#Covid19Response | Oλιστικές παρεμβάσεις της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί»

Δίπλα σε κάθε παιδί, σε κάθε οικογένεια, σε κάθε σπίτι στέκεται η Ένωση «Μαζί για το Παιδί», την COVID-19 εποχή. Στο πλαίσιο αυτό έχει προχωρήσει σε σειρά από δράσεις για την καλύτερη αντιμετώπιση των επιπτώσεων που έχει επιφέρει ο ιός στην ελληνική κοινωνία.  

Με ολιστικές παρεμβάσεις στην υγεία αλλά και στην κοινωνία  η  Ένωση απλώνει ένα ισχυρό δίχτυ προστασίας για να μας βρει η επόμενη ημέρα υγιείς και αισιόδοξους.

Το έργο μας σε αριθμούς

  • 470.000 € σε ιατρικό εξοπλισμό ΜΕΘ Νοσοκομείων της χώρας
  • 6.740 παιδιά στηρίχθηκαν  συνολικά μέσω των προγραμμάτων μας μέσα σε 1 μήνα
  • 78 οικογένειες, με 268 μέλη (εκ των οποίων 161 παιδιά), έλαβαν κουπόνια  super market για τουλάχιστον 3 μήνες 
  • 34,7 τόνοι τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης παραδόθηκαν σε φορείς για παιδιά πανελλαδικά
  • 610 οικογένειες έλαβαν ψυχολογική υποστήριξη μέσω της Συμβουλευτικής μας Γραμμής 11525

Πυλώνες δράσης της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» στην COVID19 εποχή

ΥΓΕΙΑ

  • Προσφορά ιατρικών μηχανημάτων και ιατρικού εξοπλισμού αξίας 470.000€  σε 14 νοσοκομεία αναφοράς για τον COVID19. Με δωρεά ύψους 470.000€, η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» σε συνεργασία με το σωματείο-μέλος της «ΠΝΟΗ»-Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού, συνέβαλαν στον εξοπλισμό νοσοκομείων της χώρας και συγκεκριμένα μονάδων εντατικής θεραπείας, για την νοσηλεία ασθενών που πάσχουν από κορωνοϊό. Συγκεκριμένα, η Ένωση εξόπλισε 14 νοσοκομεία της χώρας με αγορά ιατρικών μηχανημάτων, 52 monitors παρακολούθησης ζωτικών λειτουργιών και 120 αντλίες συνεχούς έγχυσης φαρμάκων, καθώς και αναλώσιμα υλικά με στόχο να συμβάλει στη δημιουργία υποδομών για την υγεία.
  • Ανακούφιση 610 οικογενειών  παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη μέσω της Γραμμής 11525 «Μαζί για το Παιδί». Η Γραμμή 115 25, με συμβουλευτικό χαρακτήρα, απευθύνεται σε γονείς, εφήβους και εκπαιδευτικούς για κάθε προβληματισμό ή άγχος που αντιμετωπίζουν. Αυτή τη δύσκολη περίοδο συνέχισε να  λειτουργεί απρόσκοπτα  από Δευτερα έως Παρασκευή,  9.00-21.00, προσφέροντας ανακούφιση στον πληθυσμό, ενώ παράλληλα διοργανώνει δωρεάν online ψυχοεκπαιδευτικά σεμινάρια. 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Έκτακτη ενίσχυση αξίας 50.000€ σε 78 οικογένειες  που επλήγησαν σοβαρά από τα μέτρα που  ελήφθησαν για τον περιορισμό του COVID19. Γονείς οι οποίοι στήριζαν τις οικογένειές τους με μεροκάματα, πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες, έμειναν χωρίς εισόδημα, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης. Σε αυτούς τους ανθρώπους το «Μαζί για το Παιδί» εξασφάλισε  για τουλάχιστον  3 μήνες, έκτακτη βοήθεια, μέσω κουπονιών για να ψωνίζουν σε supermarket βασικά είδη.
  • Διανομή 34,7 τόνων τροφίμων και ειδών υγιεινής μέσω της αποθήκης της Ένωσης σε ιδρύματα που φιλοξενούν παιδιά σε όλη τη χώρα. Το «Μαζί για το Παιδί» διέθεσε 34,7 τόνους ειδών πρώτης ανάγκης, σε  Στέγες ανηλίκων, οικοτροφεία για ΑμεΑ και κακοποιημένα παιδιά, δομές ασυνόδευτων προσφύγων και άλλους φορείς παιδικής προστασίας, που  λειτούργησαν αδιάκοπα την περίοδο του Lock-Down και προσέφεραν στα παιδιά που φιλοξενούν φαγητό, στέγη, ψυχαγωγία και φροντίδα,. Οι δομές αυτές εξακολουθούν να χρειάζονται στήριξη αυτή τη δύσκολη περίοδο. 

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΑΓΚΑΛΙΑΣΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΑΝΑΓΚΗ

 

Οι χορηγοί μας: 

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» ευχαριστεί θερμά για τη γενναιόδωρη συμβολή τους: 

Στον εξοπλισμό των νοσοκομείων, την εταιρεία efood που αποτελεί το μεγάλο χορηγό αυτής της προσπάθειας, προσφέροντας 200.000€, την Trafigura Group, το OAK Foundation, καθώς και τις οικογένειες των ευεργετών Ανδρέα & Μαρίνας Μαρτίνου, Ανδρέα & Αλεξάνδρας Μαρτίνου και Ιωάννη & Μάγιας Μαρτίνου για την αμέριστη στήριξη και προσφορά τους στην εθνική προσπάθεια.

Στο πρόγραμμα στήριξης οικογενειών τις εταιρείες  EUROLIFE Ασφαλιστική, BWIN, Trafigura Foundation, τον REAL FM  για την υλοποίηση Πασχαλινού ραδιομαραθώνιου αγάπης καθώς και τους περισσότερους από 600 συμπολίτες μας, που ανταποκρίθηκαν στην crowdfunding καμπάνια www.supportmazi.gr/paramenoumediplatous για την αμέριστη στήριξη και προσφορά τους. 

Στο πρόγραμμα ενίσχυσης ιδρυμάτων που φιλοξενούν παιδιά: την εταιρεία efood για την οικονομική της ενίσχυση, καθώς και τους χορηγούς σε είδος  Δέλτα, Μπαρμπαστάθης, Τράπεζα Τροφίμων, Beiersdorf, Μέλισσα-Κίκιζας καθώς και το Σύλλογο Γονέων Δημοτικού Σχολείου του Κολλεγίου Αθηνών. 

Στο πρόγραμμα της Συμβουλευτικής Γραμμής 115 25: τους χορηγούς μας Τhe Ηellenic Ιnitiative-USA, Eurobank, Raycap, Kallinikeion Foundation.