφάνισή του στα ελληνικά σχολεία. Οι εκπαιδευτικοί δυσκολεύονται στο πώς να διαχειριστούν το φαινόμενο, οι γονείς  δεν είναι σίγουροι με ποιο τρόπο να στηρίξουν το παιδί τους, με αποτέλεσμα τόσο τα παιδιά που εκφοβίζονται, όσο και τα παιδιά που εκφοβίζουν να μένουν αβοήθητα και το πρόβλημα να διογκώνεται. Σκοπός του σεμιναρίου  είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση, η κατανόηση όλων των πτυχών του σχολικού εκφοβισμού και η βοήθεια στη διασαφήνιση του ρόλου του γονέα.

Απαιτείται εγγραφή για κατοχύρωση θέσης. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. 

Σε συνέχεια της εγγραφής θα σταλεί από το «Μαζί για το Παιδί» φόρμα συγκατάθεσης διαχείρισης προσωπικών δεδομένων προς συμπλήρωση από τους ενδιαφερομένους.  Με την αποστολή της συμπληρωμένης φόρμας από τους ενδιαφερόμενους, θα σταλεί από την επιστημονική ομάδα του «Μαζί για το Παιδί» ενημερωτικό email με τις πληροφορίες σύνδεσης για την διαδικτυακή συμμετοχή.

Τα σεμινάρια είναι δωρεάν και θα πραγματοποιηθούν μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας ΖΟΟΜ.

Απευθύνεται αποκλειστικά σε κατοίκους Κρήτης, Κυκλάδων, Κορίνθου και Βοιωτίας.

Πληροφορίες: Στην τηλεφωνική γραμμή 115 25 & στο email: 11525@mazigiatopaidi.gr

Τα ψυχο-εκπαιδευτικά σεμινάρια πραγματοποιούνται με την ευγενική υποστήριξη της εταιρείας  «Ελληνικά Καλώδια».